Miért fontos, hogy már a névből kiderüljön valaki családi állapota?
Több kérdésben, válaszban olvastam az esküvő utáni névváltoztatási mizériákat. "Kedvenc" okfejtésem: mert abból nem derül ki azonnal, hogy férjnél vagyok! Nem is értem: kinek mi köze a családi állapotomhoz. Azzal több vagyok? Miért divat ez az elavult gondolkodás? Miért nem érzik teljesnek magukat az ilyen nők?
Csak megjegyzem: férjnél vagyok, de a saját nevemet tartottam meg. És soha nem hangoztatom, hogy férjnél vagyok és nekem ezt fontos a világ tudtára hozni.
Ezen én jókat szoktam mosolyogni :) Majd a a férjem nevéből kiderül kötelezően, hogy házas, akkor fogom én is a családi állapotomat már a bemutatkozásnál lobogtatni.
Igen, ezek a nők így érzik magukat valakinek, hogy végre valaki elvette őket :))
Én a férjem vezetéknevét vettem fel, mert két hosszú keresztnevem van egy bonyolult vezetéknévhez és ez leegyszerűsítette az életem, ugyanis az ő vezetékneve rövid. Én mit kaptam erre? Hát azt, hogy így olyan, mintha a testvére lennék. Nagyon röhögtem :)) Szegény, szegény, önbizalomhiányos nők. Remélem,nem ilyenné nevelik a gyerekeiket is!
És most le lehet pontozni, mindig leszoktak, ha betalálok :)
én csak azt nem értem, hogy azt mondjátok, hogy többnek érzem magam, mert felvettem a férjem nevét. Nem így van, én úgy látom, hogy azok érzik többre magukat (tisztelet a kivételnek), akik nem vették fel, mert így ők nem lettek alárendeltek, nem hódoltak be, és nem vesztették el a személyiségüket. Ezzel szemben mi, szegény halandók, akik felvettük a férjük nevét, szánnivalók és buták vagyunk, mert mi behódoltunk, most már uralkodnak rajtunk, mert már birtokolják a személyiségünket. Hát, nem is tudom, ki tartja magát többre....
És még mindig kérdem én, hogy miért, ó miért kell erről naponta kérdést feltenni????
24-es: igen, hallottam, hogy van, aki ezért nem veszi fel, mert a férje se. bár nekem nem dacnak tűnt, hanem közös megegyezésnek.
(off: csak tudnám, egy ártatlan kérdést minek lepontozni...)
Az is érdekes hogy HOGYAN veszi fel a nő a férje nevét. Például ha Kiss Anna hozzámegy Szabó Józsefhez, és lesz belőle Szabó Józsefné, az nekem akaratlanul is azt sugallja, hogy az a nő nem Kiss Anna egyéniségként, hanem "Szabó Józsefnek a feleségeként" szeretné hogy az emberek emlékezzenek rá, vagyis a férje "tartozékaként". ők szerintem függeni akarhatnak valakitől, szeretni és szeretve lenni és mintafeleségként villogni a férjük mellett.
Az én egyik régi énektanáromat hívták ***** Tamásné-nak, és sokáig nem jöttünk rá, hogy akit mi általános suliban Kati néninek szólítottunk, az ugyanaz akit a fogadóóráknál így írnak be. Ugyan ez vonatkozott ***** Istvánné Gyöngyi néni tesitanárra is.
Ha a példánál maradva Anna házasság után Szabó Anna lesz, vagy akár Szabó-Kiss Anna és Szabó-Kiss József, az már inkáb mutatja azt (nekem legalábbis) hogy ők egy család. Ők a Szabó család, vagy a Szabó-kiss család. Ha tényleg ezt akarják hangsúlyozni, akár a férj is felveheti a nő nevét.
Az én anyukám pedig a lánykori nevével él, mert mire összeházasodtak, már beindult a karrierje, és bonyodalmakat okozott volna ha X. Y. hirtelen Z. Y. vagy Z. A-né lett volna.
Ettől nem lesz valaki jobb feleség, de ezek a nők azt hiszik hogy önmagukban nem érnek annyit mintha ők "XY felesége". Önbizalomhiányosak (valaki már írta ezt itt, fel ispontoztam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!