Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért fontos, hogy már a...

Miért fontos, hogy már a névből kiderüljön valaki családi állapota?

Figyelt kérdés

Több kérdésben, válaszban olvastam az esküvő utáni névváltoztatási mizériákat. "Kedvenc" okfejtésem: mert abból nem derül ki azonnal, hogy férjnél vagyok! Nem is értem: kinek mi köze a családi állapotomhoz. Azzal több vagyok? Miért divat ez az elavult gondolkodás? Miért nem érzik teljesnek magukat az ilyen nők?

Csak megjegyzem: férjnél vagyok, de a saját nevemet tartottam meg. És soha nem hangoztatom, hogy férjnél vagyok és nekem ezt fontos a világ tudtára hozni.

2012. szept. 17. 19:01
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
62%

Ezen én jókat szoktam mosolyogni :) Majd a a férjem nevéből kiderül kötelezően, hogy házas, akkor fogom én is a családi állapotomat már a bemutatkozásnál lobogtatni.

Igen, ezek a nők így érzik magukat valakinek, hogy végre valaki elvette őket :))

Én a férjem vezetéknevét vettem fel, mert két hosszú keresztnevem van egy bonyolult vezetéknévhez és ez leegyszerűsítette az életem, ugyanis az ő vezetékneve rövid. Én mit kaptam erre? Hát azt, hogy így olyan, mintha a testvére lennék. Nagyon röhögtem :)) Szegény, szegény, önbizalomhiányos nők. Remélem,nem ilyenné nevelik a gyerekeiket is!

És most le lehet pontozni, mindig leszoktak, ha betalálok :)

2012. szept. 18. 14:27
 22/29 anonim ***** válasza:
30%

én csak azt nem értem, hogy azt mondjátok, hogy többnek érzem magam, mert felvettem a férjem nevét. Nem így van, én úgy látom, hogy azok érzik többre magukat (tisztelet a kivételnek), akik nem vették fel, mert így ők nem lettek alárendeltek, nem hódoltak be, és nem vesztették el a személyiségüket. Ezzel szemben mi, szegény halandók, akik felvettük a férjük nevét, szánnivalók és buták vagyunk, mert mi behódoltunk, most már uralkodnak rajtunk, mert már birtokolják a személyiségünket. Hát, nem is tudom, ki tartja magát többre....

És még mindig kérdem én, hogy miért, ó miért kell erről naponta kérdést feltenni????

2012. szept. 18. 14:45
 23/29 anonim ***** válasza:
54%
Az nem zavar titeket, hogy a férjetek nevéből nem derül ki, hogy nős? (nem betámadás akar lenni, csak tényleg érdekel)
2012. szept. 18. 15:47
 24/29 anonim ***** válasza:
45%
engem nem zavar. Egyébként nem is akarnám, hogy felvegye a nevem. Így jó. Nekem jól esik, hogy viseli a gyűrűt és kész. Ha nem hordaná, az sem érdekelne. Mint mondottam volt, nem azért vettem fel a férjem nevét, hogy mutogassam az ismerősök előtt, hanem azért, mert így akartam, és neki is tetszik. Ha mutogatni akartam volna, akkor elvárnám. Ezek szerint sokan azért nem veszik fel, mert ha a pasi nem mutogatja a nevével, hogy házas, akkor a nő sem? dacból?
2012. szept. 18. 16:50
 25/29 A kérdező kommentje:
Érdeklődve olvastam a kommenteket. Főleg a sértődötteket. Én csak egy jelenségre hívtam fel a figyelmet. nem is értem, akinek nem inge, miért vette magára. A legfurcsább, hogy a sértődött hozzászólásokat írók lelkesen lepontozták azokat, akik más véleményen vannak. Ez viszont szánalmas!!! ( Lehet megsértődni!)
2012. szept. 18. 21:35
 26/29 anonim ***** válasza:

24-es: igen, hallottam, hogy van, aki ezért nem veszi fel, mert a férje se. bár nekem nem dacnak tűnt, hanem közös megegyezésnek.

(off: csak tudnám, egy ártatlan kérdést minek lepontozni...)

2012. szept. 19. 05:50
 27/29 anonim ***** válasza:
34%
24-es vagyok. nem pontozok, hülyeségnek tartom, és nem sértődök meg, mint mondottam volt, mindenkinek szíve joga eldönteni a név kérdést. Csak nem szeretem, hogy mindig jönnek a pro és kontra ellenérvek. Igen, én is írtam. De azért mondtam, hogy nem kéne folyton erről kérdést kiírni. :D
2012. szept. 19. 11:16
 28/29 anonim ***** válasza:
47%
ja, a lepontozást nem neked mondtam, bocs :D nem tételeztem fel, h te voltál, annak szólt, aki ezt élvezi, hogy lepontozgat...
2012. szept. 20. 00:18
 29/29 anonim ***** válasza:

Az is érdekes hogy HOGYAN veszi fel a nő a férje nevét. Például ha Kiss Anna hozzámegy Szabó Józsefhez, és lesz belőle Szabó Józsefné, az nekem akaratlanul is azt sugallja, hogy az a nő nem Kiss Anna egyéniségként, hanem "Szabó Józsefnek a feleségeként" szeretné hogy az emberek emlékezzenek rá, vagyis a férje "tartozékaként". ők szerintem függeni akarhatnak valakitől, szeretni és szeretve lenni és mintafeleségként villogni a férjük mellett.

Az én egyik régi énektanáromat hívták ***** Tamásné-nak, és sokáig nem jöttünk rá, hogy akit mi általános suliban Kati néninek szólítottunk, az ugyanaz akit a fogadóóráknál így írnak be. Ugyan ez vonatkozott ***** Istvánné Gyöngyi néni tesitanárra is.

Ha a példánál maradva Anna házasság után Szabó Anna lesz, vagy akár Szabó-Kiss Anna és Szabó-Kiss József, az már inkáb mutatja azt (nekem legalábbis) hogy ők egy család. Ők a Szabó család, vagy a Szabó-kiss család. Ha tényleg ezt akarják hangsúlyozni, akár a férj is felveheti a nő nevét.

Az én anyukám pedig a lánykori nevével él, mert mire összeházasodtak, már beindult a karrierje, és bonyodalmakat okozott volna ha X. Y. hirtelen Z. Y. vagy Z. A-né lett volna.

Ettől nem lesz valaki jobb feleség, de ezek a nők azt hiszik hogy önmagukban nem érnek annyit mintha ők "XY felesége". Önbizalomhiányosak (valaki már írta ezt itt, fel ispontoztam)

2013. júl. 23. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!