Szerintetek miért van ez? (részletek lent)
Valamiért mostanában úgy érzem, hogy nagyon eltávolodtam a szüleimtől sokat veszekszek velük, nagyon keveset tudnak rólam, sokkal kevesebbet mint eddíg.
Viszont a barátnőim egyre közelebb kerülnek hozzám(nem szexuálisan persze) sokkal többettudnak rólam, sokkal szívesebben vagyok velük, ha otthon vagyok, akkor nem a családdal foglalkozok, hanem facebookon, msn-en skype-on beszélek a barátnőimmel. A fontosabb dolgokban is inkább őket kérdezem, nem a szüleimet.
Kíváncsi lennnék azok véleményére, akik éltek már át ilyet, vagy most élnek át ilyet, vagy olyan felnőttek véleményére, akiknek a gyerekük ment át ilyenen vagy épp most van ilyen korszaka!!!
12/L (sokak szerint 14 éves lelki és testi érettséggel)
Ennyi idős korban én is kezdtem kissé eltávolodni tőlük azzal a különbséggel, hogy nekem barátnők sem kelletek.
Most azonban újból egyre közelebb érzem magam hozzájuk, hiszen rájöttem, hogy nagyon meg kell becsülni őket; először az ő, illetve a barátom véleményét kérem ki a fontosabb dolgokban, és kérek segítséget a döntéshozatalban.
Szerintem egyszer szinte mindenki eljut ide; valaki előbb, valaki később, valaki meg annyira eltávolodik, hogy egyáltalán nem érdekli a szülői vélemény a későbbiekben sem.
Ezt ne hagyd, hiszen ők neveltek fel, ők vigyáztak rád, amikor pici voltál, iskoláztattak, adtak puszit a sebeidre.. stb. (:
L/17
"12/L (sokak szerint 14 éves lelki és testi érettséggel)"
ezen most röhögök :D
12 évesen én is azt hittem ám, hogy én már olyan érett vagyok, mint egy 20 éves. Te legalább csak 14-nek gondolod magad.
Egyébként ez ebben a korban normális.
sose hallottál még arról hogy KAMASZKOR ?:)
amúgy néha 1-1 fontos kérdéssel menj csak oda a szüleidhez, hidd el őket is bátorítja majd hogy hozzájuk fordulsz, meg neked is segít egy kicsit:) ne vedd túl komolyan a vitákat, én imádom őket de nap mint nap veszekszünk :D
14/L
Detto.
Viszont mostanában apához kerültem közelebb, vele jobban kijövök, anyával viszont egyre csak távolodunk. Néha már tökre olyan, mintha utálna...:/ Rossz ez így...
De nyugi, ez a te eseted teljesen normális kamaszkorban :D
A normálisaknak köszönöm a válaszokat, akik meg röhögnek, azok nak: Csak azért írtam, h ne úgy képzeljetek, mint egy 10 évest aki a barbie babáival játszik!!!
A normálisaknak mégegyszer köszi, és hát akkor várok még kb. 6 évet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!