Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért fontos, hogy már a...

Miért fontos, hogy már a névből kiderüljön valaki családi állapota?

Figyelt kérdés

Több kérdésben, válaszban olvastam az esküvő utáni névváltoztatási mizériákat. "Kedvenc" okfejtésem: mert abból nem derül ki azonnal, hogy férjnél vagyok! Nem is értem: kinek mi köze a családi állapotomhoz. Azzal több vagyok? Miért divat ez az elavult gondolkodás? Miért nem érzik teljesnek magukat az ilyen nők?

Csak megjegyzem: férjnél vagyok, de a saját nevemet tartottam meg. És soha nem hangoztatom, hogy férjnél vagyok és nekem ezt fontos a világ tudtára hozni.

2012. szept. 17. 19:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
75%
szerintem nem fontos. Előbb-utóbb úgyis kiderül. Aztán meg lehet a -né elvált is, ugye...
2012. szept. 17. 19:41
 12/29 anonim ***** válasza:
43%
Ez ugyan olyan, mint a jegygyűrű. "Oh, nézd mim van!! Én már férjnél vagyok, te még nem?! Oh.." Bele tolják a képedbe, mint pl ezen az oldalon, hogy tetszik a gyűrűm, most kaptam? :D
2012. szept. 17. 20:12
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélek el senkit, mindenkinek más a fontos ebben. A hagyomány, a jelzés a világ felé stb. Nekem az identitásom, amihez a nevem is hozzátartozik. Én X.Y.Z. vagyok, így szoktam meg, nem pedig AB-né, A-X Y.Z. meg egyebek. Szerencse, hogy a férjjelöltnek ez nem probléma :).
2012. szept. 17. 20:40
 14/29 anonim ***** válasza:
66%
én sem vettem fel a férjem nevét, praktikus okokból, valamint számunkra ez nem fontos. de azt nem bírom megérteni, hogy miből gondolják egyesek, hogy a név felvétele alá-fölé rendeltségi viszonyt jelent, vagy hogy ezek a nők csak így érzik magukat teljesnek. mi van?? miből gondolod, hogy tudod másnak mi jár a fejében? miért csak az a jó, ahogy te csinálod, bárki bármit máshogy csinál azt biztosan azért teszi mert degenerált????
2012. szept. 17. 20:45
 15/29 anonim ***** válasza:
53%

azt én sem értem, hogy ha valaki férjhez megy, miért nem jó neki a lánykori neve, miért kell egyik napról a másikra valaki másként bemutatkozni...?

személy szerint meg sem tudnám szokni, hogy "új" nevem van, tuti a régin mutatkoznék be, akkor meg minek? :)

elég ritka vezetéknevem van, a páromnak pedig nagyon gyakori. ezzel úgy érezném, hogy a személyiségem egy darabját is elveszteném ha eldobnám a nevem.

egyébként házasságmániás sem vagyok. ha majd nagyon muszáj lesz, max a formaság miatt egybekelünk, de addig teljesen felesleges. hivatalos okiratok nélkül is lehet szeretni egymást.

2012. szept. 17. 21:55
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, valakinek ez fontos. Mondjuk én megtartottam a saját nevem, mert szeretem, megszoktam és nem tartok igényt másikra. Ettől függetlenül belőlem nem vált ki ilyen heves érzelmeket, ha valaki másképp cselekszik...
2012. szept. 17. 22:23
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

Emberek, ugye azt azért vágjátok, hogy a gyűrűt nem azért találták ki, hogy villogni lehessen vele?...

Komolyan, lassan gáz lesz esküvőt tartani, mert akkor nem lehetsz elég önálló.

Az agyam eldobom, ha elveszem a barátnőmet, igenis én is hordani fogom a gyűrűt és igenis hordja ő is. Nem azért, mert villogni kell vele, hanem mert ez egy JELKÉP és egy nagyon régi hagyomány.

A neve nem érdekel, de örülnék, ha felvenné a vezetéknevemet. Nem feltételnül a "-né" a lényeg.

2012. szept. 17. 22:52
 18/29 anonim ***** válasza:
33%
Nézz körül facebookon, melyik nőknek van tele esküvői képekkel a profilja:) 90%-ban azoknak, akik -né, vagy valamilyen formában felvették a férjük nevét. Valaki szeret azzal villogni hogy férjhez ment, az már más kérdés, h miért....
2012. szept. 18. 09:05
 19/29 anonim ***** válasza:
38%
szerintem nem utal alá-fölérendeltségre. Arra utal, hogy felveszed a nevét és kész. Mi másra utalna??? szerintem meg az a gondolkodásmód, hogy fölérendelt állapotot jelez, az a fura. Semmi bajom azzal, ha valaki nem veszi fel a férje nevét, mindenkinek szíve joga. De akik így döntenek, azt hangoztatják, hogy azért, mert nem akarnak senkivel alárendelt viszonyba kerülni, mert a név nem jelent semmit, azért nem veszik fel? Kérdem én, hogy hogy lehet, hogy pont azok nem veszik fel a nevet, akik szerint a név nem számít? akkor nem mindegy hogy hívják őket? én sem azért vettem fel a nevét, mert most a rabszolgája lettem, hanem azért, mert a férjem lett, jó érzés viselni a nevét és igen, jól esett látni, amikor felvettem a nevét és megjött a személyim, hogy büszkén csillogott a szeme, hogy hivatalosan is a felesége vagyok. Nem szólt bele, nem haragudott volna, ha nem veszem fel a nevét, de én is akartam. És nem, se több, se kevesebb nem vagyok ezáltal, mert ugyan az maradtam. Akkor ezek szerint csak azokat a nőket veri a férje, akik felvették a nevüket? mert így alá-fölérendelt viszony alakult ki??? Akkor hamarosan én is szét leszek ütve? Egyébként meg egyik iskolatársam korábban hangoztatta, hogy nem akar férjhez menni, mert neki nem fontos a papír. most közösségi oldalon Né-ként szerepel, pedig nem házasok. Akkor ki a magamutogató? nem elavult, hanem hagyomány szerintem, szép gesztus. Ennyi. Nem tudom, miért kell ezzel naponta foglalkozni, 10 kérdést feltenni és a másikat szítani? MINDENKINEK SZÍVE JOGA ELDÖNTENI, HOGY FELVESZI-E A FÉRJE NEVÉT, VAGY SEM!
2012. szept. 18. 13:56
 20/29 anonim ***** válasza:
36%
a másik kedvencem, hogy a személyiségem egy része elveszik??? már miért veszne el? máshogy fogsz viselkedni? vagy más lesz a kedved? ha így van, akkor ebben az esetben mindegy, hogy féjnél van-e valaki, vagy sem, nem a név felvételétől függ, hogy milyen a személyisége valakinek. Ha kedves volt, ezután is az lesz, ha hárpia, nos, az sem fog változni. Ezek szerint nem azokat érinti a név, akik felveszik. Az pedig, hogy azok tesznek ki fényképet, akik felvették a férjük nevét, hát erre inkább nem mondok semmit. Én semmi másról nem tettem ki, csak erről. Én nem teszek ki minden sz.rt, hogy most ezt ettem, hogy szomi vagyok, most happy minden, most utazom, most sz.rok, ezek minden napos dolgok, az esküvő, a diplomaosztó, a ballagás, szalagavató, ezek nem mindennapos dolgok, igenis büszke vagyok rá, hogy van valaki, aki szeret és nem arra, hogy elvett. Úgyhogy meg kéne gondolni, hogy miken agyalgatunk. Egyébként a kolléganőim ugyanígy gondolják. Senkit nem akartam megbántani, csak nem tudom megérteni, hogy mit kell ezen lovagolni?
2012. szept. 18. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!