Miért fontos, hogy már a névből kiderüljön valaki családi állapota?
Több kérdésben, válaszban olvastam az esküvő utáni névváltoztatási mizériákat. "Kedvenc" okfejtésem: mert abból nem derül ki azonnal, hogy férjnél vagyok! Nem is értem: kinek mi köze a családi állapotomhoz. Azzal több vagyok? Miért divat ez az elavult gondolkodás? Miért nem érzik teljesnek magukat az ilyen nők?
Csak megjegyzem: férjnél vagyok, de a saját nevemet tartottam meg. És soha nem hangoztatom, hogy férjnél vagyok és nekem ezt fontos a világ tudtára hozni.
azt én sem értem, hogy ha valaki férjhez megy, miért nem jó neki a lánykori neve, miért kell egyik napról a másikra valaki másként bemutatkozni...?
személy szerint meg sem tudnám szokni, hogy "új" nevem van, tuti a régin mutatkoznék be, akkor meg minek? :)
elég ritka vezetéknevem van, a páromnak pedig nagyon gyakori. ezzel úgy érezném, hogy a személyiségem egy darabját is elveszteném ha eldobnám a nevem.
egyébként házasságmániás sem vagyok. ha majd nagyon muszáj lesz, max a formaság miatt egybekelünk, de addig teljesen felesleges. hivatalos okiratok nélkül is lehet szeretni egymást.
Emberek, ugye azt azért vágjátok, hogy a gyűrűt nem azért találták ki, hogy villogni lehessen vele?...
Komolyan, lassan gáz lesz esküvőt tartani, mert akkor nem lehetsz elég önálló.
Az agyam eldobom, ha elveszem a barátnőmet, igenis én is hordani fogom a gyűrűt és igenis hordja ő is. Nem azért, mert villogni kell vele, hanem mert ez egy JELKÉP és egy nagyon régi hagyomány.
A neve nem érdekel, de örülnék, ha felvenné a vezetéknevemet. Nem feltételnül a "-né" a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!