Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csodálkoznak a szülők,...

Miért csodálkoznak a szülők, hogy züllött a mai fiatalság?

Figyelt kérdés
Sorban olvasom itt tizenéves kamaszok írásait,hogy milyen szinten terrorizálja őket a családja lelkileg,szerintem nem kell bemutatni.Sokat lehet arról is olvasni,hogy a szülők folyton a gyerekeiken vezetik le a feszültséget.Oké,hogy pocsék a gazdasági helyzet,meg hogy kevés a pénz,mindenki sz@rban van,de miért kell a gyerekeket bántani?És akkor ha így bánnak velük,akkor miért csodálkoznak,hogy isznak,drogoznak,kocsmáznak,qrválkodnak,meg züllenek?
2012. szept. 15. 16:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%
Nem vagyok férfi, nő vagyok és szívesen lennék eltartott, hogy ne kelljen nekem is a munka, a pénz miatt aggódnom, inkább itthon foglalkoznék a családommal.A pénzkeresés meg legyen a férj dolga.
2012. szept. 15. 17:39
 12/20 A kérdező kommentje:
Összetett dolog,az biztos,hogy nemcsak az otthoni légkör az oka ennek,de engem nagyon felhúz,amikor ilyeneket olvasok.Lehet,hogy néhány kamasz túl elfogult,ha a szüleiről van szó,de már én is láttam egy pár dolgot életemben és nem biztos,hogy feltétlenül hazudik az,aki ilyeneket ír,hogy pl folyton megpofozza az apja mindenért.Sajnos sok ilyen van,csak ugye sokan szégyellik ezt a szülők közül is.
2012. szept. 15. 17:40
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

ma 17:39

Igen, pont ez a dolog bukott meg...mert a nők ebbe beleuntak, hidd el, ha ez lenne, akkor azt kapnád hogy ne "ugass" asszony amíg én adom a pénzt...mert ez akkor így volt, cseléd lennél a férjed akarata szerint nem nő.

2012. szept. 15. 18:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát igen régen az volt hogy ha egy férfi dolgozott és nem itta kártyázta el a keresetét, az asszony meg mosott , főzött, takarított, és takarékos volt, akkor minden ok volt.A gyerekeknek egész kicsiként is volt bőven kötelességük és a családi összetartást mindenki díjazta.

Most meg ugye ha ennyid van,(szerényen élsz és van szép családod) kikiáltanak lúzernek, mert hol a szép ház, kocsi, nyaralás. Kevesen olyan szerencsések, hogy "mindenük megvan" és mégis rendben vannak érzelmileg is, vagy kevésből élnek,de nem keserednek meg amiatt, hogy erre-arra nem telik.

A gyerekeknek béke kell és szeretet otthon. A kütyük ezt nem pótolják.

2012. szept. 15. 18:39
 15/20 anonim ***** válasza:
A legnagyobb baj,hogy a mai szülők többsége nem nevel,mindent ráhagy a gyerekre nincs esetenként egy pofon fenékre,kézre csapás ha muszáj,úgy gondolják a gyerek megneveli önmagát,nem foglalkoznak velük eleget,itt kérdezik meg hogyan neveljenek,és ha másik szülő megengedi hogy a 6 éves nézi a való világot akkor a másik is megengedi,csak hogy a gyerek ne sértődjön meg vagy mondja azt hogy bezzeg az ő anyja megengedi.Van lelki terrorizálás de sokkal kevesebb,mint olyan szülő aki nem nevel és tojik a gyerekére.
2012. szept. 15. 19:28
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét "nevelési" módszerrel az a baj, hogy simán lehet úgy csinálni (és sokan úgy is csinálják), hogy a szülő valójában tojik a gyerekre lelkére, valódi érzelmeire magasról.

Ha utolsó senkiként és bokszzsákként kezelik, ha kiskirályként és vattába csomagolva kezelik - egyik sem jó. Talán ha emberként kezelnék... Mert hát annak született...

A régi világról pedig: Egyrészt nem igaz, hogy az egyszerű nők nem dolgoztak a háztartás mellett. De még ha nem is élt vissza az "uruk" a családon belüli hatalmi pozíciójával, ha szerette is és becsülte is az asszonyát, akkor is többre tartotta magát nála! Egy nő akkor is másodrendű volt, akár nyíltan, akár a lelkek legmélyén, ha a legnagyobb szeretet vette körül. És fene a büszkeségemet, erre valahogy nem vágynék visszatérni, akkor se, ha az lenne a legnagyobb problémám, hogy hogy rendezzem be az új házunkat és milyen nevet adjak a második gyerekünknek.

2012. szept. 15. 19:52
 17/20 anonim ***** válasza:

mert akárki akármit mond, az embereknek rendre és szabályokra van szükségük, hogy biztonságban érezzék magukat, tudják miből mi fog következni.

ehelyett megy a mindent megengedek a gyereknek, mert nehogy sérüljön a kis lelke amiért nem törheti össze a vázát, nem tépheti szét a csekket, nem szaladgálhat a tescoban.

engem viszonylag szigorúan nevelt anyám, persze feszegettem a határokat rendesen, de volt bennem egy olyan erkölcsi gát és tartás, ami nem engedte, hogy egy pontnál tovább menjek.

aki meg képtelen következetes nevelni a gyerekét, és szülés előtt nem hajlandó felkészülni a feladatra, annak inkább ne is legyen gyereke, mert csak elcseszi az életét.

2012. szept. 15. 19:54
 18/20 anonim ***** válasza:
Pontosan, ha lekezelte a férfi a nőt régen ha nem akkor is felsőbbrendűnek érezte magát, még ma is hallom az idősektől akik odabökik lezárásnak a feleségnek akik mellettük voltak egy életen át , hogy ne magyarázz ketteske....van aki érti miről írok, némelyik ember azt sem tudja mit beszél, csak a régi korral jön.
2012. szept. 15. 20:15
 19/20 anonim ***** válasza:

A szigorúság, vagy jobban mondva a rend és szabályok betartása és betartatása önmagában nem gond, de ehhez szerintem járulnia kell a kölcsönös és bensőséges bizalomnak is.

És hát van különbség az értelmes és az értelmetlen szigor között. Egy gyerek nyilván nem fog minden, számunkra magától értetődő dolgot rögtön megérteni. De van különbség aközött, hogy van lehetősége felfogni, megérteni az adott szülői döntés miértjét, mint ha összvissz kap egy "Azért mert én azt mondtam"-féle "magyarázatot".

Előbbi esetben az adott szabályt magáévá teszi, akár helyeselni is fogja, az utóbbi csak értetlenséget, ellenállást és a szülőtől való érzelmi távolodást szül.

2012. szept. 15. 20:19
 20/20 A kérdező kommentje:

16 megmondta a frankót.Ezt látom én is mindenhol,hogy senkit sem érdekel a másik lelke,csak a saját büszkesége,meg a felvágás a szomszédok előtt,meg az anyagiak.Pedig az lenne a legfontosabb,hogy ki hogy érzi magát,mégsem törődik ezzel soha senki.

A régi korokról meg az jut eszembe,hogyha nőnek született valaki,akkor nem is lehettek álmai,mert berakták házi rabszolgának.Ez sem volt valami pozitív dolog.

2012. szept. 15. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!