Ti hogyan mondanátok el a szüleiteknek és szülők ti mit szólnátok ehhez? (pályaválasztás)
Ülj le és mond meg nekik!
Egyébként ez butaság, hogy 11-12 évfolyamban okvetlen el kell kezdened a fodrász képzést. Tíz osztálytól lehet elkezdeni, ez igaz, de érettségi után is elkezdheted... Lehet a szüleid is nyugodtabbak lennének, ha leérettségiznél valahol a közgés szakközépben, és utána tanulnál fodrásznak. Másik, hogyha most nem iratnak át a fodrász suliba, akkor még mindig csinálhatod így, hiszen addigra 18 leszel és bizony onnantól nem lesz beleszólásuk.
Egyébként én anno egy olyan főiskolai szakra jelentkeztem, amit a szüleim nagyon nem akartak nekem: titokban töltöttem ki a jelentkezésemet. Mire észbekaptak, és jöttek, hogy akkor beszéljünk a továbbtanulásomról, már közöltem, hogy jelentkeztem X hely Y szakára:) Azóta belenyugodtak, sőt látják, hogy jól választottam, örülnek, hogy jó helyen vagyok! Szóval csak keményen, a saját utadat járd!!!
én a fősuli mellett tettem le boltvezetői tanfolyamot.
járj levelezőre.
most van időd tanulni. munka meg gyerek mellett már nem fejlődsz sehova.
3. hozzászóló: én ismerek egy rakat fodrászt, akik nem tudnak elhelyezkedni.
kérdező: szerintem végezd el a közgázt, utána még lehetsz fodrász is. manapság több lábon kell állni, nem árt, ha van egy komolyabb szakmád is, és mellé tanulsz mást is. mert igazán kecsegtető a fodrászkodás, ha csak azokból indulsz ki, hogy a mesterfodrász mi pénzt zsebel, de nézd meg, hány munkanélküli fodrász van. nem úgy van ám, mint egy normális suliban, hogy nyárra elmész gyakorlatra. itt neked kell megvenni a felszerelést, neked kell széket bérelni, ha nincs saját üzleted. elég költséges a kitanulása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!