Hisztis lennék, amiért megtiltottam a páromnak, hogy a lakásban cigarettázzon?
Már kértem szépen, megbeszéltük, veszekedtünk, de az eredmény mindig az, hogy megígéri, bennt nem gyújt rá, de amikor nem vagyok otthon, érzem, hogy megint bennt cigizett és az elrejtett csikkeket is meg szoktam találni takarítás közben.
Tegnap nem vette észre, hogy hazaértem és láttam amint a gép előtt ülve cigizik és rákérdeztem, hogy mégis miért csinálja ezt. Erre volt az a válasza, hogy ne hisztizzek ilyen hülyeség miatt.
Igen az apukám is erősen dohányzott. Az más kérdés, hogy 66 évesen iszonyú kínok között halt meg tüdő rákban.
Soha nem láttam, hogy a lakásban rágyújtott volna. Mindig tiszteletben tartotta az otthonát az anyukám munkáját a lakás tisztán tartásában, és jó illat volt mindig.
A férjem 25 éve cigizik (én nem) egyetlen egyszer sem jutott eszébe, hogy a lakásunkban gyújtson rá. Télen az első dolga reggel, hogy zokni, kabát, kávé és kimegy a kertbe cigizni, akármilyen hideg van.
Voltunk egy ismerősünknél, most egy éve költözött szép új kertes házba. A lakásban bagózik, és borzalmas bűz van. Kérdezte és meg mondtam neki, hogy itt már hiába
szellőztet talán még a vakolat is beitta ezt az irdatlan szagot. Hiába mos havonta függönyt, és tisztítja a bútorokat. Olyan a szag mint gyerekkoromban a vonatokon éreztem.
Itt csak az olyan dohányosok támadnak kérdező akik vsz. szintén a lakásukban szívják a bagót.
Egyszer egy próba sminket csinált egy kozmetikus, azt hittem összehányom magam, olyan nikotin szagú volt a keze.
Lehet lepontozni,de egyáltalán nem érzem magam hisztisnek, hisz dohányosok között éltem és nem gágogtam naponta, hogy fújj meg jajj, csak korrektség és intelligencia is a földön, ami elnézést, de egyeseknél elég hiányos.
Egyébként én az üzleti életben mozgok, és a külföldi partnereknél már tök lenézik aki cigarettázik. Olyan snassz, lealacsonyító.
Ülj le a férjeddel és beszéld meg vele, hogy mostantól hetente ő csinál egy nagytakarítást, és függöny mosást.
"Egy 2010-es ausztrál kutatás szerint ha a házaspárnak csak egyik tagja dohányzik, az nagyobb problémákat okoz a kapcsolatukban, mint az eltérő társadalmi háttér és vallás, vagy akár a különböző tervek a gyerekvállalásra."
Ezt a baromságot!!!!
Röhej, komolyan mondom!
A dohányzás nagyobb probléma, mint az eltérő háttér, vagy a gyerek kérdés???
Nevetséges!
A háborúkért nem a dohányzók a felelősek véletlenül?
Vagy az éhínségekért?
Szálljunk már le a földre!
A dohányosok nem ördögi emberek, egyszerűen van egy rossz szokásuk, nehogy már ez legyen a kapcsolatokban a legfőbb probléma!
Aki nem tudja elviselni a dohányzó embert, az hagyja ott.
Neki is biztos van hibája, a párjáé az, hogy dohányzik.
Mit kell szekálni?
Fogadd el, vagy hagyd ott, ennyi!
Nem taknyos kölyök, akit szekálni meg figyelmeztetni kell, komolyan, mint egy anyuka, aki nevelgeti a rossz kisfiát...
"#40 - na igen, ezt eredményezi az elmúlt évek erőszakos antinikotinista propagandája, betolja a feszkót a családon belülre. Érdekes módon, 20-30 éve még békében el voltak a párok úgy, hogy az egyik dohányzott, a másik meg nem..."
Igen mert 20-30 éve iszonyatos divatban volt a cigi, illetve előtte az asszonynak kuss volt a neve.
Ne beszélj már ilyeneket. A mérleg másik oldalán ott van a tiszta illatos otthon.
Te meg szórd a hamut a ruhái közé.
Azért ez mégis pofátlanság, hogy annyit nem tud megtenni, hogy kint szívja a bagóját.Iszonyú nehéz utána kiszellőztetni a bagóbűzt és árt a falnak is, mert idővel besárgítja, a szag berágja magát mindenbe és utána az is bűzlik, aki nem dohányzik.
Nálad már késő, az a legjobb, ha a nem dohányos nem kezd kapcsolatot bagóssl.Nehezen elviselhető!
Nem olvastam végig az eddigi hozzászólásokat, mert túl sok.
Viszont a válaszom:
ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem irtó igénytelen párod van, ha a lakásban rágyújt. Nem csodálom, hogy nem tolerálod ezt a szokást...
Tekintettel kéne lennie rád, mivel nem egyedül él a lakásban. Nekem is volt ilyen párom és allandóan cigiszagúak voltak a ruháim, a hajam, és minden a lakásban. Otthon nem is éreztem, hogy olyan szagom lenne, de amint kiléptem a házból, rögtön éreztem, hogy dől belőlem... Undorító.
Az meg az igénytelenség csúcsa, hogy nem képes a csikket sem kivinni a lakásból, hanem eldugdossa...
A cigiszag mindenbe beleivódik, nem lehet eltüntetni szellőztetéssel.
Nekem ilyen pasi tuti nem kéne többet. Ha annyira cigizni akar, menjen szépen kifelé...
Mi mindketten dohányzunk a férjemmel, de soha nem jutott eszembe, hogy a lakásban rágyújtsak, mert nem akarom, hogy bagó szagú legyen mindenünk, plusz a gyereket sem akarom kitenni a füst okozta ártalmaknak. Meddig tartana kimenni az erkélyre, teraszra, udvarra, bárhová...
Ha autóval megyek, akkor is max úgy cigizek, hogy ablak full le, és kéz kitart, hogy ne legyen büdös bent, ha meg a gyerek is velem van, akkor egyáltalán nem. Szerintem ez nem egy nehezen kivitelezhető dolog.
Pláne kedves kérdező, hogy a szüleid házában éltek, így a párod nem is a saját lakását füstöli tele.
Ez a tipikus megszoksz vagy megszöksz. Tudod a lakásában mindenki azt csinál amit akar, kivéve ha törvénytelen. Ez nem az. (most ne menjünk bele hogy mennyire veszélyezteti az egészségedet)
Vannak olyan emberek, akiknek az az élvezet, hogy leülnek a tv elé, isznak egy pohár sört, cigiznek és néznek valamit. Neki így kényelmes, ettől érzi jól magát. Téged meg nem szeret annyira, hogy erről lemondjon. Teljesen felesleges onnan nézni hogy hiszti-e amit csinálsz vagy sem. Onnan kell nézni, hogy neked is jogos igényed hogy ne szívj, neki is jogos igénye hogy jól érezhesse magát szabadon, korlátok nélkül. Ha nem juttok kompromisszumra, akkor szakítani kell. Ennyi. Felesleges azt hangoztatni hogy kinek van igaza. Mindkettőtöknek. valakinek engedni kell a kapcsolatért. ha nem sikerül, akkor nincs értelme folytatni, mert gyanítom más problémák is lesznek. Általában az a fél enged, aki jobban szerelmes. Ami egyébként hülyeség, mert az a fél folyamatosan csak lemondásokkal fogja tudni megtartani a másikat, míg a végén nincs tovább.
Mondom ezt úgy, hogy asztmás vagyok, soha nem dohányoztam és nem tudok füstös helyen megmaradni...
34/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!