Most mi tévő legyek?
Hatalmas gond van a családomban és nem tudom mit tegyek. Megpróbálom röviden össze foglalni. 16 éves vagyok, a nővérem 19. Bárhova ha elmegyünk bulizni és késünk, mindig csak én vagyok leszidva. Én nővérem nélkül nem mehetek sehova így egyedül haza se ha neki éppen késős kedve van.
Már lassan 1 éve szeretnék magamnak kutyát venni, anyám megtiltotta, erre most magának meg nővéremnek vesz egyet. Nekem továbbra is tiltja. Gyakran vannak családi balhék, nővérem már egyik hajnalba el is ment itthonról, de anymáék haza rángatták. Ok nélkül is leállt vitázni anyám bárkivel, apámat is feszt csak szidni tudja. 2 év múlva elköltözhetnék innen, lenne hova mennem, de évekkel ezelőtt is ezekért lettem depressziós, és érzem hogy napról napra egyre jobban kezdek vissza esni. Nem hiszem, hogy így kifogom bírni azt a 2 évet. Mit csináljak?
16/L
asszed nem csináltam meg ugyanezt anyámmal?
most mit csinálsz amúgy? versenyzel, hogy kinek a rosszabb? röhejes vagy
Kiben és mikor merült fel a gyámügyhöz fordulás?
Ezek szerint Anyukád alapvetően jó hangulatú, a munkája rendben, társasági életet él a Fb-kon, csak a családhoz nincs türelme? Mióta van ez így?
Tesód nagykorú, ő szabadon elköltözhetne, mi ennek az akadálya?
Szüleid miért nem mennek kettesben sehova? annyira nincsenek jóban?
Tudtál esetleg Apukáddal beszélgetni, hogy hogy vagy és hogy mit lehetne tenni?
bevallom, nem értem, hogy Apukád miért tűri ezt, hogy Anyukád így bánjon veletek. Azt sem értem, hogy ha tesód mamánál akar lakni,akkor hazakényszerítették? vagy milyen módon teszik ezt? ugyanis tesódat akarata ellenére semmire sem kényszeríthetik...
máskülönben meg Anyukád dolgozik, gondolom mos-főz-takarít rátok...
Szóval lehet, hogy legalább érdeklődés, tanácskérés szintjén el lehetne menni a Családsegítőbe, mert ott talán jogi segítséget is tudnak adni tesódnak.
Vagy felhívni a ingyen a NaNE-t Ingyenes segélyvonal: 06-80-505-101 és tanácsot kérni, ha bántották.
Ha tesód el tudna költözni, kevesebb lenne otthon a veszekedés? Jobban érzenéd magad?
Anyukád veled mennyit veszekszik?
Muszáj összefoglalnom, amit eddig megértettem:), mert van pár dolog, ami ellentmondásnak tűnik....?
Apu:
-csendes
-nem mond ellent Anyunak
-eltűri a vitákat
-mos, főz
-bár nincsenek rosszban, nem tölt Anyuval kettesben időt
-Szüleinek nem tetszik Anyu nevelési módszere
Anyu:
-uralkodó személyisége a családnak
-úgy érezni, meghatározza az otthoni hangulatot
-2 éve dolgozik, munkahelyi gond nincs
-házimunkát nem végez
-5-6 éve nagyon sokat veszekszik
-haragja korlátlan és hosszú ideig tartó (mindenkire kiterjeszti, régi ügyekre is, egész nap )ilyenkor kiabál
ok nélkül bárkivel veszekszik
-nem tetszik neki az idősebb lánya párja
-nem engedi az idősebb lányát elköltözni
-késői hazajövetelkor nem szidja le
-közös kutyájuk van az idősebb lányával
(a kisebbnek tiltja)
-otthon csak gépezik
-sokat és könnyen nevet
19 éves lány:
-el akar a nagyihoz költözni a veszekedések miatt
-egyszer már késsel akarta bántani magát
-hazakényszerítették
-ha késik este, nem őt szidják
-közös kutya Anyuval
-van Párja (Anyunak nem tetszik)
-otthoni munka: takarítás
16 éves lány:
-el akar költözni
-esti késésnél csak őt szidják
-kutyája nem lehet
-van Párja
-évekkel ezelőtt "depressziós" a családi hangulat miatt
-jobb neki, ha a tesója otthon marad vele
-tart attól, hogy újra "depressziós" lesz
-otthoni munka:takarítás
Amiket én nem értek, segíts megérteni légyszi:
- ha Anyu egész nap vagy gépezik akkor hogy kiabál egész nap?
-és mikor törődik a kutyával?
-egyszer kivételezik nővéreddel, másszor gyötri?
-Apukád egyet ért Anyukáddal? együtt hozták haza tesódat?
ő se akarja, hogy a nagyhoz költözzön?
-Te egyet értesz szüleiddel, hogy tesódat nem engedik el?
-Tesód melyik nagyihoz akar költözni? (apai vagy anyai)
-Te is költözhetnél a nagyihoz?
-Tesód költözhetne a Párjához?
-Orvosilag voltál depressziós (gyógyszer stb.)?
Eddig csak annyit értek, hogy van egy alapvetően nagyon erős egyéniségű Anyukád (otthon övé a férfi szerep), aki általában jó kedélyű, könnyen nevet,közösségi életet él, de könnyen haragszik és nagyon sokat veszekszik, nem tűri, hogy más akarata teljesüljön, egyben akarja mindig látni a családot.
Kérdés:
hogy Anyukád tudja-e, hogy milyen hatással van rátok, amikor ő így "balhézik"? vannak akik kiüvöltik magukat és már el is felejtik, nem is gondolják, h másoknak ez nem olyan jó, mint nekik, azt hiszik, ők is elfelejtik, mint ők.
De az is lehet,hogy tud róla, de nem tudott eddig megváltozni, jön a "vörös köd" és üvölt...
Ez esetben Anyukáddal kell beszélgetni, hogy szeretnétek békésebben rendezni a konfliktusokat, mit tudnátok ebben Neki segíteni? Mit tegyen a család, ha jön a "vörös köd"?
És hogy ti másként "működtök", lehet, hogy ő kiadja a feszültséget, de bennetek csak egyre inkább nő és szeretnétek, ha ez megváltozna.
Majd mondd el, mit mondott erre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!