Most mi tévő legyek?
Hatalmas gond van a családomban és nem tudom mit tegyek. Megpróbálom röviden össze foglalni. 16 éves vagyok, a nővérem 19. Bárhova ha elmegyünk bulizni és késünk, mindig csak én vagyok leszidva. Én nővérem nélkül nem mehetek sehova így egyedül haza se ha neki éppen késős kedve van.
Már lassan 1 éve szeretnék magamnak kutyát venni, anyám megtiltotta, erre most magának meg nővéremnek vesz egyet. Nekem továbbra is tiltja. Gyakran vannak családi balhék, nővérem már egyik hajnalba el is ment itthonról, de anymáék haza rángatták. Ok nélkül is leállt vitázni anyám bárkivel, apámat is feszt csak szidni tudja. 2 év múlva elköltözhetnék innen, lenne hova mennem, de évekkel ezelőtt is ezekért lettem depressziós, és érzem hogy napról napra egyre jobban kezdek vissza esni. Nem hiszem, hogy így kifogom bírni azt a 2 évet. Mit csináljak?
16/L
a kérdésed: most mi tévő legyek
ebből én kiemelnék egy egyenletet ami így hangzik:
mi tévő legyek = mitévő legyek = tanácstalan bogarak
úgy tűnik Anyukád teljesen kimerült... ha 5-6 éve kezdődött, és nincs semmi más oka, akkor lehet, hogy nagyon fáradt, boldogtalan, elégedetlen esetleg önmagával, vagy az életével?
Te mit gondolsz erről?
Mikor láttad Anyukádat utoljára igazán örülni? Milyen alkalom volt? Hogy lehetne újra mosolyt csalni az arcára?
Mikor voltak Apukáddal kettesben valahol? Miben tudnátok segíteni Neki, hogy könnyebb legyen?
Dolgozik? esetleg munkahelyi gondokkal küzd?
Van hobbija, ami kikapcsolja? eljár család nélkül esetleg barátnőzni?
Nem kell, hogy Veled ossza meg a gondjait, de egy kis szeretgetés, törődés erőt adna neki, bár lehet, hogy eleinte nem lenne könnyű túljutni a tüskéin... :)
első vagyok
a gond hol kezdődik?
nos..
anyukám háromszor vált el, mindannyiszor még csak gyerek voltam
asszem 7x költöztünk
+ alkoholista 2 éve
mindig görcsbe rándul a gyomrom és rohanok ha nyílik az erkélyajtó, mert azt hiszem, hogy le akar ugrani
+ vagdossa magát
az apám folyamatosan lelép
tesóm utál, nem beszélünk már több éve
6 éves kapcsolatomnak most lett vége pár hónapja
ne csodálkozz, ha nem tudlak sajnálni
22:15-nek, nem kérte senki, hogy sajnáld:)
ez egy olyan fórum, ahol mindenki szabadon megírhatja a búját/baját és arra kérhet tanácsot, támogatást stb...
Ez itt most róla és az ő kérdéséről szól, nem pedig a Te (amúgy nagyon is fontos) gondjaidról. Biztos lehetne még súlyosabb élethelyzeteket is felsorolni, de ez itt és most ezé a 16 éves lányé:)
Anyámat örülni? Aug. 8án a születés napján, de azóta is minden nap nevet. Bármivel mosolyt lehet csalni az arcára még a komoly dolgokat is viccnek veszi, kivéve ha neki komoly..
Apámmal soha sincsenek kettesben, mindig ragaszkodik hozzá h menjünk velük nővéremmel.
Dolgozik 2 éve kb. Munkahelyén nincs gond. Hobbija reggeltől estig facebook-ozás, nem jár el sehova, csak a gép előtt ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!