Tegnap meghalt a kereszt apám. Ma elmentünk a szüleihez részvétet nyílvánítani stb... Azt mondták hogy az a szokás hogy a keresztfiának kell vigye fejfa ker3sztet, amit a sirhoz szoktak leszúrni.. De én ezt nagyon nem szeretném! Nem bírom az ilyen helyeket, temetésekre is nagyon nehezen tudom rávenni magam hogy elmenjek, nem hogy még a keresztet vinni. :(( Annyira "félek" az ilyen dolgoktól hogy hihetetlen, fogadni merek hogy rosszul is lennék ha én vinném a keresztet. Nem bírom az ilyen dolgokat. Mit tévő legyek? Mit mondjak nekik? :(
menj el a temetésre, maradj hátul, de közöld velük, hogy nem viszel semmilyen keresztet, aki a kezedbe nyomja annak visszaadod.
2012. jan. 5. 11:40
2/14 anonim válasza:
Első válaszadónak teljesen igaza van.
Mondd azt, hogy rosszul szoktál lenni a stressztől, és gondolom nem szeretnék, hogy a temetés közepén te is összeess egy kereszttel a kezeidben.
2012. jan. 5. 11:43
3/14 anonim válasza:
Fogadd őszinte együttérzésemet! Én amondó vagyok, kedves 17 éves fiú, hogy nem vagy már gyerek, tehát aszerint viselkedj. Ha felkértek keresztvivőnek, akkor fogod a keresztet és viszed, és közben nem ájuldozol, mint valami kis kisasszony. Félned nincs mitől. El fogod bírni és el fogod viselni. Szedd össze magad, és korodhoz méltón viselkedjél. Ölellek szeretettel.
2012. jan. 5. 11:44
4/14 anonim válasza:
Azoknak pedig, akiknek nem ez a véleményük, csak a gyávaságodat erősítik. Előbb-utóbb erőt kell venned magadon úgyis. Hát nem jobb túl lenni rajta?
2012. jan. 5. 11:46
5/14 anonim válasza:
Mondd meg nekik nyugodtan, hogy te ezt nem vállalod.
Együttérzek veled, én is elájultam korábban jó pár temetésen, pedig lelkileg nem is rázott meg különösebben a dolog... Ennek ellenére mégis.
Nagymamám 1,5 hónapja halt meg, na ott összetörtem rendesen, de anyukámra kellett "vigyáznom", így teljesen máshogy éltem meg ott a temetést.
Sajnos 1 hete muszáj voltam elmenni egy másik temetésre is, szabályosan szorongtam, ideges voltam.
Részvétem a keresztapád miatt!
2012. jan. 5. 11:53
6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2012. jan. 5. 11:55
7/14 anonim válasza:
Kívánom neked tiszta szívemből, kedves kérdező, hogy olyanokkal is hozzon össze a jósorsod, akik arra buzdítanak, hogy legyen benned egy férfias kiállás, hogy nézz szembe a félelmeiddel, és ne hagyd, hogy uralkodjon rajtad a stressz. Megerősít ez a világ abban, hogy félj csak nyugodtan, sőt lehetőség szerint az első adódó nehézségnél csináld össze magad... Utána, pedig gondolkodj el azon, hogy miért tartanak nyuszinak... És gondolkozz annak értelmén is, hogy " a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve"
2012. jan. 5. 12:11
8/14 A kérdező kommentje:
Van bennem férfias kiállás meg stb... Minden másban jó vagyok, magabiztos bátor stb... De ez az egyetlen dolog ami nagyon rosszul érint. A halál, a temetéseken való részvétel meg az ilyen dolgok... Lehet hogy nyávogásnak tűnik, de egyáltalán nem vagyok ilyen típus, sőt.
2012. jan. 5. 12:19
9/14 anonim válasza:
Én teljes mértékben megértelek.
2012. jan. 5. 12:32
10/14 anonim válasza:
Akkor ezt az egyet kell legyőznöd. Az élet mindig akkor helyezi eléd a problémát, amikor elég erős vagy ahhoz, hogy megoldd. Amúgy nagy megtiszteltetés egy temetésen keresztvivőnek lenni. Az igazi győzelem, amit saját maga fölött arat az ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!