Temetésen milyen zenét illik játszani?
Két nap múlva lesz egy távoli (hála az Istennek) ismerősömnek a temetése.Milyen zenét illik ilyenkor játszani?Azaz konkrétan előadót,címet várok.
Egy temetésen voltam még,szintén távoli ismerősén,persze megérintett a dolog,de kibírtam volna sírás nélkül,viszon mikor megszólalt Cserháti Zsuzsától az elfelejtett dal kitört belőlem a zokogás.
Nem tudom mit illik, vagy mit nem. Anyum temetésén Zorán - Kell ott fenn egy ország c. dala szólt.. :'( Nagyon szerette Zoránt, így ez jött magától...
Nem tartozik a kérdéshez, de már bocs, de hogy írhatsz olyat, hogy hála az Istennek, hogy egy távoli ismerősöd temetéséről van szó?? Persze, szerencsére nem közeli hozzátartozód, de az a távoli ismerős is valakinek a szerette, és egy ember elveszítése sem lehet "hála az Istennek" szerintem.. hacsak nem egy bűnöző vagy aljas ember halála..
Ha távoli ismerős temetése, akkor miért te gondoskodsz a zenéről??????? A családja, ha nincs, akkor a közeli barátja, vagy aki szervezi a temetést, annak kell gondoskodnia a zenéről.
Amúgy meg, szerintem olyan zene illendő, amit az elhunyt szeretett. Egy hegedűművész ismerősöm temetésén pl. Mozart Requiem-je szólt, egy balesetben elhunyt fiatal ismerős temetésén pedig a Republic egyik száma.
Amúgy, lenne még egy kérdésem, miért érzed bajnak, ha kitör belőled a zokogás egy temetésen?
Máté Péter-Elmegyek
Alex Tamás-Csak a jók mennek el
Edda-Lelkünkből
Honfoglalás,Így sikerült az életem, Mama ne sírj,Itt állunk mind,Hamuból gyémánt,különböző szöveg nélküli konolyzenék
A lista végtelen...
A padlás:Örökre szépek II.
Fényáv távolság
Kaszás Attil:Végtelen kékség
Szia!
A Barátnőm temetésén Evanescence: My Immortal című dala szólt
Anyu temetésén pedig a Honfoglalás szólt
Egyébként a dal sokszor tényleg segít előhozni az érzelmeket. Én nem tudtam sírni, pedig nagyon fájt/fáj, hogy meghaltak, de Mindkettőjük temetésén a dal hatására kezdtem el sírni...
Én barátnőm nagymamájának a temetésére állítottam össze egy cd-t, a lista:
01 Stepmom OST - Always And Always
02 Stepmom OST - The Days Between
03 Stepmom OST - Taking Pictures
04 Stepmom OST - Isabel's Picture Gallery
05 The English Patient OST - A Retreat
06 The English Patient OST - Read Me To Sleep
07 The Notebook OST - Main Title
08 The Notebook OST - Our Love Can Do Miracles
09 Bicentennial Man OST - Growing Old
10 Bicentennial Man OST - The Gift of Mortality
11 American Beauty OST - American Beauty
12 Antonin Dvorak - Notturne
13 Antonin Dvorak-Serenade in E major Op.22-Mov.4
14 Franz Schubert - Ave Maria
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!