Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tévő legyek? (temetés)

Mi tévő legyek? (temetés)

Figyelt kérdés

Tegnap meghalt a kereszt apám. Ma elmentünk a szüleihez részvétet nyílvánítani stb... Azt mondták hogy az a szokás hogy a keresztfiának kell vigye fejfa ker3sztet, amit a sirhoz szoktak leszúrni.. De én ezt nagyon nem szeretném! Nem bírom az ilyen helyeket, temetésekre is nagyon nehezen tudom rávenni magam hogy elmenjek, nem hogy még a keresztet vinni. :(( Annyira "félek" az ilyen dolgoktól hogy hihetetlen, fogadni merek hogy rosszul is lennék ha én vinném a keresztet. Nem bírom az ilyen dolgokat. Mit tévő legyek? Mit mondjak nekik? :(

(17 éves vagyok!!)

2012. jan. 5. 11:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hiába pontoztak le mindenkit, aki azt javasolta, h igenis vidd a keresztet, egyetértek velük.

17 éves vagy, nem gyerek, a végén megfogod a keresztet, odasétálsz, mint a többiek, nyilván elől állsz, és a végén átadod, h szúrják le.

Ebben semmi nincs, sőt tovább megyek, illik ilyenkor egy darab földet is a koporsóra szórni, a közeli hozzátartozóknak.

És ne nyávogj, h nem bírod, de igenis bírod, ennél nagyobb dolgokat is kibírsz.

2012. jan. 5. 13:02
 12/14 anonim válasza:
lehet ridegnek fog tünni válaszom, de ha igazán szeretted keresztapádat akkor ez a minimum, hogy ezt elvállalod.. Szedd össze magad!!
2012. jan. 5. 13:11
 13/14 anonim ***** válasza:

Részvétem keresztapud miatt! Én is azt tanácsolom neked, ha felkértek, akkor ne utasítsd őket ebben vissza. Meglátod, ebben is erős vagy, csak így hirtelen olyan félelmetesnek tűnik.

Le fogod győzni a félelmed, és meglátod "büszke" leszel magadra, és pár év múlva azt fogod majd mondani saját magadnak, hogy helyesen cselekedtél!

2012. jan. 5. 14:56
 14/14 rozsdamentesacéltörp válasza:
Véleményem szerint az is éppen elég ha ott leszel a temetésen. A sokat említett bátorság és a félelem legyőzése ahhoz is kell. A szokásokat pedig én személy szerint szívesen megváltoztatnám. Tegnapelőtt voltam nagyapám temetésén,ott álltunk a koporsónál és egyszerűen nem tudtam mire vélni a pap szavait, semmi köze nem volt nagyapámhoz ahhoz,amiről beszélt, de ilyen a liturgia. Dicsőítjük istent. A sok bátor férfi sírt, én nem tudtam, csak mikor a pap elhallgatott végre és elhantolták. Egy szó mint száz, egy temetés egyébként is elég merev és szomorú, (mi a személyes részvétnyilvánításból sem kértünk, nem akartunk végighallgatni és csókolni több tucat embert). Ne haragudj, hogy ilyen részletekbe merültem. A lényeg az, hogy semmit nem vesz el a férfiasságodból, ha nem viszed a keresztet és persze az sem ha sírsz. Egy temetésen ez természetes. De azért ne ájulj el :)
2012. jan. 6. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!