Mi tévő legyek? (temetés)
Tegnap meghalt a kereszt apám. Ma elmentünk a szüleihez részvétet nyílvánítani stb... Azt mondták hogy az a szokás hogy a keresztfiának kell vigye fejfa ker3sztet, amit a sirhoz szoktak leszúrni.. De én ezt nagyon nem szeretném! Nem bírom az ilyen helyeket, temetésekre is nagyon nehezen tudom rávenni magam hogy elmenjek, nem hogy még a keresztet vinni. :(( Annyira "félek" az ilyen dolgoktól hogy hihetetlen, fogadni merek hogy rosszul is lennék ha én vinném a keresztet. Nem bírom az ilyen dolgokat. Mit tévő legyek? Mit mondjak nekik? :(
(17 éves vagyok!!)
Hiába pontoztak le mindenkit, aki azt javasolta, h igenis vidd a keresztet, egyetértek velük.
17 éves vagy, nem gyerek, a végén megfogod a keresztet, odasétálsz, mint a többiek, nyilván elől állsz, és a végén átadod, h szúrják le.
Ebben semmi nincs, sőt tovább megyek, illik ilyenkor egy darab földet is a koporsóra szórni, a közeli hozzátartozóknak.
És ne nyávogj, h nem bírod, de igenis bírod, ennél nagyobb dolgokat is kibírsz.
Részvétem keresztapud miatt! Én is azt tanácsolom neked, ha felkértek, akkor ne utasítsd őket ebben vissza. Meglátod, ebben is erős vagy, csak így hirtelen olyan félelmetesnek tűnik.
Le fogod győzni a félelmed, és meglátod "büszke" leszel magadra, és pár év múlva azt fogod majd mondani saját magadnak, hogy helyesen cselekedtél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!