Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekelhelyezésnél szerintete...

Gyerekelhelyezésnél szerintetek is ezért ítélik az anyának több %-ban?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy kérdésnél ezt a választ és maximálisan egyetértek.

"A legtöbb gyerek anyával akar maradni, már 3-4 évesen is. Ez is fontos!

Az anya van vele otthon 3 évig, ő virraszt mellette este, ő beszélget és játszik vele, ő ISMERI.

Igencsak ritka az az apa, aki akár csak fele annyi időt tölt a gyerekével, mint az anyja. Legtöbb esetben ez még TERMÉSZETES IS. Elvégre az apa dolgozik, anya van otthon.

A gyereket ez nem érdekli. Ő csak annyit lát a világból, hogy a biztos pont az életben az anyu. Ő viszi oviba, ő hozza el, ő jár szülőire (elvétve ha akad egy-egy apuka), ő viszi orvoshoz, ő tudja, milyen ételt szeret, melyik a kedvenc ruhája, melyik plüssel alszik, melyik mesét kell este felolvasni.

A gyereknek a válás után biztos pontra van szüksége, állandóságra, és odafigyelésre.

Ezt a legritkább esetben tudja az az apuka biztosítani, aki eddig csak este meg hétvégén volt vele együtt, akinek sejtelme sincs, ki az a bizonyos "szemüveges Lacika", és hogy mi a gyerekorvos telefonszáma.

Ma még mindig elsősorban az anya feladata minden, ami a gyerekkel kapcsolatos, bár a szoptatás után akár már az apával felesben is vállalhatják. Mégsem teszik... A legtöbb apuka elájul saját magától, ha hétvégén egy órát fociznak, egyébként a gyerek neve a "Menj innen-maradj csendben - kérdezd anyádat".

Ezek után nem kell sírni, hogy a gyerekek többségét az anyának ítélik.

Amint fele-fele arányban lesznek az apukák a szülői értekezleten, a karácsonyi előadáson, és a gyerekrendelőben, a játszótéren, és a farsangi büfében, máris megváltoztatom a véleményem..."

2012. aug. 25. 11:26
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
61%

Én? Személyeskedtem? :D Akkor kezdjünk bele!

Jól van drágám, dühöngd csak ki magad! :)

Mondd, ne kímélj! Anyuci nem szeretett téged? Mindig csak a húgoddal foglalkozott és nem kaptál elég gyengédséget? :( Sokat veszekedtetek? Esetleg apuci pattant le otthonról egy fiatal hölggyel mert nem bírta elviselni a hepciáskodó feleségét? Sokat dolgozott?

A mostani párodtól hiányolsz valamit? Esetleg a gyengédséget és a biztonságot? Van egyáltalán valakid? Csak mert a válaszaidból arra következtetek, hogy nincs az az isten, hogy legyen neked valakid..

2012. aug. 25. 16:49
 32/35 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező!

Amikor ilyen rohamaid vannak nem szoktak megütni??

Egy kicsit bele kellene verni a fejedbe (valami nehézzel), hogy beteges a gondolkodásod!!!

2012. aug. 26. 09:41
 33/35 anonim ***** válasza:
66%

Légyszi ne menjünk el primitív irányba, emberek.

Volt itt a GYIKen egy válóperes ügyvéd, aki többször leírta, hogy ez makacs tévhit, hogy mindig az anyának ítélik a gyereket, mert amikor ténylegesen perre kerül a sor, akkor 60%-ban az anyának, 40%-ban az apának. Azért van több gyerek az anyjával, mert az esetek 90%-ában az apa nem is akar perelni. A 60% is szerintem azért van csak, mert a 3 év alattiakat általában az anya kapja, egyébként lehet, meglenne az 50%-50%.

Ezt a tapasztalataim alátámasztják, aki elvált embereket ismerek, ott szinte sehol nem volt per, egyről tudok, ahol elvesztette az apa, de őt ismerem annyira, hogy szerintem se túl normális ember (konkrétan szektás és asszem füvezett is).

2012. aug. 26. 21:28
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Az en ferjem pl. nem ilyen, mikor szulettek a gyerekekk bent aludt a korhazban velem / a syulesnel nem volt bent en nem szeretettem volna/. otthon maradt 1 honapig /otthonrol dolgozott/ O viszi a gyekerekek reggel oviba es o is hozza oket haza. En nem dolgozok otthon vagyok, neki meg ugyis /kis kerulovel/ utb aesik.

Sot ha megkerem elmegy vasarolni is, ha nem fozok fekhivom hogy hozzon valami kajat. Elviszi a gyerekeket edzesre, es hetvegen is sokat jatszik veluk, olyankor olyan mintha 3 gyerekem lenne annyira beleeli magat a jatekba.

Nem sok rosszat tudok mondani rola, de ha valasra kerulne a sor nem tudom mi lenne a gyerekekkel??

2012. szept. 2. 12:42
 35/35 anonim válasza:
Tzolko már mindent leírt, ami értelmes,aranyból van minden sora.Figyuzzátok
2012. szept. 7. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!