Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van esélye az anyának a...

Van esélye az anyának a gyerekelhelyezésnél?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve vagyunk együtt, együtt neveljük az 5 éves lányát. A kislány anyukája 8 hónapos korában lelépett külföldre az épp aktuális barátjával.

Most visszajött és szeretné magához venni a kislányt.

Van rá reális esélye? Egy ideig párom minden hónapban bejárt a gyámügyre, hogy az anyuka nem fizet gyerektartást és nem látogatja a kislányt, majd egyre ritkábban. Összesen 31 db ilyen írásos, dokumentált bejelentés van.

Ugye nem ítélik neki? Anyagilag jobban áll, mint mi, van itthon jól fizető munkája és hitelmentes lakása. Nálunk csak a párom keresete van, mert én GYED-en vagyok a 10 hónapos kisfiunkkal.

2012. jún. 26. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Hát.. ebben az országban a bíróság erősen anyukapárti. Nagyon jó ügyvédre lesz szükségetek.
2012. jún. 26. 10:12
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyon sokmindent fognak figyelembe venni. Ha az anyukával nem volt kapcsolattartás, nem kapott a gyerek gyerektartást, akkor szerintem az anya egyetlen esélye a gyerekkel élni, ha elrabolja. Nem hinném, h ezt megtenné. Ahogy azt sem hinném, h a bíróság kiszakítana egy gyereket a megszokott, jólműködő otthonából, h valami felelőtlen, szinte vadidegen nőhöz küldje.

Menjetek nyugodtan végig a procedúrán, legalább lesz papírotok róla. A másik, amit tegyetek meg, h kérjetek felügyelet melletti láthatást. Nehogy az anya kivigye a gyereket, akár egyszer is. Ha nagyon szeretné látni a kislányt, akkor hazajön.

2012. jún. 26. 10:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Lakásotok jó állapotú? Meg vannak az alap bútorok? A kicsik nem szenvednek semmiben sem hiányt? Most nem a luxuscuccokra gondolok.(De gondolom ez is mind megvan, hisz akkor nem vállaltátok volna egy babát.)

Te neked jó a kapcsolatod a kislánnyal? Nem mondhatnak rád ilyen értelemben egy rossz szót se? (Gondolom jó a kapcsolatotok, mert úgy tűnik aggódsz a kislányért. "Sajátodként kezeled." De azért gondoltam felteszem a kérdést. Illetve gondolom a két kicsi között sincs semmi probléma.)

Ha ez mind megvan, nem hiszem, hogy elvehetik a párodtól. Egy gyerek nem olyan, hogy most kellesz, most meg nem. Nagyon csúnya dolog volt az anyjától, hogy lelépett az aktuális pasijával, és a lányát pedig elfelejtette... ezzel nem szerez magának jó pontot a bíróságon.

Maximum azzal, ha a párod minimál béren van, vagy nem állandó a munkája. Te mikor akarsz visszamenni GYED-ről?

2012. jún. 26. 10:17
 4/9 anonim ***** válasza:

valószínűleg lesz majd kirendelt pszichológiai vizsgálat. anyát, apát, téged és a gyereket is megvizsgálják. A kötősésnek nagyon nagy szerepe van. és mivel írtad hogy kapcsolat a gyerek és az anya között 0 volt, így szinte idegenként tekint majd rá. ezt kimutatja majd a vizygálat. szinte minimális az esély hogy oda ítéljék. És nyilván ha nálatok is minden rendben akkor nem fogják anyának ítélni.

ezzel az erővel némelyik anyuka, eltűnik x időre aztán hazajön, felborít mindent, megkapja ygereket, aztán lelép megint. azért ez nem így működik. amúgy anno miért lépett le? mit mondott?

2012. jún. 26. 10:22
 5/9 anonim ***** válasza:

most olbasom újra. szinte csecsemő volt mikor minden kapcsolata megszűnt az anyával. tehát ti neveltétek csecsemő kortól. áhhh esélytelen szerintem, de persze az ördög soha nem alszik.

úgy fogamazok, hogy 99 % hogy maradhat nálatok. de ugye ott az az 1 % :S

eleve negatívként fogják értékelné hogy a tartáshoz sem járult hozzá ebben az időszakban. ugye ez kiskorú veszélyeztetésének minősül. tehát a felelősségvállalás 0 az anyánál. amúgy gyámügy miket tett mikor folyamatosan bejelntettétek a nem fizetést?

2012. jún. 26. 10:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Találkoztam már ilyen esettel, nem kapta meg az anya. Nem veszik ki a gyereket a megszokott környezetből, ha az rendben van általában. Remélem nálatok is jól sül el.
2012. jún. 26. 11:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugtattatok!

A környezettanulmány jó lenne, amióta együtt élünk azóta teljesen megosztjuk a gyereknevelést, az óvónők ismernek, ahogy a gyerekorvos és a védőnő is. Amióta táppénzen vagyok, úgy kb 1 éve, azóta ezeket szinte csak én intézem.

A kislánynak saját szobája van, van meleg víz, fűtés, tiszta ruha, nem éhezik. Anyának hív.

A párom (és én is) bankban dolgozunk ügyfélszolgálaton.

Amíg a kicsi nincs 2 éves, addig nem mennék vissza dolgozni. Meg ha akarnék sem hiszem, hogy lenne bölcsőde.

Azért lépett le, mert a gyerek nagyon nyűgös volt, nem bírta tovább. Ráadásul a pasija is megmondta neki, hogy vagy megy vele vagy vége. Ő meg ment. De ezt nem lehet bizonyítani, biztos le fogja tagadni.

Az növelné az esélyeket, ha összeházasodnánk?

2012. jún. 26. 11:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp növelné az esélyt ha összeházasodnátok.De az nem megy hamar, főleg így nyáron. De most úgyis bírósági szünet van, őszig simán van rá idő :)
2012. jún. 26. 13:14
 9/9 anonim válasza:
Elhagyta a gyermekét! Anyagilag sem támogatta! Akkor miről beszélünk? Miért vennék el az apától-tőled, hiszen ti neveltétek eddig is. Egy okot mondjon ami miatt ti alkalmatlanok lennétek a gyermek nevelésére, bezzeg Ő. Egyébként elhelyezésnél az anyagiak nem olyan mérvadóak, vagyis nem az kapja a gyereket akinek van pénze, háza, kocsija.
2012. jún. 26. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!