Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet a költözést kímélet...

Hogy lehet a költözést kíméletesen de hatékonyan "beadagolni" egy önfejű anyának?

Figyelt kérdés

Jövő nyáron esedékes a dolog, de már tartok a reakciójától. Szeretném minél békésebben rendezni, de őt ismerve ez majdnem lehetetlen. Jön majd a hiszti meg a lelki terror busásan. Hogy tudnám ezt megelőzni? Aki volt már ilyen helyzetben hasonló természetű anyával, az hogy oldotta meg?

21L

2012. aug. 11. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A mi kapcsolatunk anyámmal nagyon rossz volt,én fogtam magam és egy nap eljöttem,vagyis 2napig tartott még mindent elhoztam otthonról.Nem tudom te milyen kapcsolatban vagy vele,de szerintem ne mond meg neki túl hamar,hogy elfogsz költözni,mert akkor mindennap arról fog beszélni.Ha csak jövő nyáron fogsz elköltözni,akkor még most várjál vele,hogy elmondod
2012. aug. 11. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Békésen sehogy nem tudod megoldani,mert anyád betegesen ragaszkodik hozzád!

Nem kell vele a költözésről beszélni. Amikor esedékes,akkor bejelenteni,hogy ma (holnap) elköltözöm. A hisztijével pedig nem törődni!

2012. aug. 11. 21:30
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem meg kezdj bele a hadműveletbe.

Nem tudom, hogy eddig mi volt a szokás nálatok, de vedd egy kicsit jobban ki a házimunkából a részed, és néha főzz is. Sokszor a szülők azon is izgulnak, hogy a gyermek, akiről eddig mindenben gondoskodtak, hogyan fogja magát ellátni.

Néha beszélhetsz olyan ismerőseidről, akik már külön élnek a szülőktől, hogy milyen jól érzik magukat, semmi gondjuk nincs, de ezzel ne azt hangsúlyozd ki, hogy otthon nem, hanem azt, hogy egyedül is képesek élni.

2012. aug. 11. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy lehet a költözést kíméletesen de hatékonyan "beadagolni" egy önfejű anyának?"

Sehogy. De beszéljen inkább az aki ért is a témához:

[link]

2012. aug. 11. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:
33%

Mutasd meg otthon, hogy igenis tudsz önálló lenni. Takaríts, csináld meg a házimunkát, főzz. Tanulj meg főzni más ételeket is, ha már tudsz főzni.

Aztán amikor eljön a pillanat, hogy na költözöl, akkor mond csak el neki. Addig megmented magad a sok hisztitől, és a nemtetsző viselkedéstől. Talán nyugodt szívvel enged el, ha tisztában van vele, hogy tudsz önállóan élni.

2012. aug. 11. 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha megmutatod, hogy önállóan élsz, az 2 előttem szóló véleményével ellentétben biztos nem segít. Ugyanis a szülőknek éppen az a bajuk a költözéssel, hogy már felnőttél, és a legtöbb szülő képtelen a gyerekéről leválni, felnőttként kezelni. Egy megoldás van: akkor költözz, amikor nincs otthon más, és csak egy kis cetlit hagyj az asztalon: elköltöztem, ne keress! A címedet ne add meg, mert akkor utánad megy, és megpróbál rávenni a visszaköltözésre. Hasonló okokból érdemes a telefonszámodat is megváltoztatni.
2013. jún. 26. 20:15
 7/9 anonim ***** válasza:

6: ez elég hülye ötlet. A kérdező nem a kapcsolatot akarja az anyukájával megszakítani, csak külön akar élni.

Elég gyerekes megoldás, amit te javasolsz!

2013. jún. 26. 21:02
 8/9 anonim ***** válasza:

7. A cetlin lehet más is. Pl. "elköltöztem, az új címem: ...", de a lényeg az, hogy ebben a helyzetben az egyetlen konfliktusmentes megoldás a kész tények elé állítás.

Az eredeti kérdezőnek: ne hallgass azokra, akik azt javasolták, mutasd meg, milyen önálló vagy, mert erre anyukád reakciója 2-féle lehet.

- Ha házimunkában vagy önálló, akkor igyekszik kihasználni és még nehezebben szakad el tőled.

- Ha abban vagy önálló, hogy elmászkálsz otthonról, akkor meg elkezd kémkdni utánad, kérdezgetn, hogy hol voltál, hova mész, mit csinálsz, kivel, stb. és ha kérdez, akkor muszáj válaszolni. Így nem tudsz olyan helyre menni, amivel ő nem ért egyet, amit ő feleslegesnek tart, stb. csak oda mehetsz, ahova elenged, különben veszekedés lesz belőle.

Tehát akármiben önállósodsz nyíltan, rosszul jársz.

Mindenképpen kész tények elé kell állítanod őt: összepakolsz, amikor nincs otthon, és cetlit hagysz az asztalon, hogy elköltöztél. (Rajtad múlik, hogy megadod-e a cetlin az új címed, de egy ilyen anyával jobb, ha nem. Érdemesebb megszakítani vele a kapcsolatot, különben megpróbál visszacsábítani vagy bűntudatot kelteni benned a költözés miatt.) A kész tények elé állítás az egyetlen konfliktusmentes megoldás.

2013. aug. 3. 09:15
 9/9 anonim ***** válasza:
1., 2., 4., a ti válaszotok hasznos.
2013. aug. 3. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!