Gyerekelhelyezésnél szerintetek is ezért ítélik az anyának több %-ban?
Most olvastam egy kérdésnél ezt a választ és maximálisan egyetértek.
"A legtöbb gyerek anyával akar maradni, már 3-4 évesen is. Ez is fontos!
Az anya van vele otthon 3 évig, ő virraszt mellette este, ő beszélget és játszik vele, ő ISMERI.
Igencsak ritka az az apa, aki akár csak fele annyi időt tölt a gyerekével, mint az anyja. Legtöbb esetben ez még TERMÉSZETES IS. Elvégre az apa dolgozik, anya van otthon.
A gyereket ez nem érdekli. Ő csak annyit lát a világból, hogy a biztos pont az életben az anyu. Ő viszi oviba, ő hozza el, ő jár szülőire (elvétve ha akad egy-egy apuka), ő viszi orvoshoz, ő tudja, milyen ételt szeret, melyik a kedvenc ruhája, melyik plüssel alszik, melyik mesét kell este felolvasni.
A gyereknek a válás után biztos pontra van szüksége, állandóságra, és odafigyelésre.
Ezt a legritkább esetben tudja az az apuka biztosítani, aki eddig csak este meg hétvégén volt vele együtt, akinek sejtelme sincs, ki az a bizonyos "szemüveges Lacika", és hogy mi a gyerekorvos telefonszáma.
Ma még mindig elsősorban az anya feladata minden, ami a gyerekkel kapcsolatos, bár a szoptatás után akár már az apával felesben is vállalhatják. Mégsem teszik... A legtöbb apuka elájul saját magától, ha hétvégén egy órát fociznak, egyébként a gyerek neve a "Menj innen-maradj csendben - kérdezd anyádat".
Ezek után nem kell sírni, hogy a gyerekek többségét az anyának ítélik.
Amint fele-fele arányban lesznek az apukák a szülői értekezleten, a karácsonyi előadáson, és a gyerekrendelőben, a játszótéren, és a farsangi büfében, máris megváltoztatom a véleményem..."
Csak olyan nő mondhatja, hogy a férfi nem érdemelheti meg a gyermekelhelyezést, akinek nem váltak el a szülei. Nekem elváltak és egyik sem érdemelte meg jobban, mint a másik! Azért kellet anyámmal maradnom mert a válás után apumnak ugye költöznie kellett ,és nem állt úgy anyagilag-munkahelyi gondok-, hogy el tudjon tartani engem is- anyámnak meg nettó kétszázezres fizetése volt. Mégis 13 éves koromtól kezdve bulizni járt, pasizott, minden este 10-re esett haza és nekem kellett vacsorát csinálni az öcsémnek és magamnak is.. Persze, mikor hazaért, az istennek nem akart bennünket békén hagyni. A válásig nem volt vele semmi gond, utána hülyült meg, de extrém módon.
Szóval van olyan, hogy a gyereknek az apjánál jobb.
20N
borzasztóan buta vagy :)
Az meg megint más tészta, hogy a nő meghízott, szoptat stb. Nem ezért hagyják el a nőket, hanem mert beszűkült tudatállapotuk egyetlen értelme a gyerek, a férjüket meg úgy kezelik, ahogy Te leírtad. Egy spermadonor és kész.
Erre csak annyit tudok mondani,hogy ha a férfiak talán nagy unalmukban nem a sörrel ülnének a fotelben és nyomkodnák a távirányítót,hanem segítenének, akkor lenne idejük egymásra és nem csak a gyerekkel kellene foglalkoznia a nőnek.
A nő válni akar? Váljon? A pénz miatt marad vele együtt? Erről is megvan a véleményem. Gyakorlatilag elk*rvul. A férfi sakkban tartja a nőt? Mivel? A pénzével? Ugyan! Miért állna érdekében magához láncolni egy nőt, akit már egyáltalán nem akar? Ha a nő nem dolgozik, így járt. Létezik bölcsőde, óvoda, segítő nagyszülők, ahol ott lehet hagyni a picit, hogy anyuci dolgozzon.
Szerintem veled tényleg nem foglalkozott senki azért vagy ennyire buta. A férfinak szerinted nem jó,hogy otthon van egy nő aki kimossa a sza.ros gatyáját mellette meg csinos nőkkel kúrogat? Nem ismered a végleteket egyáltalán.
Bölcsődében, oviban alig van hely, aki meg bevágja bölcsibe a gyereket, megkapja,hogy egy rossz anya, akinek felesleges a gyerek, csak megszülte,hogy magához láncolja a férfit. 3éves koráig minimum az anyjánál a helye és nem az apjánál. Ez meg a másik dolog. Olyanról meg feltételezem nem is hallottál,hogy nincsenek nagyszülők. :D
A nőnek kötelessége nevelni a gyereket? Ugyan annyira, mint az apának, csak ugye a nők jelentős része hülyének nézi a szülőtársukat, hogy a férfi képtelen ellátni a gyereket és rá sem bízza. Meg ugye a Nő szokta zsarolni az apát, hogy ha látni akarod a gyereked, ezt meg azt csinálod, ha a gyerek nem lenne nála, nem követelhetne semmit..
Az apa nem tud szoptatni kezdjük itt tehát az anyával kell lennie a gyereknek ameddig szopik, mielőtt jössz a tápszer dumával felvilágosítalak,hogy koránt sem annyira jó,mint a tej. Egyszerűen az anyának van a vérében a gyerek nevelés, kivétel a félre sikerült egyéneknek és nem az apának.Apai ösztön sem létezik, de gondolom erről sem hallottál még.
De mindegy nem is fogok a hülyeségeidre reagálni,mert csak az időmet vesztegetem.
Kedves kérdező azt hiszem, egy kicsit elvetetted az előbb a sulykot...
A 13-as hozzászóló vagyok.
Édesanyám 4 gyereket nevelt fel, mellettünk egy idős nénit gondozott, a mai napig szeretem, most én segítem őt..
De!
Soha nem volt ránk ideje. Mosott, főzött ránk, a leckét kikérdezte, mellettünk volt, ha betegek voltunk.
De soha nem játszott velünk, nem mentünk soha sehová, max a kötelező családi névnapokra.
Apu volt az, aki elvitt cirkuszba, apu hordott el horgászni. Apu volt az, aki tudta minden barátom nevét. Sokkal közelebb állt hozzám, mint anyukám.
Régi családrendszerben éltünk, nem segített anyunak semmit. De ha kellett, meg tudott főzni...
Ennek ellenére, ha elváltak volna ( a gyerekek miatt nem tették), valószínűleg harcolt volna értem, és hiszem, hogy megbirkózott volna a feladattal.
Harmonikus házasságban élek 19 éve, van egy 13 éves kislányom.
Nem gondolkodtam soha váláson, de most belegondoltam, mi lenne ha...
A lányom is apás... pont azért, amiért én is az voltam, annak ellenére, hogy igyekszem foglalkozni vele minél többet, de én is dolgozom, napi 12 órát, amíg a párom csak 8-at...
Párom tuti nem harcolna a gyerkőcért, csak azért nem, mert nem akarná tőlem elszakítani, és ismer annyira, hogy tudná, egy percig sem korlátoznám a találkozásaikat, sőt, azon lennék, hogy ez a remek apa-lánya kapcsolat fennmaradjon.
Nemcsak szélsőségek vannak... az, hogy te a saját életedben ezt látod, elég szomorú. De hidd el, nem minden fekete, vagy fehér... vannak átmenetek is.
Még mindig az előző vagyok...
Hogy apai ösztön nem létezik? Ezt magyarázd el a férjemnek is légy szíves :D
Igenis, létezik... csak amíg a nőnél az anyai ösztön szüléskor rögtön beindul ( vagy akár előtte), addig az apánál napok, hetek alatt alakul ki... de ha csak engedi az anya, hogy kialakuljon... ;)
Már személyeskedsz is?:D Gratulálok! :D
"Erre csak annyit tudok mondani,hogy ha a férfiak talán nagy unalmukban nem a sörrel ülnének a fotelben és nyomkodnák a távirányítót,hanem segítenének, akkor lenne idejük egymásra és nem csak a gyerekkel kellene foglalkoznia a nőnek."
Ahha! Nem tudom, te milyen családmodellt láttál, de ha ilyet, szomorú. Nagy unalmukban? Kidolgozzák a belüket, hogy legyen miből babázni!! A nők hajlamosak elbabázni, túlmisztifikálni a gyerekkel lévő kapcsolatot és kirekeszteni a férfit. Szerencsétlen mit csináljon, ha tök fölöslegesnek érzi magát? A férfi igeni segít, ahogy tud- az én apám legalábbis ezt tette. Takarított, mosott, főzött, vigyázott ránk, amíg anyám a 2. és 3. diplomáját is megszerezte, ő fürdetett ha úgy ért haza a teljesítménybéres munkahelyéről. Anyám meg arra nem volt képes, hogy teszem azt megmelegítse neki a vacsorát ha későn ért haza, szóval hiába a munkamegosztás, ha a nő szarik bele mindenbe mert mocsok módon elkényelmesedett a terhesség alatt.
„Szerintem veled tényleg nem foglalkozott senki azért vagy ennyire buta. A férfinak szerinted nem jó,hogy otthon van egy nő aki kimossa a sza.ros gatyáját mellette meg csinos nőkkel kúrogat? Nem ismered a végleteket egyáltalán.
Bölcsődében, oviban alig van hely, aki meg bevágja bölcsibe a gyereket, megkapja,hogy egy rossz anya, akinek felesleges a gyerek, csak megszülte,hogy magához láncolja a férfit. 3éves koráig minimum az anyjánál a helye és nem az apjánál. Ez meg a másik dolog. Olyanról meg feltételezem nem is hallottál,hogy nincsenek nagyszülők. :D „
Innen látszik, hogy nincs gyereked, sem egészséges kapcsolatod. :D
A "csinos nők, akikkel *kúrogat" is ki tudják mosni a boxereket. Nem ismerem a végleteket? Dehogynem! Csak tudod, én nem gyakori kérdéseken szocializálódtam és nem azt veszem alapul, hogy a férfi egy utolsó szemét paraszt, aki csalja a feleségét és tesz a gyerekre.. Meg ugye én nem ezt láttam. Általánosítani meg ugye nem kéne a rossz tapasztalataid alapján. :)
Aki "bevágja"?Oké.. Szóval aki bölcsibe járatja a gyereket, nem jó dolgában teszi. Szomorú, hogy egyesek aszerint maradnak otthon vagy mennek el dolgozni, hogy a terhestornán megismert Marika, mint mondott. Ki a fenét érdekel, milyen anyának tartják? Szóval erre kenni, hogy nem dolgozik, baromság. Nagyszülők nincsenek, egyik oldalról sem? Nem gond! Van babysitter, barátok, bölcsi még mindig van és ovi is. Olyan nincs, hogy sehova nem kerül be a gyerek és senki nem tud rá vigyázni.
„Az apa nem tud szoptatni kezdjük itt tehát az anyával kell lennie a gyereknek ameddig szopik, mielőtt jössz a tápszer dumával felvilágosítalak,hogy koránt sem annyira jó,mint a tej. Egyszerűen az anyának van a vérében a gyerek nevelés, kivétel a félre sikerült egyéneknek és nem az apának.Apai ösztön sem létezik, de gondolom erről sem hallottál még. „
Pedig a tápszer dumával jövök. Ha meg az anyának elapadt vagy nincs elég teje, fölösleges amellett kampányolni, hogy már csak ezért is mellette a helye. :D Sőt! Vannak olyanok, akik eladják a tejüket mert sok van nekik.
Igen, a köztudatban nem hallottál még apai ösztönről, pedig akár tetszik akár nem, ők is jók a gyereknevelésben csak bele kell tanulniuk. Hiába hadakozol ezellen. Tudom, metál feminista vagy, minek neked férfi, úgyis csak spermadonor, de néha elgondolkodhatnál egy kicsit. Ha más miatt nem is, de azért mert neked is van apád..
„De mindegy nem is fogok a hülyeségeidre reagálni,mert csak az időmet vesztegetem."
Megint csak személyeskedsz, de már meg sem lepődök rajta. Gondolom, azért kezdesz egyre agresszívabbá válni, mert kezded belátni, hogy nincs igazad.
Az apai ösztön igenis létezik.
15 milló évvel ezelőtt kezdődött, amikor az ember lejött a fáról. Bizonyára láttál már animációs filmet, ahol az evolúció össze van sűrítve, felegyenesedik a majom és ember lesz a végén. Nos nem csak a koponya formája változott meg, hanem pl.: úgy beszűkül a nő csípője, hogy teljesen fejlett gyereket nem képes világra hozni. Gyakorlatilag minden csecsemő koraszülöttnek tekinthető, legalább is az állatvilághoz képest. A kiscsikó olyan fejlett, hogy születés után 10 perccel lábra áll, az ember gyermeke erre csak egy év múlva képes.
Ha a férfi nem áll az asszonya mellé, kipusztult volna az emberiség.
A férfi családi ösztöne azt eredményezi, hogy igazi férfi soha nem hagyná el a családját, ha gyerek is van.
Csalni, azt igen, lehet, elfogadom, de lelépni? A férfiak sokkal konzervatívabbak családi kérdésekben.
Szex, szerelem, család - ezek különböző kategóriák.
A sok válás a női egyenjogúság következménye. Ez tény, még ha lepontoztok is érte. Ez persze nem ítélkezés, van 2 lányom, anyám is volt, meg lányunokáim is vannak, akiknek csak jót akarok.
Nálunk nem így volt.
Férjemnek kötetlen a munkaideje, reggel ő vitte a lányunkat, délután felváltva mentünk érte. Ő tudott itthonról is dolgozni, ezért MINDIG ő volt vele itthon ha beteg volt. Nagyon jó apa, sokat foglalkozik a lányunkkal és ismeri őt, olyan programokat szervez amiket tényleg élvez.
Ennek ellenére a váláskor az akkor 7 éves lányunk "engem választott". Mondjuk ha beteg, akkor néha továbbra is az apja van vele és néha ő is megy érte az iskolában, szóval nem sok minden változott.
A nők sokszor akarva-akaratlanul kizárják a gyereknevelésből a férfiakat.
20N
a személyeskedés fogalmával nem vagy tisztában. :)
Előbb tanulj még egy kicsit, mert látom kb egy 7éves kislány lehetsz, aki unatkozik,mert nincsenek barátai. Ne ez volt a személyeskedés,meg amit te csináltál végig. :)
Apai ösztön meg még mindig nem létezik, az max szeretet.
Ha a férfiak nem állnak a nők mellé, jaj és mi van ha a nők akarják másképp? Úgyanúgy kihalna az emberiség, ilyen hülyeségekkel kár jönni
A férfi családi ösztöne azt eredményezi, hogy igazi férfi soha nem hagyná el a családját, ha gyerek is van.
ennél meg nevetségesebb dolgot nem hallottam.
hány olyan eset van amikor a férfi lelép csak úgy? igazi férfinak hitted aztán lelépett. :)
a megcsalás meg még rosszabb, mert a nőnek nincs sok lehetősége a menekülésre a gyerekkel/gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!