(nálam) Idősebbek! Mik azok a dolgok amiket megbántatok az életetekben? Nyilván nem konkrétumokra, hanem általános dolgokra lennék kíváncsi.
Ilyenre gondolok pl h nem élvezted a napjaidat, túl sokat dolgoztál, túl sok alkoholt ittál, nem tanultál jól suliban, nem töltöttél elég időt a gyerekeiddel stb.
Én 16/f vagyok, kíváncsi lennék a hozzászólásaitokra nagyon :D
Köszönöm, Üdv
Megbántam, hogy felvettem az építkezéshez szükséges hiteleket,
és hogy nem mentem ki előbb külföldre (a 2gyerekkel és az apjukkal),
és hogy nem lettem előbb vegetáriánus.
/39 éves nő/
Nos, szerintem a megbánásnak nincs sok értelme. Ha az a valami nem következik be, egyenesen arányos, hogy a megfelelő élettapasztalat sem érkezik meg. Így nem volnának a szülők/tanárok/barátok jó tanácsadók, sem bölcs emberek. (pl Buddha esete) Semmivel sem volna jobb, ha buborékban élnénk. Persze az én életemben is voltak eddig negatív tapasztalatok, olyan dolgok, amikre nem feltétlenül vagyok büszke, de összességében nem bánom, hogy megtörténtek. Az egész élet egy tanulási folyamat, ezek nélkül ma nem lennék az, aki.
18/l
Köszönöm mindenkinek a válaszát, nagyon érdekesek.
Köszönöm, Üdv
- túl korán felnőttem (hozzáteszem a tényt bánom, de nem volt más választásom...)
- volt egy elég rosszul működő kapcsolatom, amiből ki akartam szállni az első év után, de nem mertem és maradtam még évekig... végül ezzel megvártam, hogy ő dobjon engem. Azt bánom, hogy nem léptem.
- volt egy nagyon csúnya vitám egy jó barátnőmmel, nagyon bánom, hogy hagytam idáig fajulni a dolgokat.
- elkezdtem feketén dolgozni valahol és nem láttam át az akkori fejemmel, hogy miért probléma, hogy nem kötöm az ebet a karóhoz, hogy jelentsenek be... (hanem elhittem, hogy "nem tudnak bejelenteni"), következmény: eltelt két év, ez alatt nincsen tb, nincsen munkaviszonyom, hivatalosan munkatapasztalatom se...
- volt, hogy túl sok alkholot ittam és ostobaságot csináltam részegen
- volt valaki, akinek nem mutattam ki mennyire szeretem, így elvesztettem az illetőt.
22n
Megbántam, hogy nem tanultam eleget.
Megbántam, hogy sosem spóroltam.
Mágbántam, hogy néha az eszem helyett az érzelmeimre hallgattam.
Nem tanultam eleget, erre nagyon figyelj!
Nem szerelemből szeretkeztem, és a mai napig rossz erre gondolni.
Nem spóroltam a kis pénzemen, pedig sok összegyűlhetett volna.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!