Hogy szoktál bele a dolgozói életbe?
Figyelt kérdés
korán kelek 1 órát utazok a munkahelyemre ott 8 órát lehúzok, aztán kell még bevásárolnom, főznöm stb. Egyedül élek a szociális életem kb 0 lett mire eljutok oda h ráérek már csak aludni van kedvem. Te h osztod be az időd?2012. aug. 21. 22:16
1/17 anonim válasza:
amikor elkezdtem dolgozni 20 voltam, hajnal 4kor keltem, több mint 1 órát utaztam, hazaértem este 7re, elkezdtem főzni és készíteni másnapra a ruhám, hétfőtől péntekig ez volt, péntek este buliba mentem
Hogy hogy szoktam bele, hát én azt mondom, hogy a korán kelést nem lehet megszokni.
Időn hétköznap nem volt. A barátom is elhagyott ez miatt, mert estére már fáradt voltam.
Kb. 2 év kellett, hogy ne pesszimistán álljak a hétköznapok elé.
2/17 anonim válasza:
Nem tudom, mik a céljaid az életben, mi a fontos. Nekem is voltak hasonló antiszoc időszakaim, olyankor rengeteget fejlődtem a melóban, majd mindig váltottam egy idő után, mert azért nem a munka az egyedüli dolog az életben. Kezeld úgy a dolgot, hogy semmi sem állandó, ez is változni fog, ez egy ilyen időszak, próbáld meg azt nézni, milyen hasznod származik belőle, megéri-e, vagy mást kell keresned.
3/17 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen,de nem bírtam,ki is rúgtak.
4/17 A kérdező kommentje:
pár napig élveztem, és szerencsére nagyon jó a légkör fiatalok a munkatársak is, de mégis..bár egy biztos, eddig sokáig szomorkodtam a volt pasim után most már nincs időm még rá is gondolni
2012. aug. 21. 22:34
5/17 anonim válasza:
Én - ha szégyen, ha nem - 1 hétig dolgoztam olyan helyen, ahol jelenléti ív és folyamatos főnöki felügyelet mellett 8 órát dolgoztam + utazás. Otthon meg alig maradt időm valamire. Mellesleg fel tudnám akasztani azt, aki a 8 órát kitalálta (a 12 órás munkákról meg ne is beszéljünk). Azelőtt volt még 1 évig is munkaviszonyom, de a főnök engedékeny volt és nem kellett minden nap egész nap bent lenni, mert ott az elvégzett feladatok mennyisége volt a mérvadó és nem az óra ketyegése. Ha a kollégák normálisak és vannak szerető családtagok, úgy kibírható, de ha multinál vagy, vagy olyan helyen, ahol szemétláda a főnök és nem vagy rászorulva, hagyd a francba, vagy, ha rá vagy szorulva, munka mellett tanulj ki hétvégi képzésen valami hozzád közel álló szakmát (ami maximum 1 év alatt elvégezhető) és a bérből tudod fizetni a tandíjat és válts szakmát! Mindenesetre szerintem a 8+ órás egyfolytában bentlévős monoton robotmunkákat nem az egyedülálló amúgy is magányos embereknek találták ki és ezt ilyen állapotban nem lehet megszokni.
6/17 anonim válasza:
Az idő nagyon drága kincs, legalább olyan drága, mint a pénz!
7/17 A kérdező kommentje:
a fizu elég magas, legalább az motivál..
2012. aug. 21. 22:38
8/17 anonim válasza:
Kedves kérdező. Én puszta jó szándékból mondom, hogy ha CSAK a fizetés motivál, akkor nem lesz hosszútávú, mert ahogy telnek a hónapok egyre rosszabbul érzed majd magad. Ha más is motivál, akkor már talán könnyebben meg fogod szokni.
9/17 anonim válasza:
Habár én nem dolgozom még, de elgondolkodtam ezen hogy más hogyan bírja...Én is így lennék mint te, konkrétan a nővéremen láttam ezt, ő is így volt. Mondjuk ő a párjával ott jött össze, 2 évig ment így az életük, majd jöttek a gyerekeik és gyesen van. Szerintem jó esetben ott bent megismerkedsz valakivel.
10/17 anonim válasza:
23:08-as: Csak "jó esetben"! Elvégre is munkahelyre azért megy elvileg az ember, hogy pénzt keressen és nem azért, hogy csajozzon/pasizzon. Ha kifogja akkor mázlija van, de 99%, hogy ez nem fog bekövetkezni! Saját tapasztalat + haverok és szülők elbeszélései. Szüleim kollégái közül pl. sok a normális családdal nem rendelkező droid!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!