Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy lefeküdtünk a barátommal?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, majdnem 7 hónapja vagyunk együtt a barátommal, aki nagyon kedves, és rengeteget torodik velem, s nagyon szeret..tobbmint 5 honap után veszitettem el a szűzeségemet, mert úgy éreztem ő megérdemli és vele akarom elveszteni..a szüleim naggyon régimódiak, még ottaludni sem aludhatok..a barátom szülei már tudják, ők teljesen pozitivan fogták fel..de az én szüleimnek nem merem elmondani..a barátom szülei azt mondták, ha nem mondom el ők fognak leülni és beszélgetni anyámékkal..szerintetek hogy mondjam el nekik, vagy egyáltalán elmondjam, vagy várjak még vele? kérlek, segitsetek!://

2012. aug. 20. 21:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondanám el,de mi az,hogy a barátod szülei majd leülnek a Te szüleiddel beszélni?
2012. aug. 20. 21:08
 2/15 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem ne mond el...varj meg vele 2 evet:)
2012. aug. 20. 21:08
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom.. én nem mondtam el,úgy gondoltam,hogy ez aztán egy olyan intim dolog,amit nem szívesen osztanék meg velük,pedig szuper kapcsolatunk van,bármit elmondhatok nekik. A kérdésed alapján úgy gondolom,hogy értelmes lány lehetsz,így védekeztek is. Ha ezt megtudjátok úgy oldani (pl.zsebpénzből) hogy a szüleidnek ne kelljen szólni róla,hát őszintén: én biztos nem szólnék nekik,de ez én vagyok. Ahány ház,annyi szokás szokták mondani. Meg mi az,hogy leülnek a Te szüleiddel a párod szülei beszélgetni??? Mit kell ezen megbeszélni,pláne a szülőknek?
2012. aug. 20. 21:09
 4/15 anonim válasza:
97%
szerintem meg jobb ha tőled tudják meg. :)
2012. aug. 20. 21:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

1, Nem kell elmondanod, ez csak rátok tartozik, a szüleid sem számolnak be róla hogy mikor fekszenek le egymással.

2, A barátod szüleire sem tartozik, ahhoz meg pláne nincs közük hogy te közlöd-e a szüleiddel.

Szóval kérd meg a barátodat hogy állítsa le a szüleit hogy ne kavarják a sz.rt.

Ez csak a kettőtök dolga.

2012. aug. 20. 21:12
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

Nekem anno el sem kellett mondanom anyukámnak,mert a boldogságtól a föld fölött jártam és ezt anyu bizony hamar kiszúrta. Így aztán elbeszélgettünk róla,a védekezésről és ennyi.

A szüleid ondlom ismerik a párod, és nem ellenzik a kapcsolatot. Na ezt az ottalvást nem engedem,nem értettem sosem,mint a példa is mutatja ezt nem csak éjszaka lehet.

Mond el csak az egyik szülődnek,akivel mélyebb a kapcsolatod.

2012. aug. 20. 21:30
 7/15 anonim ***** válasza:
98%

nekem az a fura, hogy a barátod szülei be akarnak mószerólni az őseidnél. hát könyörgöm, mi közük van hozzá!?

ha már mindenképp akarnak valami hegyibeszédet, akkor tartsanak nektek előadást a védekezésről, de basszus ez azért durva...

2012. aug. 20. 21:35
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Először is a fő kérdés, hogy egyáltalán elmondd-e a szüleidnek. Alapvetően úgy gondolom, hogy nem érdemes, persze az igen mellett is szólnak érvek. Azzal mindenesetre legyél tisztában, hogy igazán közük nincs hozzá. Ez annyira intim kérdés, hogy kivel szeretkezel, hogy senkinek sem jár alanyi jogon, hogy megosszd vele. Ilyesmit az ember azokkal beszéli meg, akikkel kialakította a megfelelő bizalmi viszonyt, hogy jó szívvel elmondhassa. Nem biztos, hogy ebből a szempontból elég jó a viszonyod a szüleiddel, sőt ha az ottalvástól tiltanak, akkor valószínűleg nem az. Ettől még lehet előnye annak is, ha elmondod. Lehet, hogy rosszul viseled, ha nem oszthatod meg velük, és az is lehet, hogy a tény közlése, hogy már hiába óvnának, pozitívan hat a helyzethez való hozzáállásukra, de ebben korántsem lehetsz biztos.

Persze, a kérdésed az volt, hogy hogyan mondjad el. Ha úgy döntesz, hogy elmondod, jobb minél egyenesebben. Ha lehetséges kerüld el azt a helyzetet, hogy amikor épp ki szeretnéd bulizni, hogy a barátoddal legyél, ők meg nem akarják, akkor hozod elő érvként. Ilyen szituációban garantáltan rosszul reagálnak rá. Legjobb, ha semleges szituációban mondod egyiknek vagy másiknak vagy mindkettőnek, hogy "szeretnék veletek beszélni pár szót egy fontos dologról." A válaszuktól függően erre vagy azonnal vagy egy kicsit később sor fog kerülni. Amikor rád figyel(nek), hogy a fontos dolgot befogadják, akkor annyit mondj, pl. hogy "Szeretném, hogy tudjátok, hogy Elemérrel nagyon komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, és már az első néhány szeretkezésen is túl vagyunk." Ha nem veti szét őket azonnal az ideg, akkor a személyiségüktől függően esetleg hozzátehetsz valamit, ami nem túl konfrontatív. Pl. "Nem várom el, hogy tessen nektek, de nem szeretném, hogy ne tudjatok róla", vagy "remélem, így is a lányotoknak tartotok", de az is jó, ha nem teszel a tény közléséhez hozzá semmit. Amire figyelj:

-Egyenrangú partnerként beszélj velük. Nem 8 éves vagy, hanem 16, és ebben a kérdésben csak a te döntésed számít. A véleményükre - persze - legyél nyitott, de csupán annyira, hogy tisztában vagy vele, hogy ez az ő véleményük.

-Véletlenül se kérj bocsánatot tőlük ezért. Ne mutass megbánást. Amit csináltál, az lehet, hogy nem fér bele az ő értékrendjükbe, de a tiédbe meg az férne bele nehezen, hogy ne éljétek át a testi szerelmet is azzal, akivel lelkileg összetartoztok.

Ez utóbbi érveket nem kell elmondanod, legfeljebb, ha nagyon nyitottan állnak hozzá. A lényeg, hogy legyen kiállásod.

Egyébként meg tényleg gáz, ha a párod szülei el akarják mondani a te szüleidnek. Mi a jó büdös közük van hozzá? Más kérdés, hogy ha ti is úgy gondoljátok a pároddal, pozitívan hathat az egészre, ha összeismertetitek a szülőket. Amennyiben a párod szülei normálisak, a helyzet elfogadásában ez segíthet a szüleidnek.

2012. aug. 20. 22:11
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Fúj mi a jó fene közük van nekik ahhoz, hogy te elmondod-e? Mit képzelnek? Állítsátok le őket, és ne mondd el sehogy. Ez a ti magánügyetek, a szüleidnek ehhez semmi köze.
2012. aug. 20. 22:33
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod elmondani? Ha felmerül benned már a kérdés, hogy nem tudod, hogy mondd el, akkor lehet, hogy egyelőre nem kellene.
2012. aug. 21. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!