Miért árul el mindent a szüleimnek?
23 éves lány vagyok, párom 22. Fél éve vagyunk együtt. A problémám az, hogy mikor nálunk vagyunk és ő kettesben a szüleimmel, akkor elmondja nekik, hogy hogy viselkedek, hogy min duzzogok, ilyenek...
És persze a szüleim nekem esnek, hogy már megint hogy viselkedtem, meg változtassak, mert egyedül maradok.
Miért csinálja ezt velem, mikor minden veszekedésünket megbeszéljük?
"És persze a szüleim nekem esnek, hogy már megint hogy viselkedtem, meg változtassak, mert egyedül maradok."
Ha valaki változni akar, akkor az akkor lesz a leghatékonyabb, ha önmagától teszi, és azért, mert azt érzi, hogy amit eddig tesz, az nem jó. De itt nem te vagy a hibás elsődlegesen, legalábbis nem úgy látszik.
Min megy a veszekedés? Ki veszekszik? Miért? Ezek a fő pontok, amin gondolkodkj el, szerinten. Ugyanis nem mindig az a hibás, aki ordít - bárkiből ki lehet hozni az állatot - csak az látszik jobban, aki ordít.
Ha nem változtat a viselkedésén, akkor a pasit kell kirúgni, és ezzel párhuzamosan anyut és aput felvilágosítani arról, hogy a jövőben a megándolgaidba mennyire szólhatnak bele vagy mennyire nem. A következő pasit pedig úgy válogasd meg, hogy ne játszmázhasson - valószínűleg anyukáddal szövetségben - ellened.
Ha valaki szeret téged, akkor nem játssza el a bizalmadat. Nem márt be a hátad mögött a szüleidnél, sem másnál. Amit most a pasid csinál, azt egy hároméves irigy kölök csinálja a tesóval és a szüleivel. Jobb akar lenni nálad: a saját szüleidtől akar eltávolítani, kitúrni. Durva testvérféltékenység. Valószínűleg erre valamelyik vagy mindkét szülőd vevő (különben már régen leálította volna, hogy a ti dolgaitok rátok tartoznak, nem rájuk), az, aki nem akarja, hogy boldog párkapcsolatban élj, és felnőj, leválj róluk. (Ez az esetek 80-90%-ában az anyák bűne.)
5-ös voltam. Ja és még egy, ami közben eszembe jutott.
Nagyon lényeges az, hogy amikor a szüleiddel van, és megy a pletyó rólad, akkor KI kezdeményezi ezt? Ezt érdemes először kideríteni, mert símán lehet, hogy a nem a pasid a hunyó, hanem valamelyik vagy mindkét szülőd, aki így akarja a pasit leszakítani rólad, neked pedig teletömni a fejedet azzal az énképrontó durva hazugsággal, hogy úgysem kellesz senkinek és egyedül fogsz maradni (mert ez nem igaz, ezt csak ők szeretnék).
Szóval: a pasi panaszkodik MAGÁTÓL a szüleidnek és erre ők vevők, vagy a szüleid (vagy valamelyik szülőd!)kezdik őt faggatni, és mivel gyáva és gyönge és irigy ember, belemegy a játszmába? Nos?
"de már annyiszor elmondtam neki és mégsem hallgat rám..."
Akkor nem volt elég jó a kiállásod. Itt nem arról van szó, hogy nem érti, hisz nem komplett idióta. Itt arról van szó, hogy nem reagál a kérésedre. Nem fogja fel, vagy nem érdekli, vagy nem zavarja eléggé, hogy ez számodra nagyon rossz, és a kapcsolatotok rovására mehet. Kialakult valamiért egy hülye szokása, és nem elég erős a motivációja, hogy változtasson ezen a szokásán. Egy szokás megváltoztatása kényelmetlen dolog. Határozott döntés kell hozzá.
Nem tudod megúszni, hogy kiállj magadért vele szemben, akár azon az áron is, hogy ez a kapcsolatotok végét jelentheti. Azon túl, hogy közlöd vele a tényt, hogy ez neked rossz, és elvárod a változtatást, határozottan kell reagálnod arra, ha ő nem változtat. A kérésen már túlvagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!