Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti vennétek olyat, ami a...

Ti vennétek olyat, ami a párotoknak nem tetszik?

Figyelt kérdés

A párommal már régóta nézegettünk autókat, mert venni akart egyet magának. Igen, saját pénzből, így kapásból rá lehetne vágni, hogy semmi közöm hozzá - de azért szerintem, ha már a párja vagyok, volna némi "beleszólásom". Nekem 1 autómárkával kapcsolatban vannak bizonyos fenntartásaim, azt mindig is mondtam, hogy olyat ne, olyat ne. Bármi máshoz adnám a támogatásomat, de ahhoz nem. Erre mégis olyat vett. Jó, lenyeltem, bár megmondom őszintén rosszul esett, hogy ennyire semmibe veszi a véleményemet. De legyen, hiszen az ő pénze, ő autója.

Ez alig 1 hónapja történt, most pedig órákat kezdett el nézegetni. Megint mutatott nekem sokfélét és párra azt mondtam, hogy szerintem az ronda, nekem legalábbis nem tetszik. Úgy volt, hogy én majd keresgélek olyat, ami szerintem szép, jól mutat, erre kiderült, hogy tegnap már meg is rendelte és persze megint azt, amelyikre azt mondtam, hogy csúnya. Egyszerűen nem értem, nem fér a fejembe, hogy miért kéri ki a véleményemet, ha utána semmibe veszi azt, amit mondok?

7 éve vagyunk együtt, én ez idő alatt jópárszor mondtam le valamiről miatta (például egy parfümöm nem tetszett neki, többet nem is használtam, volt hogy egy frizurám nem tetszett neki, akkor azt is megváltoztattam). Nekem ez tök természetes volt, hiszen én neki akarok leginkább tetszeni és azt csak másodlagosnak tekintem, hogy nekem mi tetszene. Mármint tessen nekem is az, ami neki, de ha én mondjuk maradjunk a karóránál, szeretnék venni egyet és lenne 5 opció, ami tetszik és abból az egyikre azt mondaná a párom, hogy azt ne, mert szerinte ronda, akkor azt én azonnal elvetném, mint lehetőséget. És annyira rosszul esik most ez is, pláne így az autós sztori után, hogy már megint kikéri a véleményemet, mondja, hogy mutassak olyanokat, amik tetszenek, erre megvesz egy olyat, ami nekem nem tetszik....

Mellőzzük az olyan kommenteket, hogy én uralkodni akarok rajta, meg hogy h.lye p.csa vagyok meg hasonlók, mert ez mind nem igaz.

A kérdés fent olvasható, ti vennétek-e olyan dolgokat, amikről tudjátok, hogy a párotoknak nem tetszik?

2012. aug. 15. 11:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%
A párkapcsolat nem azt jelenti, hogy úgy táncolsz, ahogy ő fütyül, elveszted az egyéniségedet és csak olyanokat csinálsz, ami neki tetszik. Ez már papucs kategória, amit te csinálsz. Nem kötelező egy párkapcsolatban mindig mindenben tökéletesen egyeznie a két ember ízlésének. Amiket megvett, azok csak tárgyak. Tényleg olyan fontosak? Talán úgy már nem is szereted a párodat, ha olyan kocsiban ül vagy olyan karórát visel, ami neked nem tetszik?
2012. aug. 15. 11:38
 12/27 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk nem értem neked miért jó mást előrébb helyezni önmagadnál, de nem biztos, hogy ezt el kellene várnod a másiktól is. Amúgy meg pasi, azért is azt fogja megvenni, amitől te a falnak mész. Főleg, ha meg akarod neki mondani, hogy mit kellene hordania, vennie, csinálnia. Bár én ezt nőként sem tűrném, nem vagyok senki kiskutyája.
2012. aug. 15. 11:40
 13/27 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező nem hiszem, hogy velem van a baj, inkább neked ne legyen párod, ha nem tudod elfogadni, hogy egy önálló ember.

Különbséget kell tenni. Az ilyen a te életedet konkrétan nem érintő dolgok miatt, ha erőszakoskodsz, elveszíted a "befolyásodat" azokban a kérdésekben is, amik konkrétan érintenek téged. Itt az órája, az semmilyen módon nem ütközik a te igényeid kielégítésével, függetlenül attól, hogy neki milyen órája van, te ugyanúgy mehetsz dolgozni, ugyanúgy barátkozhatsz, nem akadályoz meg semmiben, neked nem kerül pénzbe sem, sőt abban sem akadályoz meg, hogy magadnak viszont olyan órát vegyél, ami neked tetszik.

Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy olyanra formálod a párodat minden kérdésben, ami neked tetszik. ízlés tekintetében nem mondod, hogy az szerinted a normális, hogy egy felnőtt ember nem dönthet egyedül?

Az nagyon gyenge érv, hogy mert neked nem tetszik. Ő tolerálja, ha neked nem tetszik, de te nem tolerálod, hogy neki valami meg tetszik?

Az meg a magad hülyesége, hogy lemondasz dolgokról.

A parfüm egy kivétel, mivel az szaglik, okozhat fejfájást, lehet émelyítőnek találja, az lehet fizikailag is kellemetlen, ha úgy van.

Azért az autón is fennakadni. Ő egy férfi, nyilván vannak racionális érvei is egy autó mellett, míg neked megint csak "nem tetszik" mert izé.

Persze, fell kell nőni ahhoz, hogy az ember tudja a különbséget, hogy valóban közös megoldásra váró dolgoról van-e szó, vagy feleslegesen gyártja maguknak a konfliktust, hogy nehezebb legyen az élet.

Legyél elfogadó olyan dolgokkal szemben, amik a te igényeid kielégítésére nincsenek hatással. Ez a te saját érdeked is.

2012. aug. 15. 11:44
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hogy a felém irányuló kérdésekre válaszoljak: nyilván nem lesz más ember attól, hogy milyen órát hord. Viszont ettől még rosszul esik, hogy ismét kikérte a véleményemet és megint nem vette figyelembe. Igen, talán ez az, mai igazából bánt, hogy úgy érzem semmit nem ér a szavam. Ez rossz érzés. Én nem irányítani akarom őt, meg megmondani, hogy mit vegyen fel. Nem rámutatok 1 dologra, hogy AZT vegye meg, hanem az ő általa mutatott x dologból kizárok 1et. Ennek ellenére amellett dönt. Szerintme jogosan érzem úgy, hogy jelentéktelen vagyok.

A szülinapos felvetésre nem tudok válaszolni, mert nem tudom elképzelni, hogy mi olyanra vágyna nagyon, ami nekem ne tetszene. De ha mondjuk egy rózsaszín latex nadrág lenne az álmai netovábbja, azt egészen biztosan nem kapná meg tőlem.

2012. aug. 15. 11:45
 15/27 anonim ***** válasza:
79%
Ne kizárj valamit, hanem ha már kérdez, azt mondd meg, hogy azok közül, amiket ő szeretne, neked amúgy legjobban melyik tetszik. Ő sem azt akarja hallani, hogy mit ne vegyen, hanem meg mutatja, hogy neki ezek tetszenek és neked melyik tetszik. Nem arra kíváncsi, hogy neked mi nem tetszik, mert neki amúgy is tetszik mind.
2012. aug. 15. 11:49
 16/27 anonim ***** válasza:
76%

7 éve vagytok együtt,ugye együtt éltek?

Közös vagy külön kassza?

Mi együtt élünk,autókat nézegetünk,én nemrég dolgozok normális pénzért,párom pár éve (most azonos fizu már),neki van félretett pénze,abból lesz.De együtt választjuk ki,nekem vannak amik nem tetszeneke kinézetre,szinre,azok kilőve.Neki is vannak amilyen márkákat nem venne.Összeg is behatárolt,fogyasztás is.Igy marad egy bizonyos körbe eső kocsik,amik megfelelnek.Ezek közül nézegetünk.együtt.És együtt döntünk,együtt megyünk el megnézni,együtt vitatjuk meg hogy jó-e vagy sem.

Hsz együtt fogjuk használni a következő jópár évben.

2012. aug. 15. 11:56
 17/27 A kérdező kommentje:
Ha egyszer elém rak 5-6 órát, hogy mondjam el a véleményemet, akkor nyilván mindegyiken végig megyek és mindegyikről elmondom, hogy ez nem tetszik, mert..., ez tetszik, mert. Mondtam általa mutatottra, hogy az pl tetszik. Mindegy. Tényleg nem erről van szó. Ez ennél mélyebb dolog, csak most emiatt a 2 szituáció miatt felsejlettek régebbi dolgok. A 7 év alatt 1 esetet sem tudnék mondani, amikor figyelembe vette volna a véleményemet. Ha beteg volt és mondtam, hogy menjen orvoshoz, sohasem ment. Ha vittem neki gyógyszert, sosem szedte be normálisan. 160as vérnyomással kávézik, pedig megmondtam, hogy nem kellene. Fájt a foga, 1 hónapig szenvedett mire elment fogászatra, miután anyucikája rászólt. Úgy érzem semmi ráhatásom nincsen és semmit nem ér a szavam. Ez azért egy párkapcsolatban eléggé lelombozó. És talán ezért reagálom túl most ezt a jelentéktelen, órás dolgot is..
2012. aug. 15. 11:59
 18/27 anonim ***** válasza:
78%
Abból, amit eddig leírtál, én azt gondolom, a párod fejében egy gondolat előfordulhat veled kapcsolatban: "egy anyám már van, nem kell még egy".
2012. aug. 15. 12:02
 19/27 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó erre gondoltam én is.
2012. aug. 15. 12:05
 20/27 anonim ***** válasza:
78%

együtt élünk...közös a kassza....a kocsiban, lakásba valo dolgokban stbstb..amit közösen használunk, megbeszéljük kinek mi tetszik...együtt döntünk...viszont ha ő akar egy orát ruhát ékszert parfümöt stbstb...ergo amit csak ő használ...felőlem vehet akármilyet, még ha nekem nem is tetszik...

ha nem élnénk együtt és nem lenne közös kassza akkor se autóba, se lakásba se semmibe nem izélnék, hogy miért olyat vett ami nekem nem tetszik....én komolyan..nem is értelek téged...elég furán képzeled ezt el...

23L

2012. aug. 15. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!