Engednetek nev valasztas teren a parotoknak ha nektek egyaltalan nem tetszik az a nev? Ha valaki engedett nagyon megbanta utana?
Ez az elso probalkozos honapunk,mar van egy kisfiunk nala is eleg sokaig tartott mire "megegyeztunk". Vegul azt a nevet kapta amit en valasztottam mert a ferjem a sajat nevehez ragaszkodott de abbol ezzel a vezeteknevvel mar 3 van a csaladba. Masodikkent megkapta a fiunk az apja nevet.
Szoval most a ferjem ugy gondolja,hogy mivel az elsonel en valasztottam most O fog. Lany neveknel van gond (fiuba mar megegyeztunk).
Ferjem a Viktoria Evelint akarja adni. En a Viktoriaba mar beleegyeztem (pedig engem feszelyez,hogy nagyon gyakori) de az Evelin nev egyaltalan nem tetszik.
Engednetek vagy nem a parotoknak?
Elore is koszonok minden valaszt!
Gyozikeek utan?????? :D Na ne:D
Egyebkent nem csak Gyozikeek miatt nem tetszik hanem amugy se.
Ez nem rossz otlet,hogy elsot O valasztja a masodikat en. De mindenkeppen Viktorianak akarja szolitani majd ,masodik nevkent fuggetlenul.
Masik ami tetszik meg neki a Szofia ami nem lenne gond mert kulfoldon elunk. A baj csak az vele,hogy ketto ilyen nevu szuletett a kornyezetunkbe.
Szerintem muszáj lenne valami kompromisszumot találnotok, valami olyan nevet, ami mindkettőtöknek tetszik. Ha olyan neve lesz, ami neked nagyon nem tetszik, akkor az mindig zavarni fog. Mondjuk szerintem az is hiba volt, hogy az első gyereknél te választottad a nevet.
Az ilyesmiben szerintem egyet kell értenie a szülőknek.
Bár én pl attól is kiakadok, amikor egy pasi ragaszkodik hozzá, hogy a gyerekének ugyanaz legyen a keresztneve, mint neki. A legtöbb családban a gyerek úgyis az apja vezetéknevét kapja, akkor milyen alapon akarja, hogy még a keresztneve is ugyanaz legyen?
Mivel a 36 hétig lányt vártunk, nem is gondolkodtam fiú névben.
Viszont amikor végre teherbe estem, a férjem azt mondta, ez a gyerek tuti fiú lesz, és Péter lesz. Ezek után készültünk a kislányunk fogadására, akinek bizony kinőtt a kukaca. ÉS hát Péter lett, mert nem volt fiú név a tarsolyomban, és képtelen voltam választani, ezen gondolkodni. De most örülök a nevének, mert a környékünkön nincs más Petike.
22:53-as valaszolo:
Pont azert valasztottam nevet a fiunknak mert a ferjem az O nevet adta volna amit azert nem akartam mert mar 3 ilyen nevu van a csaladba akiknek ez a vezetek es keresztnevuk is.
De masodik nevkent megkapta.
Akermilyen nevet mondtam neki akkor egyik se volt jo. De O nem tudott ennel jobb otletet. Szerintem jol tettem mert igy vegre van rendes neve nem olyan amit csak a szuk csaladvba meg rajta kivul 3 ember visel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!