Engednetek nev valasztas teren a parotoknak ha nektek egyaltalan nem tetszik az a nev? Ha valaki engedett nagyon megbanta utana?
Ez az elso probalkozos honapunk,mar van egy kisfiunk nala is eleg sokaig tartott mire "megegyeztunk". Vegul azt a nevet kapta amit en valasztottam mert a ferjem a sajat nevehez ragaszkodott de abbol ezzel a vezeteknevvel mar 3 van a csaladba. Masodikkent megkapta a fiunk az apja nevet.
Szoval most a ferjem ugy gondolja,hogy mivel az elsonel en valasztottam most O fog. Lany neveknel van gond (fiuba mar megegyeztunk).
Ferjem a Viktoria Evelint akarja adni. En a Viktoriaba mar beleegyeztem (pedig engem feszelyez,hogy nagyon gyakori) de az Evelin nev egyaltalan nem tetszik.
Engednetek vagy nem a parotoknak?
Elore is koszonok minden valaszt!
kell bár lány nevet rám bízta mert mind tetszett neki a papírról de fiam lett.Hát ott voltak nálunk si gondok:D
Ő János na az kizárva oké belemnt de második neve legalább az legyen.Én:Nem és kész nem tetszik el kell felejteni ezt hogy "kötelező"apuci nevét adni én sem adnám a lányomnak az én nevem.....
Aztán elővettem a papírt....nekem az Olivér,Patrik,Gergő tetszett(de Gergő sok van a családba)de neki egyik sem és a lap alján ott volt hogy Dávid:)és ha hiszitek ha nem épp a hasamat fogta a párom mikor kimondta hogy Dávid és megrugott.Ő meg égi jelnek vette....Erre hülyéskedtünk hogy még jó hoyg olyan névnél ami nekem is tetszett.Na és mit mondott az én párom??Akármilyen név let volna még az Olivérbe is bele ment volna ha éppen akkor rug:)))Nálunk így telt de nekem az Evelin nem tetszik Szofi viszont annál jobban:)))
Nálunk úgy volt, hogy a férjem és én is favorizáltunk egy-egy lány nevet. Egyikünk sem adta be a derekát, ezért mindkettőt elvetettük és harmadikat választottunk ami mindkettőnknek tetszett.
Valahogy így kellene nálatok is. Nálunk volt két lista, a férjemé és az enyém, abból húzgáltuk ki a nem tetszőket. Kb 20-20 név volt mindkettőn. Végül ami maradt, az lett a lányunk neve.:)
23:30-as valaszolo: A Viktoriaba beleegyeztem de mi mindenkeppen szeretnenk masodik nevet is.
Tudom,hogy sokan butasagnak tartjak de mi ehez ragaszkodunk.
Szerintem majd irunk egy listat es megprobalunk ugy masodik nevet valasztani.
Nem engednék. Közös gyerek, közös döntés. Kell, hogy legyen olyan, ami mindkettőtöknek tetszik, csak türelemjáték. Mi így voltunk a fiúnevekkel, de végül nagy nehezen meglett :)
Ha jól értem, az elsőnél is kompromisszum köttetett.
Akkor miért nem jó a Viktória Szofia?
Attól, hogy vannak Szofik a környezetetekben... hiszen nálatok csak 2. név lesz, úgysem azon szólítjátok, hanem Viki lesz.
Így mindenki megnyugodhat :))
Én nem adnám az Evelint másodiknak sem, ha nem tetszene!!! Az első a párodé, a második a tiéd legyen.
Én már elég régóta tudtam, hogy Eszternek szeretném hívni a lányomat. Amikor kiderült, hogy tényleg lányom lesz, elmondtam a páromnak, akinek tetszett. Majd a családnak is; párom anyja teljesen kiakadt, hogy én hogy képzelem, hogy zsidó nevet adok az unokájának!! Sajnos ezután a páromat sem lehetett meggyőzni :-(( Elkezdtünk neveket keresni, megállapodtunk.
Nagyon bánom, hatalmas hiba volt, hogy így döntöttünk :-( A következő gyereknél megbeszéljük a párommal, szülés után pedig elmondjuk a rokonoknak. Ha lány lesz, Eszter lesz :-)
Nekünk kisfiunk van, először Dávidnak akartuk nevezni, erre az én anyósom is jött, hogy az zsidó név, ne már...Végül nem ez lett a neve, de nem anyósom miatt. Bár ezzel az erővel a nevek egy jó nagy részét el lehetne vetni.
Az eredeti kérdésre visszatérve, szerintem az lenne a legigazságosabb, ha a második nevet te választanád, ha már beleegyeztél a Viktóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!