Ti vennétek olyat, ami a párotoknak nem tetszik?
A párommal már régóta nézegettünk autókat, mert venni akart egyet magának. Igen, saját pénzből, így kapásból rá lehetne vágni, hogy semmi közöm hozzá - de azért szerintem, ha már a párja vagyok, volna némi "beleszólásom". Nekem 1 autómárkával kapcsolatban vannak bizonyos fenntartásaim, azt mindig is mondtam, hogy olyat ne, olyat ne. Bármi máshoz adnám a támogatásomat, de ahhoz nem. Erre mégis olyat vett. Jó, lenyeltem, bár megmondom őszintén rosszul esett, hogy ennyire semmibe veszi a véleményemet. De legyen, hiszen az ő pénze, ő autója.
Ez alig 1 hónapja történt, most pedig órákat kezdett el nézegetni. Megint mutatott nekem sokfélét és párra azt mondtam, hogy szerintem az ronda, nekem legalábbis nem tetszik. Úgy volt, hogy én majd keresgélek olyat, ami szerintem szép, jól mutat, erre kiderült, hogy tegnap már meg is rendelte és persze megint azt, amelyikre azt mondtam, hogy csúnya. Egyszerűen nem értem, nem fér a fejembe, hogy miért kéri ki a véleményemet, ha utána semmibe veszi azt, amit mondok?
7 éve vagyunk együtt, én ez idő alatt jópárszor mondtam le valamiről miatta (például egy parfümöm nem tetszett neki, többet nem is használtam, volt hogy egy frizurám nem tetszett neki, akkor azt is megváltoztattam). Nekem ez tök természetes volt, hiszen én neki akarok leginkább tetszeni és azt csak másodlagosnak tekintem, hogy nekem mi tetszene. Mármint tessen nekem is az, ami neki, de ha én mondjuk maradjunk a karóránál, szeretnék venni egyet és lenne 5 opció, ami tetszik és abból az egyikre azt mondaná a párom, hogy azt ne, mert szerinte ronda, akkor azt én azonnal elvetném, mint lehetőséget. És annyira rosszul esik most ez is, pláne így az autós sztori után, hogy már megint kikéri a véleményemet, mondja, hogy mutassak olyanokat, amik tetszenek, erre megvesz egy olyat, ami nekem nem tetszik....
Mellőzzük az olyan kommenteket, hogy én uralkodni akarok rajta, meg hogy h.lye p.csa vagyok meg hasonlók, mert ez mind nem igaz.
A kérdés fent olvasható, ti vennétek-e olyan dolgokat, amikről tudjátok, hogy a párotoknak nem tetszik?
Ruhából, ékszerből saját cuccokból ha kinézek magamnak valamit, amire azt mondja, hogy neki nem tetszik, attól még megvenném. Nem az a lényeg, hogy a cuccaim tetsszenek neki, hanem hogy én tetsszem.
Más dolog, ha mondjuk közös lakásba vásárolunk berendezési tárgyat, lakásdíszt stb. értelemszerűen ezekből olyat veszünk, ami mindkettőnknek tetszik, hiszen közösen fogjuk használni. Ugyanúgy, mint pl. a babánknak is olyan nevet adtunk, ami mindkettőnknek tetszett, pedig az én kedvenc nevemet ő nem szereti, én meg az ő kedvencét nem.
4-es: szerinted ilyen egy párkapcsolat? Mindkét fél tegye azt, ami neki a legjobb, mert a másiknak semmi köze hozzá, hiszen egy önálló emberi lény, saját döntésekkel, saját ízléssel? Hát ilyen hozzáállással ne legyen párod.
Valószínűleg én vagyok túl érzékeny és én voltam eddig túl "odaadó". Nekem tényleg mindenben előrébb való volt, hogy neki tetsszen valami, hiszen én meg neki akarok tetszeni.
Szóval te feladod magad miatta, és mivel ő nem teszi, ettől ki vagy akadva.
Igen, vennék olyat, mert nem adnám fel magam. Biztos lenne olyan helyzet, amikor átgondolnám, hogy oké, hagyjuk ezt, legyen az ami neki is tetszik, de azért van saját akaratom és személyiségem, nem a párom vagyok.
Gondolom ő férfi. Ergo nem akar tetszeni senkinek, mert ő FÉRFI, tehát alapból úgy gondolja, hogy bármit csinál, jól néz ki. Az óra egy ékszer, amit ő nézeget, magának veszi nem másoknak, meg az autót is. Megkérdezi, mert kíváncsi a véleményedre, de nem azért mert neked akar tetszeni, az amúgy is alap számára. Csak egyszerűen érdekli mit gondolsz, de ez nem jelenti azt, hogy a döntésnél azt figyelembe veszi, az csak egy információ.
A nőkre jellemző az, hogy másoknak tetszeni akarnak, és ezért mindenkit megkérdeznek, mi a véleményük és ezt számításba is veszik.
Akkor lenne gáz, ha neked akarna venni valamit, megkérdezne, aztán valami ronda sz@rt venne helyette. De így szerintem ne foglalkozz vele.
Amúgy igen, én is vennék olyat ami a férjemnek nem tetszik ha úgy lennék vele, hogy márpedig nekem az kell.
A múltkor pl. dezodort vásároltam az ő jelenlétében. Megkérdeztem melyik illat teszik neki. Ő az egyikre mutatott én meg megvettem a másikat, mert nekem meg az tetszett. Cipőre is mondta már, hogy neki nem tetszik, de csak azért nem vettem meg, mert drága volt.
A jó kapcsolat titka nem az, hogy megváltoztatod magadon, ami a párodnak nem tetszik, hanem az, hogy a párod elfogad olyannak, amilyen vagy (és viszont!). A parfüm határeset, mert egy kapcsolatban az illat meghatározó, senki nem fog olyan embert kívánni (szexuálisan), aki szerinte "büdös". A frizura megváltoztatása orbitális nagy hiba volt szerintem. Nem a párodnak kell kényszeresen megfelelni, hanem olyannak kell lenned, hogy jól érezd magad, hogy önmagad légy. A párod olyannak szeretett meg, amilyen voltál. Ha megváltozol - még ha a kedvéért teszed is! -, pont az a lényeg (egyéniség) veszik ki belőled, amit megszeretett benned. Innentől fogva az egész bukta.
Soha nem hagynám, hogy a párom beleszóljon abba, hogy milyen a hajam, mit veszek fel stb. Igen, mondja meg, ha szerinte egy ruhában dagadt tehénnek nézek ki, de pusztán attól, hogy neki nem tetszik, én még felveszem, ha nekem tetszik.
Miért is ne lehetne olyan órája, ami neki teszik, neked meg nem? Ízlések és pofonok... Elmondhatod a véleményedet, de onnantól fogva az ő dolga, hogy figyelembe veszi vagy nem. Ha neki teszik, akkor ez van. SZERINTED, és ez most egy kérdés, amire választ várok, ő MÁS EMBER lesz attól, hogy A órát választja vagy B-t? Ronda órával ő kevésbé lesz kedves/hűséges vagy szerethető? Ha a kérdésre a válasz nem, akkor mi a probléma? Ha a kérdésre a válasz igen, akkor nagyon alaposan nézz magadba, mert valami nagyon nem stimmel. Neked fontosabb egy óra, mint a párod?
Az autó szintén. Ha nem vagy a felesége, vagyis nincs vagyonközösség, a saját pénzéből azt vesz, amit akar.
Az ő autója és az ő órája.
Hadd kérdezzek még egyet! Tegyük fel, hogy ajándékot veszel neki. Tudod, hogy vágyik valamire, amit éppen meg is vehetnél, de neked nem tetszik. Ő viszont mindennél jobban vágyik rá! Te nem veszed meg neki a szülinapjára? Vagy nem "azt" veszed, hanem egy másikat, ami neked tetszik, neki meg nem annyira? Ilyenkor a saját vágyaidat elégíted ki az ajándékkal vagy azt nézed, hogy ő minek örülne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!