Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Befogadtuk a lakásunkba a...

Befogadtuk a lakásunkba a testvéremet, aki a harmadik napra zárat csináltatott a szoba ajtajára. Tépjem le a zárat, rúgjam be az ajtót, őt zavarjam el vagy csak kezdjek el üvölteni?

Figyelt kérdés

Fiatal házasok vagyunk egy két éves kisgyerekkel. 2 és fél szobás lakásban lakunk. A bátyám hazaköltözött külföldről, jelenleg nincs munkája se pénze. Természetesen befogadtuk, átengedtük neki az egyik szobát teljesen, amíg talpra nem áll elférünk...

Vasárnap költözött be. Ma reggel látom, hogy zárat rakott fel a szoba ajtajára.

Nem kicsit ment fel ettől a pumpám. Nincs itthon, de mire hazaér biztos, hogy leszedem.

Mégis mit képzel? Szerintem ez tömény bunkóság. Egyrészt ő itt vendég. Ha zavarja valami, megbeszélhetjük, de az, hogy a saját lakásunkban kulcsra zárt ajtók között legyünk????

Eszembe sem jutott volna ilyen!

Senki nem turkált a holmijai között, viszont néhány holmink ott maradt a szekrényekben. Zavarja a kisfiam, hogy néha benyit hozzá? Szerintem, akit megszorultságában befogadnak mások az otthonukba legalább ennyit el kellene viselnie...

Nem a fiamat fogom miatta büntetni! Ha hazajön és nem kér bocsánatot, már mehet is innen...

Nagyon durva vagyok? Higgadjak le? Vagy igazam van?

2012. aug. 15. 08:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/124 anonim ***** válasza:
73%
Biztos, hogy a te testvéred, nem a bátyád utálatos rokonsága? Számomra megdöbbentő, hogy a saját testvéredhez ennyire így állsz hozzá.
2012. aug. 15. 11:57
 52/124 Golan Trevize ***** válasza:
18%
Előzőnek: és az nem megdöbbentő, hogy a kedves bátyus így áll a tstvéréhez?
2012. aug. 15. 11:58
 53/124 anonim ***** válasza:
80%
Azért szerintem az sem működőképes, hogy te elfogadást vársz, de te nem fogadod el a zárat. Ez így azért eléggé egyoldalú.
2012. aug. 15. 11:58
 54/124 anonim ***** válasza:
16%
Golan a bátyus hozzáállásáról semmit nem tudunk.
2012. aug. 15. 12:03
 55/124 anonim ***** válasza:
36%
Istenem szidjátok itt szerencsétlen kérdezőt. Most gondoljatok már bele. Beköltözik hozzátok az x éve nem is látott testvéretek, a gyerek nem ismeri őt. Beköltözik egy olyan szobába ahová a gyereknek bármikor bejárhatása volt. Vasárnap óta a gyereknek hozzá kellett volna szoknia hogy abban a szobában mostantól egy számára idegen ember van és nem mehet be oda???? Egy 2 évesnek pár nap alatt át kellett volna állnia????? Hogy lehet ennyi idő alatt ilyen idegesítő egy gyerek hogy erre vetemedjen a tulajdonosok engedélye nélkül???? Szerintem ha felvetette volna a dolgot találtak volna értelmes megoldást. De ez nem értelmes hogy csak úgy önkényesen kisajátítja a szobát, úgy hogy a testvére be sem tud menni a bizonyos holmijáért ha kell valami??????
2012. aug. 15. 12:38
 56/124 anonim ***** válasza:
77%
Hát ne haragudj, de nekem még a kutyám is megérti, hogyha nem mehet be valahova! Ne becsüld már le szerencsétlen gyereket, nem ostoba! Szerintem egy kicsit túlzottan szeretsz drámázni. Jó hogy a te házatok, de nem ártott nektek, nem rongált meg semmit.
2012. aug. 15. 12:38
 57/124 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem mielőtt odavetted volna a bátyádat, rosszul fogalmaztál. A helyes szó a szoba felajánlása helyett egy ágy felajánlása lett volna.
2012. aug. 15. 12:58
 58/124 Golan Trevize ***** válasza:
15%

Szerintem akik a kérdezőt oltják, azoknak egyiknek sincs se családja, se lakása.

Sőt, hasonló helyzetben még be sem fogadnák a testvérüket...

2012. aug. 15. 13:03
 59/124 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező írta:

"Szerintem, akit megszorultságában befogadnak mások az otthonukba legalább ennyit el kellene viselnie..."

Tisztelt előző, szerinted ez a testvéri szeretet megnyilvánulása? Annak jele, hogy szívesen és önzetlenül akar segíteni a bátyján? Nekem nem úgy tűnik...

2012. aug. 15. 13:08
 60/124 anonim ***** válasza:
83%
Van családom. Gyermekem. Öcsém. Egy lakásban éltünk a gyerek 6 éves koráig. Evidens volt, hogy az öcsém szobájába a gyerek nem mászkálhat be. (az öcsémet is mi tartottuk el 20 éves koráig, amíg tanult). Mégsem vettem semmibe a magánszféráját. Ha a lányom be akart menni az öcsémhez, szólt nekünk, később pedig kopogott.
2012. aug. 15. 13:08
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!