Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Befogadtuk a lakásunkba a...

Befogadtuk a lakásunkba a testvéremet, aki a harmadik napra zárat csináltatott a szoba ajtajára. Tépjem le a zárat, rúgjam be az ajtót, őt zavarjam el vagy csak kezdjek el üvölteni?

Figyelt kérdés

Fiatal házasok vagyunk egy két éves kisgyerekkel. 2 és fél szobás lakásban lakunk. A bátyám hazaköltözött külföldről, jelenleg nincs munkája se pénze. Természetesen befogadtuk, átengedtük neki az egyik szobát teljesen, amíg talpra nem áll elférünk...

Vasárnap költözött be. Ma reggel látom, hogy zárat rakott fel a szoba ajtajára.

Nem kicsit ment fel ettől a pumpám. Nincs itthon, de mire hazaér biztos, hogy leszedem.

Mégis mit képzel? Szerintem ez tömény bunkóság. Egyrészt ő itt vendég. Ha zavarja valami, megbeszélhetjük, de az, hogy a saját lakásunkban kulcsra zárt ajtók között legyünk????

Eszembe sem jutott volna ilyen!

Senki nem turkált a holmijai között, viszont néhány holmink ott maradt a szekrényekben. Zavarja a kisfiam, hogy néha benyit hozzá? Szerintem, akit megszorultságában befogadnak mások az otthonukba legalább ennyit el kellene viselnie...

Nem a fiamat fogom miatta büntetni! Ha hazajön és nem kér bocsánatot, már mehet is innen...

Nagyon durva vagyok? Higgadjak le? Vagy igazam van?

2012. aug. 15. 08:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/124 anonim ***** válasza:
81%

Mi lett a helyzet vége? Én most olvastam el és láttam, hogy valami kimaradt sok mindenkinél az értelmezésből.

Tehát a nappaliban lakott a kedves testvér. Egy 2 és fél szobás lakásról van szó, ezek általában úgy néznek ki, hogy van egy nagy, egy kisebb, meg egy fél szoba. Gondolom a fél és a kicsi a gyerek és a hálószoba, a nagy volt a nappali, mint mindenhol, és amit "átengedtek" a kérdezőék az illető testvérnek átmenetileg. ( a kérdező le is írja, hogy így is sok cuccuk van a nappaliban, amiből így ki lettek zárva, tehát 100% hogy erről van szó)

Szóval én megértem 100%-ban azt, hogy a testvért zavarja a gyerek a cuccai között, na de, hogy a NAPPALIBÓL kizárja a tulajokat, mert ő átmenetileg ott lehet? Hát ne bässza már meg a kurvä ég, hogy a nappalimból ki legyek zárva! Mi gyakorlatilag a komplett napunkat a nappaliban töltjük el, azért abból teljesen kirakva lenni, mert vendég van? Nem azt mondom ha egy félreeső szobáról van szó, akkor oké, de hogy lezárja egy család NAPPALIJÁT????

Hát ebben az esetben igenis neki kellett volna tudomásul venni, hogy megszállhat a kihúzható kanapén és csak éjszakára van privát szférája, mert ez egy ilyen helyzet. És örüljön, hogy tudtak neki helyet találni legalább így.

2014. nov. 11. 00:49
 122/124 anonim válasza:
0%
csirkeeeee
2016. jún. 27. 16:38
 123/124 anonim ***** válasza:
0%
Valaki azt írta: Zárná a fürdőszobát, meg a wc- is, viszont azt nem tilthatja meg a testvérének, hogy elvégezze az alapvető szükségleteit. Én akár feszítővasat is használnék, ha csak úgy büszkeségből bezárják előlem ezen helyiségeket csak azért mert nem az én lakásom sxarjak a gatyámba mert neki valami nem tetszik? Ez azért nem így működik. A kérdezőnek meg azt üzenem, hogy a tesó vagy a férj kérhet kizárólagos lakáshasználatot is most hiába a kérdező a lakástulajdonos, a törvény mindig is a bírtoklót, vagy a haszonélvezőt fogja jobban védeni. Tehát a kedves testvér nem egy vadidegen. Tehát így ő a bérlő jogán ott lakhat, ha ez így van. Viszont valóban ott követte el a hibát, hogy e kérdező engedélye nélkül cserélt zárat mert ha a kérdező megy albérletbe, akkor ő sem cserélhet zárat a tulaj engedélye nélkül. Viszont a tulaj sem járkálhat be csak úgy kénye kedve szerint, mert ez is magánlaksértés.
2018. jún. 10. 09:01
 124/124 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező mit képzel magárú? Dick.
2018. jún. 10. 09:03
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!