Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Befogadtuk a lakásunkba a...

Befogadtuk a lakásunkba a testvéremet, aki a harmadik napra zárat csináltatott a szoba ajtajára. Tépjem le a zárat, rúgjam be az ajtót, őt zavarjam el vagy csak kezdjek el üvölteni?

Figyelt kérdés

Fiatal házasok vagyunk egy két éves kisgyerekkel. 2 és fél szobás lakásban lakunk. A bátyám hazaköltözött külföldről, jelenleg nincs munkája se pénze. Természetesen befogadtuk, átengedtük neki az egyik szobát teljesen, amíg talpra nem áll elférünk...

Vasárnap költözött be. Ma reggel látom, hogy zárat rakott fel a szoba ajtajára.

Nem kicsit ment fel ettől a pumpám. Nincs itthon, de mire hazaér biztos, hogy leszedem.

Mégis mit képzel? Szerintem ez tömény bunkóság. Egyrészt ő itt vendég. Ha zavarja valami, megbeszélhetjük, de az, hogy a saját lakásunkban kulcsra zárt ajtók között legyünk????

Eszembe sem jutott volna ilyen!

Senki nem turkált a holmijai között, viszont néhány holmink ott maradt a szekrényekben. Zavarja a kisfiam, hogy néha benyit hozzá? Szerintem, akit megszorultságában befogadnak mások az otthonukba legalább ennyit el kellene viselnie...

Nem a fiamat fogom miatta büntetni! Ha hazajön és nem kér bocsánatot, már mehet is innen...

Nagyon durva vagyok? Higgadjak le? Vagy igazam van?

2012. aug. 15. 08:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/124 anonim ***** válasza:
89%

ma 17:22

Élmény lehet nálad vendégnek lenni. :)

2012. aug. 16. 17:32
 102/124 anonim ***** válasza:
63%
Hát b.....hogy káromkodnék már egyet..Magánszféra ide vagy oda...már egyszer írtam,hogy SENKI nem örülne anna,ha valaki-a saját lakásában-szerelgetne zárat szó nélkül és a többi...milyen emberek vannak..a bátynak örülni kellene,hogy van ki befogadja,ha már x évig le sem tojta a tesója fejét...csak mindig bajban jön jól a segítség olyantól,akit nem is érdekelt..
2012. aug. 16. 18:45
 103/124 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, írta -e valaki, de szereltethetnétek fel olyan reteszt, hogy kívül-belül nyitható legyen, de a kicsi ne érje fel. Ha magányra vágyik, azért bezárkózhasson a bátyád (nem mindenki tűri egy kíváncsi kisgyerek állandó benyitogatását, pláne egy agglegény, aki nem is nagyon tudja kezelni ezt a helyzetet), de ti is hozzáférhettek a holmitokhoz. Ez bármikor hasznos lehet, ha a jövőben hoztok valamit, amivel árthatna magának a gyerek, el lehet tőle zárni ideiglenesen. Egy két éves már elég értelmes ahhoz, hogy megértse, ezentúl abba a szobába ritkábban mehet. Pláne, hogy most úgyis sokat van a szabadban, főleg kint játszik, gondolom. Mire hidegek lesznek, visszakapja a játszószobát.

Mi laktunk egy ideig anyósomnál. Nagyon kedves asszony, de nem szerette, ha csak kilincsre is, de zártuk az ajtót. Elég zavaró volt, még ha nem is csináltam/tunk semmi intim dolgot, de nem volt jó, hogy jött-ment, bármikor felbukkanhatott. Képzeld el a bátyád, nyugodtan még fel se öltözhet, vagy mondjuk fülhallgatóval filmezik/zenét hallgat, öntudatlanul megvakarja/áthelyezi a "csomagját", közben meg látja a gyerek az ajtóból, hogy "kotorászik" a gatyájában... A retesz mindkettőtöknek megfelelne, nem is feltűnő. Mert így mindenkinek igaza van, és senkinek se :)

2012. aug. 16. 18:48
 104/124 anonim ***** válasza:
79%
Örülni kéne? Hát milyen családdal rendelkező vagy te? Nálunk ALAP hogy ha van valami gubanc a családban akkor befogadjuk ideiglenesen. Családnak kell a legjobban összetartani. Mellesleg szerintem nem írta, hogy le sem sz*rta a fejét... Az volt igen csúnya, hogy kérdezés nélkül tette, bár lehet hogy tudta előre a reakciót azért választotta ezt az utat.
2012. aug. 16. 18:50
 105/124 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező nem írta, hogy ő ajánlotta volna fel, legalábbis nem láttam, szóval én úgy vettem le, hogy a báty kérte hogy hadd menjen oda.

Egyébként biztos élmény nálam vendégnek lenni, tényleg, mert én csak olyanokat hívok magamhoz akik tudom hogy nem önkényeskednek a lakásomban.

A családját pedig senki nem tudja megválogatni, sokszor nem ALAP hogy támogatjuk egymást (sajnos) mert az emberek köcsögök. Örülök, hogy azért vannak még ilyen családok természetesen. De nem ez a nagy magyar valóság.

2012. aug. 16. 19:21
 106/124 anonim ***** válasza:
66%

105-ös: azért mondod ezt, mert a te családod normális veled. Ha nem lenne az, ne félj, nem védenéd ennyire az összetartó család fogalmát.

Én azt támogatom, akire én is számíthatok a bajban (a szándéka a fontos, nem a tényleges tettei). Az én öcsém például nem ilyen, hiába a családom, úgyhogy nem törném össze magam hogy hozzá alkalmazkodjak, ha ő se foglalkozik velem soha. Ennyi. Kívánom őszintén, hogy te sose tapasztald meg, hogy egy családtagod lesz.rja a fejed, és akkor nyugodt lesz a lelked hogy milyen összetartó a családod és milyen rendes vagy te.

2012. aug. 16. 19:24
 107/124 anonim ***** válasza:
74%

Időpont ma 19:21

De, írta a kérdező, hogy ő ajánlotta fel a testvérének, hogy költözzön hozzájuk.

Ezért is írtam egyik válaszomban azt, hogy akkor a kérdező miért nem fektette le akkor a szabályokat, többek között azt, hogy a 2 éves gyerek szabadon mozoghat abban a szobában is, és hogy nem fogják korlátozni a gyereket, ha esetleg a tesó cuccaihoz akar nyúlni.

2012. aug. 16. 19:33
 108/124 anonim ***** válasza:
91%
" Egy hete találkoztunk újra. Egy szállodában lakott és albérletet keresett, de elfogyott a pénze és nem maradt elég az 1 hónap + 2 hónap kaucióra. Azzal keresett meg, hogy pénzt kérjen tőlünk. Pénzt nem tudtunk adni, helyette megbeszéltük, hogy jöhet hozzánk. "
2012. aug. 16. 19:36
 109/124 anonim ***** válasza:
92%
Ja, akkor bocsánat, én néztem el/értelmeztem félre. Ez esetben nyilván előre le kellett volna fektetni a játékszabályokat. Bár gyanítom, hogy pénz nélkül nem nagyon tudott volna máshova se menni a báty.
2012. aug. 16. 20:27
 110/124 anonim ***** válasza:
90%

Végül is mindegy, én az arany középutat javasolnám.

Írtam is, hogy én se tartom helyesnek, hogy a tesó kérdezés nélkül felszerelte a zárat.Emiatt jogos a kérdező dühe.

Nem tudom mi lett azóta velük, de remélem sikerült dűlőre jutni.

2012. aug. 16. 20:41
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!