Befogadtuk a lakásunkba a testvéremet, aki a harmadik napra zárat csináltatott a szoba ajtajára. Tépjem le a zárat, rúgjam be az ajtót, őt zavarjam el vagy csak kezdjek el üvölteni?
Fiatal házasok vagyunk egy két éves kisgyerekkel. 2 és fél szobás lakásban lakunk. A bátyám hazaköltözött külföldről, jelenleg nincs munkája se pénze. Természetesen befogadtuk, átengedtük neki az egyik szobát teljesen, amíg talpra nem áll elférünk...
Vasárnap költözött be. Ma reggel látom, hogy zárat rakott fel a szoba ajtajára.
Nem kicsit ment fel ettől a pumpám. Nincs itthon, de mire hazaér biztos, hogy leszedem.
Mégis mit képzel? Szerintem ez tömény bunkóság. Egyrészt ő itt vendég. Ha zavarja valami, megbeszélhetjük, de az, hogy a saját lakásunkban kulcsra zárt ajtók között legyünk????
Eszembe sem jutott volna ilyen!
Senki nem turkált a holmijai között, viszont néhány holmink ott maradt a szekrényekben. Zavarja a kisfiam, hogy néha benyit hozzá? Szerintem, akit megszorultságában befogadnak mások az otthonukba legalább ennyit el kellene viselnie...
Nem a fiamat fogom miatta büntetni! Ha hazajön és nem kér bocsánatot, már mehet is innen...
Nagyon durva vagyok? Higgadjak le? Vagy igazam van?
Neharagudj kedves kérdező, de egyenesen undorító a hozzáállásod a testvéredhez. Ő régebb óta a tesód, minthogy megvan a gyerek. Ne nézd már idegennek. Meg mi ez, hogy Vendég? Szerintem ez felháborító, hogy valaki a SAJÁT CSALÁDTAGJAIT vendégnek hívja! Bocsi, de szerintem ALAP, hogy segítsünk egymásnak a bajban a családdal. Neked már akkor IS volt családod mielőtt nem volt kölyköd. Vagy ez már nem számít? Anyád apád is vendég lenne, ha megszorulna és csak a kölyök számítana??? Kapjatok már észbe emberek. Még, hogy a saját testvére vendég.... Én ezen vagyok kiakadva. Az én bátyám bármikor átjöhetne ottlakhatna stb. Sose hívnám vendégnek. Sőt mi most fogunk apuval odaköltözni a tesómhoz építkezés miatt és képzeld el nála alap volt, hogy befogad mindet sőt mondok még ennél is sokkal felháborítóbbat: örül neki és várja is. Na most mi vagyunk a fura család nyilván. Oké neki nincs gyereke, de ha lenne se viselkedne így. Az is alap, hogyha nekem lenne gyerekem nem engednék meg neki mindent pláne másnak a cuccai tabu téma lenne. Max ha ő megengedi. Neharagudj, de így minek fogadtad be? Ha nálatok minden a gyerek kénye-kedve szerint történik és ha valaki korlátozni meri dögöljön meg. Csak mert nem akarja, hogy egy gyerek matasson nála reggeltől estig. Mondd akkor meg neki, hogy költözzön el az lenne a legjobb ennek a szerencsétlen embernek ha már ilyen "rendes" testvérrel verte meg az élet. Ő egy felnőtt ember ne kezelgesd úgy ahogy a neveletlen kölyködet kellene. Bocsi.
Ezt mindenkinek aki a nyitogasson be a gyerek ahova akar támogatóknak írnám: Lehet, hogy engem neveltek szarul, de amikor gyerek voltam ÉN alkalmazkodtam a felnőttekhez NEM ŐK HOZZÁM. Legyen szó vendégről akárkiről. A felnőtt és az ő cuccai TABUNAK számítottak. Nemhogy még anyám másokkal veszekedett volna, hogy ugyanmármiértnemtehetemtönkreacuccaikat..... Ezek a mai gyereknevelési elvek. Bocsi, de nem lettem sérült azért mert voltak szabályok és gyerekkoromban nem nyalták reggeltől estig a kispopsimat. Ennyi.
Ja és kérdező nyugodtan kényeztesd a gyerekedet. Apám felesége is xarrá kényeztette a gyerekét. 21 éves a lány, mint én. Az anyját lexarja azt csinál amit akar. Ha valamit nem enged neki azt is lexarja, hitelekből meg az anyjából él, ha valamit nem kap meg azt mondja, menj a f.aszba anya stb. Folyton hazudik, kihasználja az anyját egy füszálat soha nem rakott keresztbe. Az anyja fürdeti a 21 éves lányát, a gázt nem tudja bekapcsolni, nem tudja mit kell tenni ha elment a busz, ha bent s.zarik a wc-n az anyját hívja, hogy nyissa ki a fürdővizet (20 cm-re van tőle). Kihasználja, les.zarja az anyját. Ennyi sok sikert az ilyen szülőknek az önző kis szörnyetegeikhez. Mert ilyen lesz belőlük!!!! Ehhez képest én egyből segítek, ha apunak nem volt pénze egyből adtam neki. Nem csak akkor szólok a szüleimhez, ha kell egy új Iphone vagy ruci. Nem is titkolózom De biztos engem b.asztak el, mert a popim nem volt csillogivillogira nyalva.
Majd meglátod visszakapod nagyon keményen az élettől a majomszeretetet. Én tudom mindennap látom a következményeit. Rám jobban hallgatott a lánya mint az anyjára..XD
A kérdező tipikus: szültem egy gyereket, ezért én vagyok az atyaúristen, a gyerekem meg a kiskirályfi, mindenki essen térdre.
Elfelejtette, honnan jött. Bár lehet ezt látta a szüleitől, nem tudom...
Miért véditek úgy a kérdező bátyját, hogy nem is tudtok semmit róla? Lehet, hogy egy hatalmas link alak, aki konkrétan lesz.rta a húgát amíg nem volt rá szüksége, aztán amikor nincs kihez fordulni akkor megy a nyakára, és még neki áll feljebb! Nem biztos, hogy ilyen, de ez is lehetséges! Az én öcsém ugyanilyen! Sz.rik a fejemre, aztán amikor kellett segíteni ebben-abban akkor hozzám jött tanácsért! Segítettem neki, persze, és be is fogadnám ha nem lenne hol laknia, DE az én feltételeim mellett! Örüljön, hogy még számíthat rám és nem küldöm el a fenébe, azok után ahogy viselkedett mindig is (sehogy, hiába akartam vele jóban lenni)!
SZóval ne ítéljetek, amíg nem tudjátok, milyen embert is védtek itt olyan nagyon!
Gondoltam hogy le fogtok pontozni amiért felvetettem hogy lehet hogy nem túl rendes a bátyja, de nem érdekel.
Magánszféra? Akkor mennyi magánszférája lenne a tisztelt bátynak, ha a Nyugati aluljárójában kéne csövelnie a többi hajléktalannal? Valszeg azért fogadta be a húga, mert nem volt hova mennie a tesónak, és nincs semmi pénze (a saját hibájából, mert elb..ta az életét 10 évig). Aki ilyen helyzetben van, az ne az "alanyi jogokról" papoljon, hanem legyen hálás amiért van még kire számítani a testréve személyében, nem pedig kirúgják az utcára a cuccával együtt! A kérdezőnek is alanyi joga, hogy a saját lakásában hadd éljen úgy ahogy neki tetszik, ha a VENDÉGNEK ez nem fogáravaló, akkor EL LEHET MENNI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!