Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Befogadtuk a lakásunkba a...

Befogadtuk a lakásunkba a testvéremet, aki a harmadik napra zárat csináltatott a szoba ajtajára. Tépjem le a zárat, rúgjam be az ajtót, őt zavarjam el vagy csak kezdjek el üvölteni?

Figyelt kérdés

Fiatal házasok vagyunk egy két éves kisgyerekkel. 2 és fél szobás lakásban lakunk. A bátyám hazaköltözött külföldről, jelenleg nincs munkája se pénze. Természetesen befogadtuk, átengedtük neki az egyik szobát teljesen, amíg talpra nem áll elférünk...

Vasárnap költözött be. Ma reggel látom, hogy zárat rakott fel a szoba ajtajára.

Nem kicsit ment fel ettől a pumpám. Nincs itthon, de mire hazaér biztos, hogy leszedem.

Mégis mit képzel? Szerintem ez tömény bunkóság. Egyrészt ő itt vendég. Ha zavarja valami, megbeszélhetjük, de az, hogy a saját lakásunkban kulcsra zárt ajtók között legyünk????

Eszembe sem jutott volna ilyen!

Senki nem turkált a holmijai között, viszont néhány holmink ott maradt a szekrényekben. Zavarja a kisfiam, hogy néha benyit hozzá? Szerintem, akit megszorultságában befogadnak mások az otthonukba legalább ennyit el kellene viselnie...

Nem a fiamat fogom miatta büntetni! Ha hazajön és nem kér bocsánatot, már mehet is innen...

Nagyon durva vagyok? Higgadjak le? Vagy igazam van?

2012. aug. 15. 08:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/124 A kérdező kommentje:

A fiamnak ez a lakás az élettere. Két éve minden gond nélkül ki és be járhatott minden helyiségbe. Ez az otthonunk!

Három napja beköltözött. Miért kellene egy két éves kisfiúnak azonnal felfognia, hogy mostantól kezdve a lakásban egy szoba tiltott terület??? Pláne, hogy ez számára most újdonság. Itt van még egy ember, akit eddig nem ismert és egyszerűen csak kíváncsi.

Nem fogom megtiltani neki, hogy ne menjen be oda. Ha őt ez zavarja, akkor nem kell itt lenni.

2012. aug. 15. 08:45
 12/124 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom tudta a tesó, hogy ha előáll azzal, hogy nem kíváncsi a gyerekre ha akarja ha nem, le lesz ordítva a feje, hogy mit képzel... Lássuk be, a kérdező mentalitása amit ebből a pár sorból meg lehet állapítani, erre utal.
2012. aug. 15. 08:46
 13/124 anonim ***** válasza:
84%
Lásd utolsó hozzászólás a kérdezőtől...
2012. aug. 15. 08:46
 14/124 A kérdező kommentje:
Persze. De ha ő nem kíváncsi a gyerekemre, akkor én meg nem vagyok kíváncsi rá.
2012. aug. 15. 08:49
 15/124 anonim ***** válasza:
79%

Ja, még azt szerettem volna leírni, hogy tulajdonképpen magával a zárral nem lenne probléma, ha előtte esetleg megbeszélni veled.

Mi a férjemmel anno anyósoméknál laktunk kb fél évig. Meg kell, hogy mondjam, szörnyű volt :) Nagyon rendesek voltak, h úgymond befogadtak minket, de szerintem sem a legkorrektebb dolgo azt mondani valakinek (főleg egy szerettednek, családtagodnak), hogy ha már befogadtad, akkor Ő alkalmazkodjon hozzád/hozzátok 100%-ban.

Anyósoméknál is ez volt a probléma. Ők azt várták, hogy mi alkalmazkodjunk csak. Pl, ha mi épp nappal akartuk szeretkezni a férjemmel, és anyósom ránk nyitott kopogás nélkül, akkor mi voltunk a hibásak, mert Őszerinte szexuális életet este kell élni. És őszintén szólva, mi is elgondolkoztunk egy zár felszerelésén. :)

Ne érts félre, megértem, h fel vagy háborodva, de gondolj arra, hogy Ő egy felnőtt ember, szüksége van egy kis magánszférára, és Te pedig akármennyire is rendes vagy, mert befogadtad őt, nem várhatod azt, hogy csakis Ő alkalmazkodjon hozzátok. Könnyebb azt mondani, hogy "ha nem tetszik ott az ajtó".. Mi is megkaptuk ezt a férjemmel, az anyósomtól.

2012. aug. 15. 08:50
 16/124 anonim ***** válasza:
85%
Jóhogy zavarja a benyitogató kétéves! Mi van, ha épp meztelen? Mi van, ha csak nem akar neki gügyögni, nem akarja, h mindent összenyálazzon, felmásszon az ágyra, pakolni kezdjen a fiókokban? Oké, hogy befogadtátok, de ti visszaéltek ezzel és elvárjátok, h mindent elviseljen, cak azért, mert ti vagytok otthon. Én engedtem volna a zárcserét, ha megkérdezi, sőt, javasoltam volna is, mert könnyebb úgy az együttélés. A baj az, h nem kérdezett rá tőletek.
2012. aug. 15. 08:50
 17/124 anonim ***** válasza:
79%
Jesszus! Mellszobrot nem emelsz a gyerekednek? Hát hallod én még rád se lennék kiváncsi. Szörnyű vagy!
2012. aug. 15. 08:51
 18/124 anonim ***** válasza:
76%
Nem hiszem hogy nem kíváncsi rá, de nem éjjel nappal váratlanul, kérés nélkül. A ti gyereketek, miért is kéne ezt másnak elviselni, ha nem akarja? Nektek az lesz a legjobb, ha elköltözik onnan, és a büdös életben nem fordul hozzátok segítségért. Csak tudod, a fagyi néha visszanyal...
2012. aug. 15. 08:51
 19/124 A kérdező kommentje:

Valaki írta, hogy rejtegethet előlünk valamit...

Nem hozott magával sok cuccot (egy nagyobb utazótáskát mindössze). Olyan sok rejtegetni valója nem lehet. Vagy ha igen, abba nem akarok inkább belegondolni...

2012. aug. 15. 08:52
 20/124 okoska31 ***** válasza:
83%

volt nemrégen itt egy olyan kérdés, hogy beköltöztem a testvéremékhez, de a 2 éves (plusz mínusz néhány hónap) gyerek folyton zaklat, és nagyon nem tudom már elviselni, mit tegyek...

nem a Te tesód volt a kérdező? lehet, hogy itt kapta a zár ötletét.

De, abban teljesen egyetértek, hogy

- ő vendégként van jelen, de nem ugyanabban a szituációban mint egy pár napig maradó vendég, tehát neki kell alkalmazkodni.

- ha jól sejtem bonyolítja a helyzetet, hogy az a szoba eddig a fiadé volt - ergo teljesen normális, hogy oda ő bemegy.

- ha bármi változtatást akar, akkor azt tényleg beszélje meg.

- azzal, hogy ha valóban azért szerelte fel, mert végezhet olyan tevékenységet, amit egy 2 évesnek nem kell látni, még lehet indokolni (a rákérdezés hiányát nem) - viszont jó lenne megtudnod, hogy mi is az? mert ha pl. cigit szív, vagy ilyesmi, akkor nyilván nem lehet, hiszen ha végre talpra áll, és elköltözik, akkor a szobát úgy hagyná ott.

- az, hogy ha nem kér bocsánatot, akkor kirakod - durva megoldás lenne. Az nyilván működik, hogy megbeszélitek és megmondod, hogy ez volt az első és utolsó alkalom - ha még egyszer hasonló előfordul, akkor mehet.

- jó lenne megbeszélned vele, hogy miként viszonyul a fiadhoz.

Azzal a válaszolóval, aki azt írta, hogy felnőtt ember, és ne legyen kuss a neve, nagyon nem tudok egyetérteni.

Egyelőre ez a felnőtt ember egy nagy segítséget és szívességet kap a testvérétől. Mert ennyi erővel mehetne ahová akar is.... inkább örülnie kellene, hogy a tesója hipp-hopp befogadta úgy, hogy közben van egy gyereke, meg egy férje - hiszen így pl. a kis meghitt együttléteknek is kampec.

Egyébként teszem hozzá - az lenne pont a normális a tesód részéről, hogyha jó viszonyt alakítana ki az unokaöccsével, sőt, idővel le is foglalhatná, amíg a szülők egy kicsit egymással foglalkozhatnak. Magyarul nem, hogy gátolná a dolgokat, hanem segítené.

Egyébként önmagában azzal, hogy a saját lakásotokban van kulcsra zárt ajtó még nem lenne gond, csak nem ilyen körülmények között.

2012. aug. 15. 08:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!