Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyereket az apja tiszteletére...

Gyereket az apja tiszteletére nevelni, ha ő rá sem néz?

Figyelt kérdés

Annyi válaszban olvasom, hogy az anya a hibás, ha a gyermek nem tiszteli az apját. Meg az anya a hibás, ha az apuka nem akarja tartani a kapcsolatot a gyermekkel. Etc...

Ehhez képest én semmit nem kértem az apától sohasem. Egyedül maradtam a terhességemmel és egyedül nevelem 5 éve. Az apját mindig hívtam, hogy jöjjön hozzánk, törődjön a fiával. Fényképeket készítettem róluk, hogy kirakhassam és a kicsi "láthassa", hogy neki is van apja. Soha egyetlen hangos szó el nem hangzott. Nem bántottam semmiért sem. Arra számítottam, hogy megváltozik, hogy felébred. És ha így lesz, akkor azt akartam, hogy báttran közeledhessen felénk és ne legyen benne tüske.

De már egy éve felé sem nézett. Eszébe sem jutott az ünnepeken sem.

Most már sajnálom, hogy megértő voltam vele és nem forgattam ki mindenéből. Hogy nem követeltem tőle kezdettől gyerektartást és minden egyebet.

Mostantól kezdve nem érdekel ki minek tart, de fizetni fog! És széttépem az összes fényképét és a gyereknek soha nem fogok beszélni róla.

Anyák! Ne legyetek olyan buták, mint én voltam!

2012. aug. 14. 10:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%
Ne jótékonykodj!!Én hasonló cipőben járok.Ha feljelented akkor te visszamenőleg 1 évre kapsz gyerektartást.Amit az apukától így vagy úgy behajtják.Kezd a bíróságon!
2012. aug. 14. 10:43
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Basszus értsük már meg, hogy ha jó voltál nem nevelted az apja ellen, akkor nem vagy hibás. Te megtettél mindent.

Egy lentebbi kérdésben az apa mindent megtesz, hogy láthassa a gyerekeket, vagy akár csak köszönjenek neki az utcán, de hiába. Itt az anyuka a hibás.

Ne általánosítsunk már. A dolgok nem feketék vagy fehérek csupán.

2012. aug. 14. 10:44
 3/21 A kérdező kommentje:
Igazad van második. Felhúztam magam, miután a sokadik kérdésnél automatikusan ez a reakció került elő, hogy BIZTOS, az anya a hibás!
2012. aug. 14. 10:49
 4/21 A kérdező kommentje:

Első. Sajnálom. (jó hül.ék vagyunk)...

Már beadtam a bíróságon a keresetet gyerektartásra. Épp itt volt az ideje. Eddig csak egy-két karácsonyi ajándékot kapott tőle a fia... Mostantól vállalnia kell a felelősség legalább egy kis részét!

2012. aug. 14. 10:52
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
#2 vagyok Nő és édesanya. Falra tudok mászni, amikor valaki azt hangoztatja,. hogy a gyereknek csak rám van szüksége, mert az anyjai szeretet nem pótolja semmi, és különben sincsenek jobb emberek a Földön, mint az anyák. Ugyanannyira van szüksége egy picurkának az apjára, az apai szeretetre, gondoskodásra, mint az anyára. Semmivel nem vagyok különb mint az apja. Mindig ezek között az eszmék között neveltem a gyerkőcöt, és a páromtól is elvárom bármit hozzon a sors.
2012. aug. 14. 10:53
 6/21 A kérdező kommentje:

Egyetértek. Minden családban így kellene gondolkodni.

De ha valaki magára marad, megtesz mindent erején felül, hogy a lehető legnemesebb gyermeket nevelje fel. A végén mégis arra kell majd számítania, hogy ő lesz a hibás mindenért...hát dühítő egy dolog.

2012. aug. 14. 11:02
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

még mindig 2.

Tulajdonképpen ha bele gondolsz és valóban tiszta a lelkiismereted, akkor nincs gáz. Mindegy ki mit mond rólad, a te lelkiismereted tiszta. Ha tisztességben felneveled a gyerkőcöt, akkor ő is tudni fogja, hogy mit tettél meg érte.

Nálunk van a családban olyan anyuka, aki azt hangoztatta, hogy az apuka tojik a gyerkőcre,nem kíváncsi rá meg stb. a gyerek növekszik cseperedik mindegy mit táplálnak belé, azért kíváncsi arra a rossz apára, aki galád módon soha nem látogatta. Hát meg is kereste, ha másért nem, azért, hogy a szemébe köpjön. és akkor vált nyilvánvalóvá a gyerek számára, hogy az apja közel se olyan rossz ember, mint ahogy azt az anyja lefestette neki. Ma 16 évesen már az apjához költözött és nem érdekli az anyja.

Ennyit a hihetetlen anyai szerepről. A gyerekek megérzik a dolgok lényegét. Ők lesznek az igazi bírák.

2012. aug. 14. 11:12
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha az apa ilyen, akkor nem te vagy a hibás. Nem kell fényképeket tartanod a polcon, nem kell beszélned róla magadtól, de ha a gyerek kérdez az apjáról, érdeklődik, akkor joga van választ kapni a kérdéseire. Én még fényképet is tartanék róla valahol eldugva egy fiók mélyén, hogy ha a gyerek szeretné, neki tudjam adni. Attól, hogy neked már nincs közöd ahhoz a férfihoz, attól még a gyerekednek a vér szerinti apja.
2012. aug. 14. 11:20
 9/21 okoska31 ***** válasza:

Kérdező:

Minden eset más - és örülök, hogy Te magad beláttad, hogy csak dühből írtál ilyeneket.

A gyerektartást eddig is kérhetted volna.

A fényképeket ne tépd szét. Hátha meggondolja magát az apa.

2012. aug. 14. 11:25
 10/21 anonim ***** válasza:

"Ehhez képest én semmit nem kértem az apától sohasem. Egyedül maradtam a terhességemmel és egyedül nevelem 5 éve."

Kérdező, a terhesség vállalása közös döntés volt, és a párod utána lépett le?

2012. aug. 14. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!