Aki nem szeretne gyereket az magának való?
A kor számít ez esetben.
Ha már eljött az idő és még mindig nem akar, akkor a válasz határozottan: IGEN!
Nálam a magának való azt jelenti, hogy van neki egy kis hobbi sarka és a lehető legtöbb időt ott tölti nem érdekli a társaság egyáltalán. Ha ezt a jelentést nézzük akkor nem biztos.
Tanárnőmnek még most sincs gyereke soha nem is akart 47 éves. De eljár mindenfele, színház, vásárok, múzeumok, csapatostul. Házibulik hasonlók!
Két szó, mint száz: NEM BIZTOS!
Nem.
Magának való az aki egyáltalán nem törekszik semmilyen emberi kapcsolat kialakítására, vagy csak igen minimálisan.
Attól még lehet valaki egy pezsgő, társasági életet élő személy, mert nincs gyereke és nem is akar. Nem tudom hol az összefüggés.
Utolsó igazad van, ha a magának való azt jelenti, hogy nem társaságkedvelő.
Én az önző szóval azonosítottam az első válaszomban...
1. HA az idő múlásával is úgy érzi, hogy nem akar gyereket, akkor semmiféle képpen sem kell, hogy gyereket vállaljon, csak azért, mert ezt a társadalom elvárja, mert nem lenne jó szülő! DE
2. HA azért nem vállal gyereket, mert nem akarja feladni a társaságba járást, nyaralást, bizonyos anyagi biztonságot, mert ugye azért egy gyerek nem két forint, vagy egyéb mást, akkor az tényleg magának való, és visszataszító!
Nem, egyszerűen nem akar gyereket és kész.
Jobb, minta "kötelességből" szülne.
Sok ilyen anyát és gyereket láttam, katasztrófa!
Nem akarok vitába bocsátkozni, de nem értem miért undorító?
Mindenkinek van választási lehetősége. Miért kéne feladnia a kényelmes életét ha nem akarja. Ha ezzel indokolja akkor lelke rajta. Végül is mindegy, ha ő utazgatni akar, meg pénzt, szabadságot stb, az az ő magánügye. Szerintem semmi undorító nincs ebben. Látod megbélyegzed ezeket az embereket, pedig ha azt mondaná, hogy az "elvárás" miatt nem szülök, akkor máris helyeselnél, pedig ugyan arról beszélünk. Ez az elvárás amit Te is támasztasz meg többek rajtad kívül, hogy adja fel a kényelmes életét különben undorító. Mi ez ha nem elvárás. Erre nemet mondani pedig már szerinted helyes. Olyan között tettél különbséget ami között nincs is.
Hát, szerintem is magánügy.
Nem undorító ettől senki!
Sokkal "undorítóbb" az anyukák közötti verseny, ki szoptat tovább, ki szoptat egyáltalán, kinek a gyereke az okosabb, "mert az enyém már tudott állni ennyi idősen...", ez százszor visszataszítóbb, és kimondottan utálom a játszótéri "gyereknevelő versenyeket", ahol a másik szemébe mézédesen gügyögnek az anyukák, aztán jól megszólnak, hogy "láttad XY gyerekét? Jaj, jaj, de szörnyű..."
Ez az undorító, nem a gyerektelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!