Aki nem szeretne gyereket az magának való?
Utolsó. Te valamit nagyon félreértelmezel. Az anyák nem versengenek egymással, hanem megosztják az élményeiket. Többnyire egyedül vannak bezárva a picivel és a játszótér az egyetlen hely, ahol egyáltalán beszélgethetnek felnőtt emberrel.
Az meg, hogy esetleg dícséretre szomjaznak azért az áldozatos, minden másodpercüket lekötő munkáért amit végeznek nem undorító. Ha neked az, akkor te vagy az undorító!
Azt írtam, hogy aki azért nem akar gyereket, hogy feladja a korábbi életet, ÖNZŐ, mert lehet, akarna, de így mégsem, így aztán tényleg ne vállaljon gyereket! :)
Más kérdés hogy ki miért nem akar.. :)
Aki pedig írta, hogy versengenek az anyukák, igen. Az én lányom épp, hogy a kötelezőt hízza, míg egy ismerős fia 1héttel idősebb, és 2kg-val több, erre azt mondja, hogy az én gyerekem szakadt. A másik, hogy van olyan ismerős, akinek a lánya 1nappal idősebb mint az enyém, (10hósak) és lenéző stílusba jön azzal, hogy bezzeg a te gyereked még nem áll meg egy helyben. Unom a versengést, ezért nem járok össze egy anyukával sem. ez egy kicsit eltért a kérdéstől, de a kommentem eleje nem! :)
a kedves kérdező némi fogalomzavarban szenved...
a magának való az olyan ember, aki nem jár társaságba, elvan egyedül, és semmi igénye szociális kapcsolatokra, max szükséges rosszként tekint rájuk.
szerintem mindenkinek magánügye, hogy akar-e gyereket.
sok olyan intelligens ismerősöm van, aki belátta, hogy neki ez sok lenne, és inkább él egyedül vagy a párjával ketten. többre becsülöm őket, mint az olyanokat, akik társadalmi nyomás hatására, vagy mert olyan kis üngyibüngyi cuki a gyerek, nekem is kell! felkiáltással szülnek, aztán bacnak róla normálisan gondoskodni. az ilyen szegény elhanyagolt gyerekeket soron kívül odaadnám a meddő, babáért küzdő nőknek. ők sokkal jobban megérdemelnék a gyermekáldást mint ezek a suttyók.
én pl szeretnék gyereket, de nem túl fiatalon, mert előtte még jó lenne egy kicsit utazgatni, járkálni a világban kötöttségek és aggódás nélkül. aztán ha már megnyugodott a lelkem, és eleget láttam, tapasztaltam, akkor szülök egy apróságot :) és onnantól odateszem magam, gondoskodni fogok róla, hiszen felelősséget vállaltam érte, onnantól, h megfogant. számomra az lenne életem legnagyobb kudarca, ha nem tudnám normálisan felnevelni a gyerekemet. viszont nem az életem egyetlen célja, hogy gyerekem legyen.
Aki azt állítja, hogy "az a nő/férfi, aki nem akar/szül gyereket az önző", az valójában egy irigy ember. Irigy annak a félnek a szabadságára! Mert ilyen nincs, hogy önző. Egy nő/férfi lehet nem is szereti a gyerekeket, joga van hozzá, vagy nincs rá megfelelő párkapcsolat, nincs rá pénz, alap, vagy egyszerűen más dolgokkal szívesebben lekötné a figyelmét, mint 24 órában gügyögni és szart pucolni.
Van aki szereti, van aki nem. Ha én azt mondom, te ha nem tartasz kutyát, akkor te önző vagy, miközben te nem szereted a kutyákat és macskát tartanál..na kb. ez ugyanolyan.
13:51 mindenki önző néha! Te is! Úgyhogy szerintem ne verd a melled, hogy aki nem akar gyereket az rosszabb. Amúgy pedig kinek fáj az, hogy valaki a gyerekvállalásban önző? Önzőnek lenni valakivel szemben szoktak. Ha pedig nincs gyerek akkor nincs kivel szemben, nincs akinek fájjon. Akkor mi a probléma? Inkább szülné meg, mert ugye az önzetlenség (na persze) és szívjon utána ő is meg a gyerek is?
Az is buta kijelentés, hogy az anyaság a legnagyobb boldogság az életben. Már miért lenne az mindenkinek? Legfeljebb csak számodra. Számomra teszem az a repülőből való kiugrálás a legnagyobb boldogság... Ez nem jelenti azt, hogy másoknak is. Az emberek különbözőek... Ha valaki nem úgy gondolkozik mint te, akkor neki a gyerek nem a legnagyobb boldogság lenne, hanem a legnagyobb pokol. Ezt az is bizonyítja, hogy mennyi borzalmas család van. Ők azok akik nem akarnak gyereket igazából vagy nem valók erre és mégis szülnek a társadalom miatt vagy a tudatlanságból.
Aki gyereket vállal az sokkal önzőbb, mert miért is teszi? Mert ő úgy akarna egy cuki babát és nem érdekli a világ sem, hogy mennyien vagyunk és éveken belül a Földnek annyi.
Mondom úgy, hogy én is szeretnék majd anya lenni...
Annyira ostoba vagy, hogy az vmi hihetetlen! :D
Nem vitatkozom, ugrálj, és pontozzatok, de EZ legyen a legboldogabb pillanatotok a világon, mikor nyomtok egy piros kezecskét! :D
Szánalmas,... ha az ember leírja a véleményét, és az nektek nem tetszik, arc nélkül..hm, jellemző, napáá :)
"Utolsó. Te valamit nagyon félreértelmezel. Az anyák nem versengenek egymással, hanem megosztják az élményeiket. Többnyire egyedül vannak bezárva a picivel és a játszótér az egyetlen hely, ahol egyáltalán beszélgethetnek felnőtt emberrel.
Az meg, hogy esetleg dícséretre szomjaznak azért az áldozatos, minden másodpercüket lekötő munkáért amit végeznek nem undorító. Ha neked az, akkor te vagy az undorító!"
Őrült nagy különbség van ám aközött kedves Válaszoló, hogy valaki "megosztja a tapasztalatait", vagy versengést csinál a gyereknevelésből!
Ha te még nem találkoztál ilyennel, akkor örülj neki!
Tudnék mesélni, nem is egy történetet, ami arról szól, hogy kibeszélik és elítélik mondjuk a "nem szoptató" anyukát, mert "biztos félti a mellét", holott, lehet, hogy nincs teje egyszerűen.
Vagy valakinek magatartászavaros a kisfia, és arról megy a duma, hogy "biztos nem tudja nevelni"!
Programozott császárral szült, "Jaj, hát ez rettenetes, fél a fájdalomtól!"
Holott lehet, hogy beteg.
Nem beszélve, hogy hányszor szólnak be 40-en felüli kismamáknak, hogy "Nagyobb ám a Down kór esélye, miért nem szültél huszonévesen?"
Gondolom nem hülye a leendő anyuka, utánaolvasott és tudja.
Nem kell belevágni az ideget!
De nem kell a játszótérre menni, elég itt a Gyakorin belenézni a válaszokba.
Ha te ezzel nem találkoztál, akkor szerintem vak vagy, vagy természetesnek veszed ezt a jelenséget.
Ez nem tapasztalatmegosztás, ez az, hogy köszörülik a nyelvüket.
ENNYI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!