Hogy lehet gyereket szelídíteni? Meg vagyok halva.
Együtt kell laknom egy kis ideig a bátyám 6 éves lányával akinek egész nap be nem áll a szája, folyton kioktat és úgy viselkedik mint egy kis pitbull, semmit nem lehet csinálni tőle mert egyik pillanatban még tőled 20 méterre alszik a másikban meg a hátadon van. Ha hamarabb felkel mint én akkor addig mászkál rajtam és kiabál ameddig nem tehénkedek ki az ágyból. Utána meg egész nap rajtam lóg és terrorizál... én még sose féltem ennyire gyerektől! Nem tudok semmit a gyerekekről de úgy érzem hogy ez nem is földi gyerek mert rendesen megöl, elég érdekesen lett összerakva. Nincs elkényeztetve csak túl kemény, szerintem valami parancsnok lesz belőle. Nem tudom mit csinálhatnék hogy legalább csak egy nyugodt pillanatom legyen és ne szedjen darabokra. Már lassan aludni sem merek. Ti mit csinálnátok a helyemben?
25/F
ha olyan mint egy parancsnok akkor viselkedj te is úgy vele! ha valami nem tetszik, szólj rá erélyesebben és ne tágíts
lássa ki a főnök, ennyire egyszerű
amúgy nagyon cuki a kérdésed, tök jót mosolyogtam rajta :D
meddig laktok együtt?
zárd be a szekrénybe.
dobd meg strandlabdával.
vedd el a játékait és ne add vissza amíg rendesen viselkedik.
szórj egy ösvényt csalánból és egy nagy kort magad köré és nem fog arra menni :).
Van a közeletekben erdő? Vidd el bújócskázni, és mond neki számoljon 100-ig, te megy gyere haza. :D
Tekintély ide vagy oda, némelyik mai gyerek tényleg nincs megnevelve, és ezt pár nap alatt nem lehet pótolni...
"Hogy lehet gyereket szelídíteni?"
Ha már állattartással kapcsolatos szavakat használsz: meg kell mutatnod hogy te vagy a falkavezér.
Bizonyára vannak helyzetek amikor addig szekál amíg el nem éri amit akar, beadod a derekad csak hogy hagyjon békén ("Ha hamarabb felkel mint én akkor addig mászkál rajtam és kiabál ameddig nem tehénkedek ki az ágyból"). Na ezt kell abbahagyni! Ne reagálj erre, maradj az ágyban még ha nem is tudsz már visszaaludni. Ha azt csinálod amit ő akar akkor látni és érezni fogja hogy ő irányít és ettől csak még parancsolgatóbb lesz.
Plusz még az is jó ötlet ha egész napos programokra viszed el aztán este hullafáradtan fog bedőlni az ágyba, ereje se lesz "terrorizálni" (valószínűleg reggel se fog már korábban kelni nálad). Plusz közelebb is kerültök egymáshoz napközben a közös élmények miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!