Hogy lehet gyereket szelídíteni? Meg vagyok halva.
Együtt kell laknom egy kis ideig a bátyám 6 éves lányával akinek egész nap be nem áll a szája, folyton kioktat és úgy viselkedik mint egy kis pitbull, semmit nem lehet csinálni tőle mert egyik pillanatban még tőled 20 méterre alszik a másikban meg a hátadon van. Ha hamarabb felkel mint én akkor addig mászkál rajtam és kiabál ameddig nem tehénkedek ki az ágyból. Utána meg egész nap rajtam lóg és terrorizál... én még sose féltem ennyire gyerektől! Nem tudok semmit a gyerekekről de úgy érzem hogy ez nem is földi gyerek mert rendesen megöl, elég érdekesen lett összerakva. Nincs elkényeztetve csak túl kemény, szerintem valami parancsnok lesz belőle. Nem tudom mit csinálhatnék hogy legalább csak egy nyugodt pillanatom legyen és ne szedjen darabokra. Már lassan aludni sem merek. Ti mit csinálnátok a helyemben?
25/F
Ki kell zökkenteni. Tereld el a figyelmét egy egyszerűbb bűvésztrükkel (na, fújj rá a kezemre, mi van benne, nézd egy érme, tessék, tiéd).
Illetve rokonságban van ilyen minidiktátor személyiségű kisfiú (3 éves), de ott a szülők elég keményen is fogják emiatt. Ha őrjöng valamiért, akkor lefogják (felkart megmarkolják, ha csapkod, akkor a kézfejét is), persze nem úgy, hogy fájjon, csak ne tudjon megmozdulni, leguggolnak hozzá és közel hajolva hozzá lassan, tagoltan elmondják, hogy fejezze be. Ha kell 10 percig ismétlik, közben mozdulatlanul tartva a gyereket.
Néha ott a hideg zuhany is előkerül, de neked ehhez nem lesz jogosítványod, így nem fogod tudni alkalmazni.
Higgadt, de határozott, vészjósló hangon lehet hatni az ilyen gyerekekre.
Ha a szülők engedik, akkor esetleg fenékre csapás, de nem erősen, nem a gyerek bántalmazása a cél.
A szülei hogy szokták fegyelmezni?
Nem azért, de elvileg felnőtt férfi vagy, mi az hogy erősebben rászólsz és menekülhetsz is?
Tudod mikor...
Két gyerekem van, de mielőtt ők megszülettek, akkor sem tűrtem ilyesmit rokon gyerekektől, pedig a férjem családjában is van ilyen kis hercegnő. Hát engem nem ugráltatott.
Ha rászólsz és visszadumál, légy határozott, és a testbeszédeddel is üzend azt, te vagy a főnök. Magasodj fölé beszéd közben, és próbáld hátrálásra kényszeríteni.
Én biztos nem engedném, hogy végigmondja, amit akar.
Nagyon határozottan, (akár kissé agresszíven is) kell vele beszélni. Húzd meg a határokat: a szobádba eleve be se engedd, ne hagyd, hogy a nyakadban lógjon. Ha kioszt, nyugodtan üvöltsd le a haját, meg fog lepődni, szerintem nem szoktak így beszélni vele.
Tapasztalatból beszélek, mi társasházban lakunk (közös kerttel) ugyanilyen hétévessel, aki a férjem unokahúga. Gyakran elviselhetetlen, a saját nagyszülei nem vállalják el a felügyeletét még pár napra sem, gyerekzsúrokra sem hívják, mert végigveri a többi gyereket.
Én is sokáig így reagáltam rá, mint te, aztán egyszer nagyon felbosszantott, elfelejettem mérgemben, hogy tartok tőle, leüvöltöttem a fejét. Azóta tisztel, hangnemet váltott, normálisabb is lett.
(A testi fenyítést felejtsd el, marhaság, egy dacos gyerek csak még kezelhetetlenebb lesz tőle.)
Ez nagyon aranyos :D
Egyébként tényleg a fegyelem a legjobb,de megalázni azért nem kell a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!