Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megcsalna a házastársatok,...

Ha megcsalna a házastársatok, szeretnétek tudni róla?

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 10:43
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%
10-es, persze, hogy van. De ide nem ír harmadik típus... (ú találkozások). Itt van egy harcinémber-gárda, aki azonnal kirúgja, kinyírja, megmérgezi, felnégyeli stb. verbálisan a "megcsalót" és másoknak is mindig ezt ajánlja, ha bármi hasonló szóba kerül. Aztán van egy kisszámú józanabb, aki az élet realitásait veszi alapul, meg nyilván van harmadik típus is, az meg nem szól hozzá általában.
2012. aug. 1. 11:40
 12/35 anonim ***** válasza:
74%
Harcinémber? Mert ki akarják dobni, ha már más kell neki? Valaki még hisz a monogámiába.
2012. aug. 1. 11:41
 13/35 anonim ***** válasza:
54%
Hozzátenném, magyarázatképpen, hogy nekem volt ilyen feleségem meg olyan is. Azóta jelentősen megváltozott az értékítéletem a házastársi hűséget illetően. És már egyáltalán nem gondolom azt, hogy a megcsaló a rosszabb, a hűséges meg a jobb. A hűségessel együtt jár a tömény idegbetegség, a szimatolás, a felelősségre vonás, az elszámoltatás, a gyanakvés, és minden méreg, ami az emberi kapcsolatokba beférkőzik, míg egy intelligensebb társsal öröm az élet. Nekem elhiheted! )))
2012. aug. 1. 11:44
 14/35 anonim ***** válasza:
72%

"De az igaz, hogy az ember nem egy monogám faj."

Az ilyen félművelt válaszok már kicsit unalmasak. Az ember alapvetően monogám faj, tetszik nem tetszik. Szép kis érv ez amellett, hogy miért is nem bűn megcsalni a párod, csak hát nem igaz. Az emberi fajnál alakult ki a legerősebben a monogámia, mivel ez biztosította a legjobban a gyermeknevelést és ezáltal nagyobb az esélye a csoport fennmaradásának. Olvass etológiát mielőtt hülyeségeket írsz.

2012. aug. 1. 11:44
 15/35 anonim ***** válasza:
58%
Az miért kérdés egyáltalán, hogy a férj/feleség hisztis-e ha megtudja, hogy megcsalták?? Nem kell megcsalni, ennyi! Mi ezen olyan nagyon nehéz??
2012. aug. 1. 11:47
 16/35 anonim ***** válasza:
92%

Attól függ: ha csak egy félrelépés volt, megtévedt, megbánta és velem akar maradni, akkor nem.

Ha viszont szerelmes, a mi kapcsolatunk nincs rendben, akkor igen, és akkor valamit lépni kell valamerre.

2012. aug. 1. 11:48
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
Igen, szeretnék tudni róla, ha még egyszer megtenné. Szerintem elvonulnék gondolkodni egy hétre, hogy kiderüljön, mit rontottam el.
2012. aug. 1. 11:49
 18/35 anonim ***** válasza:
48%

"És már egyáltalán nem gondolom azt, hogy a megcsaló a rosszabb, a hűséges meg a jobb."

Egyetértek... én is láttam már sok cifra történetet magam körül.

2012. aug. 1. 11:49
 19/35 anonim ***** válasza:
95%
14-es, egyáltalán nem igaz, amiről beszélsz. Az etológia sem téged támaszt alá. Elnézést, ha szabad megjegyeznem, biológus vagyok. A főemlősök egyáltanán nem monogámok, kivéve talán az orángutánt, de ő viszont magányos és csak időszakosan létesít párkapcsolatot. Kevés monogám faj van, talán egyes madarak, vagy esetleg a farkasokkal kapcsolatban szokták emlegetni, de a többi nem, ugyanis nem logikus. Az emberi erkölcsök persze mást írnak elő, főleg napjainkban. A zsidó-keresztény kulturkör monogám, igen. De nem genetikailag, hanem szokásjog alapján. Sok jogi megfontolás vezetett ide, jó részük érthető is. Elsősorban tuljadonjogi okai vannak. Erkölcsi kevésbé.
2012. aug. 1. 11:54
 20/35 anonim ***** válasza:
95%

Amikor nem volt rendes fogamzásgátlás, nemi betegségek kezelése, apasági vizsgálat, az az egyértelmű, hogy minél kevesebbet cekceljen az ember és lehetőleg csak a házastársával.

Soha eddig nem volt ilyen körülmények között az ember, mint most: régen tizenévesen házasodtak, a nők elkezdtek gyereket szülni, aztán vagy belehaltak, vagy nem. Apu vitte a mostohát (akinek talán voltak gyerekei). Vagy apu halt meg a háborúban, de lehet, hogy hazavitte anyunak a nemi betegséget, mert végigerőszakolt pár falut. Aztán hamar elpatkoltak.

A régi időkben az is normális volt, ha apu a fiacskájával elmegy a kuplerájba.

Most huszon-harmincévesen házasodunk és jó egészségben élhetünk akár 80 éves korunkig is. Soha ennyi időt nem kellett egy együtt hűségben töltenünk, főleg úgy, hogy nagyobbak a kihívások. Mert azért régen a nő választhatott a két bunkó földtúró paraszt közül és mind a kettőnek büdös volt a szája.

2012. aug. 1. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!