Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok mihez kezdjek?

Mit gondoltok mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
az a helyzet, hogy már nagykorú vagyok, de nem engednek a szüleim sehova, ami eléggé rosszul esik. soha életemben nem ittam, nem buliztam, nem voltam részeg, tehát nem vettem részt a züllésben és nem is akarok. soha nem volt velem probléma, és ezt ők is tudják. mégsem engedik hogy találkozzak valakivel pl másik városban hogy elmenjek pl kiállításra. nem értem miért viselkednek így velem. hazudni sem hazudtam nekik soha.
2012. júl. 30. 23:03
1 2
 1/11 anonim válasza:
10%

Csak féltenek.Ez szerintem érthető((:

Jelentsd be hogy elköltözök!és nézd meg hogy mit reagálnak aztán írd le ide.xdd

2012. júl. 30. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hú,nem vagy könnyű helyzetben. Nagykorú vagy,így azt csinálsz és oda mész,ahová Te akarsz,ezt ők nem szabhatják meg neked. Burokban tartanak,ami szerintem nem egészséges. Lehet hogy félnek attól,hogy elveszítenek,hogy velük már nem töltenél annyi időt. Azért írtam,hogy nehéz helyzetben vagy,mert náluk élsz,és ők simán mondhatják azt,ha valami nem tetszik,el lehet menni.

Ülj le velük beszélni és értesd meg velük,hogy szükséged van arra,hogy kimozdulj,szórakozz,emberekkel ismerkedj.

Kérj tőlük egy esélyt hogy pl. elmész valahová és egy megadott időben érsz haza. Ha látják hogy megbízhatnak benned hátha sűrűbben engednek majd el. Vagy kérdezgesd őket a fiatalságukról,hogy ők ennyi idősen merre jártak,hol időztek stb. A nosztalgiázástól hátha rájönnek arra,hogy erre neked is szükséged van. Gond persze akkor van,ha otthonülősök voltak :)

2012. júl. 30. 23:20
 3/11 anonim válasza:
A barátnőm ugyanebben a helyzetben volt nem olyan rég aztán ő elhatározta, hogy elmegy másik városba három napra a volt barátjához, összepakolt azt hazudta a szüleinek, hogy egy barátnőjéhez megy Balatonra(ez volt az első, hogy hazudott nekik) már nem igazán tudták megakadályozni. Aztán mikor hazajött az anyukája ráérzett, hogy hazudott, erre Ő bevallott mindent le lett hordva mindennek, de utána leültek megbeszélni, és azóta nem mondják meg neki, hogy mikor hova menjen, tehát szó szerint kiharcolta magának a bizonyos szabadságát. Ez velem is így volt csak még mielőtt nagykorú lettem, tenni kell egy komoly lépést, hogy rájöjjenek nem leszel mindig a pici kislányuk, és már önálló vagy!
2012. júl. 30. 23:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Jól megszívtad hogy ilyen szüleid vannak...Őszinte részvétem.Ha van munkád akkor költözz albérletbe mert ez így nem élet.Sokkal több kárt okoznak így ezzel,szánalmasak.Senkinek sincs joga elvenni a gyereke szabadságát,úgy élsz mint egy kalitkába zárt papagáj,bár lehet még neki is jobb élete van
2012. júl. 30. 23:34
 5/11 A kérdező kommentje:

azért a féltésnek is van határa.

elköltöznék én szívesen, de nem tudok sajnos még. iskolába járok, így munkám sincs. amíg a szüleimnél élek, addig kéntelen vagyok az ő szabályaik szerint élni sajnos...

nem csinálhatok azt amit akarok, mert ugye majd ha önálló leszek. addig meg vannak bizonyos határok.

annyi időt nem töltök velük, mert eléggé más világ vagyunk. amíg anyukám és a testvéreim a divatról beszélnek, én a gép előtt próbálom megfejteni egy baráttal a higgs-bozont...

ismerkedni sem akarok, ismerem azokat már akiket akarok, meg este vagy éjjel sem áll szándékomban kimaradni.

hazudni viszont semmilyen körülmények között nem szeretnék.

a nosztalgiázás érdekes ötlet, de ugye akkor még más idők jártak amikor ők fiatalok voltak...

2012. júl. 30. 23:53
 6/11 anonim ***** válasza:
44%

elrontottad. ezt 13 évesen kellett volna kiharcolnod.

"nem vettem részt a züllésben és nem is akarok" - ezzel csak az örök vesztesek nyugtatják magukat. nem tudtál és most sem tudsz kiállni magadért, gyenge vagy. ha még mindig az ő engedélyükre vársz, akkor ez nem is lesz jobb. nyomtalan és unalmas életed lesz. vagy megpróbálsz a saját lábadra állni.

2012. júl. 30. 23:56
 7/11 A kérdező kommentje:

13 évesen aligha vágytam erre.

""nem vettem részt a züllésben és nem is akarok" - ezzel csak az örök vesztesek nyugtatják magukat."

bár vesztes nem vagyok, (csak okosabb ebben a mai fiataloknál) köszönöm az észrevételed.

az unalmast azért definiálhattad volna. na meg azt is miféle nyomot nem hagyok majd magam után. :) buliba járós izgalmas ember tényleg nem leszek, se a város parti k*rvája (mint nyom magam után.) ((ökológiai lábnyomom sajnos azért lesz.))

az pedig, hogy engedélyre várok... nos, gimnázium utolsó évét elvégezni készülőként azért annyira lázadozni nem valami szerencsés, különben hipp-hopp az utcán találom magam. :)

2012. júl. 31. 00:03
 8/11 anonim válasza:
Nem kell hazudnod, csak harcolj érte!
2012. júl. 31. 00:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi: "Sziasztok, elmentem a Szépművészeti Múzeumban. Ha kellek, smsben elértek, mert a Múzeumban nem akarok telefonálni. Amúgy este 7-re itthon leszek. Csáó!" Majd becsukod az ajtót, felszállsz a buszra/vonatra/BKV-ra, és hazajössz addigra, amit mondtál. Ha nem viselkedsz felnőttként, nem fognak úgy kezelni. Nem kell hazudni, nem kell titkolózni, egyszerűen cselekedsz, és betartod a szavad. Azért csak nem fogják eltorlaszolni az ajtót, vagy lecserélni a zárat, amíg haza nem érsz... Ha meg igen, elmész a nagyszüleidhez, barátaidhoz, és megmutatod, hogy feltalálod magad. Azért, mert nagykorú létedre elmész egy múzeumba, nem túl sok az esély, hogy kitagadnak örökre.
2012. júl. 31. 00:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóval értek egyet!Én mindig így csináltam!

Apa anya ma Sáránál alszom,a szülei elutaztak,pénzem van,holnap reggel jövök haza,majd hívlak,és elsétáltam.

Így elég fiatalon elértem,hogy ne "tiltsanak" semmit.Pontosabban hogy megbízzanak bennem,és ésszel féltsenek.

Még nem késő,sok sikert.

2012. júl. 31. 02:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!