Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire fontos ez?...

Tényleg ennyire fontos ez? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Egy több éves kapcsolat van a hátam mögött, és az alapprobléma a következő. A barátnőm, de ha úgy tetszik, a párom, úgy kezel mindent, mintha 30 éve masszív házastársak lennénk. Tudniillik a családja elég szétszéledt az országban, külföldön is, és ha nem is sűrűn, de havi 1-2x állandóan rám erőszakolja, hogy látogassam meg őket vele, esetleg a családjával. A másik problémám, hogy a rokonai egy részével nem szimpatizálok, érzéseim szerint nem találnak megfelelő férfinak, aki méltó lenne lány unokájukhoz, ennek hangot nem adtak különösebben, de célzatos megjegyzéseket már kaptam, többször. És, most ezeket a rokonokat látogatnánk meg, amihez végképp semmi kedvem, ezer millió más dolgom volna, ősszel megyek vissza tanulni, és a fél nyaramat ezzel töltöm. A barátnőm másképp vélekedik, szerinte ez a szoros kötelék nagyon fontos, stbstbstb. Hiába mondom neki, életünk során nagyon sokszor fogunk még velük találkozni, miért kell ezt ennyire rám erőszakolni? Mit gondoltok? Tudom, utálatos, gőgös, makacs ember vagyok, de kérlek próbáljatok objektívan hozzászólni, éljétek bele magatokat a szituációba, és ez alapján döntsetek.
2012. júl. 27. 13:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha házasok lennétek sem lenne kötelező vele családlátogatóba menned. Így meg aztán pláne nem. Egyszerűen kijelented, hogy nem mész. Ha rinyál, akkor sem. Nem fog pórázra kötni és magával rángatni (legalábbis reméljük).
2012. júl. 27. 13:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát igen, ha fordítva lenne a helyzet, akkor a nők elvárnák, hogy ilyen kérdésekben meg legyen a szabad akaratuk. Igazad van, van neki több rokona is ahova lehet menni látogatóba, ha most egyszer nem mész el az egyikhez nem dől össze a világ.
2012. júl. 27. 13:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Na én éppen ezért nem is hívom a rokonokhoz a páromat. Olykor igen, de azért ha hosszú hétvégére megyünk nagyszülőkhöz, akkor nem.

Hány évesek vagytok? Egyszerűen mondd meg neki, hogy nincs kedved ehhez, lenne más dolgod is, szeretnéd kihagyni a családlátogatást. Ezután pedig nem mész el és kész, ha megsértődik, akkor így járt, miért kell erőltetni olyan dolgot, amit te nem akarsz? Mondjuk ha eddig mindig együtt mentetek, akkor meglehetősen fura lesz a rokonoknak is a váltás.

2012. júl. 27. 13:52
 4/9 anonim válasza:
Mondd meg barátnődnek, hogy te már megpróbáltad kialakítani azt a bizonyos "szoros köteléket" de ha nem felelsz meg a családjának akkor mit kell ezen erőltetni? Ő sem menne szerintem olyan helyre ahol nem látják szívesen... Ha kíváncsiak rád látogassanak meg ők.
2012. júl. 27. 13:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom... ha meg nem hivna soha, akkor az lenne a baj hogy miért szégyel.

Egy kapcsolathoz ez is hozzátartozik, meg kell felelni a szüleinek, a barátainak. Te tudod mennyire gondolod komolyan a viszonyt, döntsd el.

A te oldaladról nincs ilyen elvárás?

2012. júl. 27. 13:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmi sem kötelező,főleg,ha azt érzed,hogy nem szeretnek.Mondd el ezt a barátnődnek!Ráadásul azt is elmondhatod,hogy ő elmehet egyedül,kialakíthatja a kapcsolatot,te nem tiltod..stb.,de te nem akarsz annyira résztvenni az ő családjának az életében.
2012. júl. 27. 13:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos a barátnőm nagyon konzervatív e tekintetben. Talán nem is igazán a látogatás a legnagyobb problémám, hanem, hogy tényleg rám próbálja tukmálni az egészet. Elfogad nemleges választ, csak aztán félév múltán is megkapom, hogy én milyen ember vagyok..
2012. júl. 27. 14:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha 30 éve masszív házasok lennétek, nem hívna sehová, mert örülne, hogy pár napot nélküled tölthet.

Ne a családja miatt menjél vele, hanem azért mert neki ez fontos. Nem kell a rokonait szeretni, őt kell szeretni. Nem idegesíteni akar ezzel, csak veled akar lenni, mert úgy érzi hozzá tartozol. Nyilván tök idegesítő olyanokkal tölteni a szabadidődet akiket nem kedvelsz, de vedd úgy, hogy egyébként vele vagy, csak közben még vannak ott mások is.

Amúgy megmondhatod neki, hogy sok minden elintézni valód van, esetleg menjetek picit ritkábban rokonlátogatásra, vagy időnként nem tudsz csatlakozni.

Minél jobban látja rajtad, hogy nem kedveled a rokonait, annál jobban erőlködni fog, mert azt szeretné ha megkedvelnéd őket, és ők is téged, ezért minél több találkozást fog szükségesnek tartani. Az ellenállás ellenállást szül. Okosan kell csinálni, nem morogni, meg dacolni, hanem nyugodtságot, szeretetet sugározni (tudom ezt most így hülyén hangzik, de nem tudom máshogy megfogalmazni) és akkor azt kapod vissza, egyszer csak elsimul minden.

2012. júl. 27. 14:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem nagyon tudom beleélni magam a helyzetbe, mert nekem nem lenne fontos, hogy magammal rángassam a párom.

Nem tudtok valamilyen kompromisszumot kötni? Elmész veled, de csak minden második-harmadik alkalommal, vagy ilyesmi? Neki ez fontos. Mindkettőtöknek engednie kellene egy kicsit, ettől működnek a kapcsolatok.

2012. júl. 27. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!