Tényleg ennyire fontos ez? Mit gondoltok?
Na én éppen ezért nem is hívom a rokonokhoz a páromat. Olykor igen, de azért ha hosszú hétvégére megyünk nagyszülőkhöz, akkor nem.
Hány évesek vagytok? Egyszerűen mondd meg neki, hogy nincs kedved ehhez, lenne más dolgod is, szeretnéd kihagyni a családlátogatást. Ezután pedig nem mész el és kész, ha megsértődik, akkor így járt, miért kell erőltetni olyan dolgot, amit te nem akarsz? Mondjuk ha eddig mindig együtt mentetek, akkor meglehetősen fura lesz a rokonoknak is a váltás.
Hát nem tudom... ha meg nem hivna soha, akkor az lenne a baj hogy miért szégyel.
Egy kapcsolathoz ez is hozzátartozik, meg kell felelni a szüleinek, a barátainak. Te tudod mennyire gondolod komolyan a viszonyt, döntsd el.
A te oldaladról nincs ilyen elvárás?
Ha 30 éve masszív házasok lennétek, nem hívna sehová, mert örülne, hogy pár napot nélküled tölthet.
Ne a családja miatt menjél vele, hanem azért mert neki ez fontos. Nem kell a rokonait szeretni, őt kell szeretni. Nem idegesíteni akar ezzel, csak veled akar lenni, mert úgy érzi hozzá tartozol. Nyilván tök idegesítő olyanokkal tölteni a szabadidődet akiket nem kedvelsz, de vedd úgy, hogy egyébként vele vagy, csak közben még vannak ott mások is.
Amúgy megmondhatod neki, hogy sok minden elintézni valód van, esetleg menjetek picit ritkábban rokonlátogatásra, vagy időnként nem tudsz csatlakozni.
Minél jobban látja rajtad, hogy nem kedveled a rokonait, annál jobban erőlködni fog, mert azt szeretné ha megkedvelnéd őket, és ők is téged, ezért minél több találkozást fog szükségesnek tartani. Az ellenállás ellenállást szül. Okosan kell csinálni, nem morogni, meg dacolni, hanem nyugodtságot, szeretetet sugározni (tudom ezt most így hülyén hangzik, de nem tudom máshogy megfogalmazni) és akkor azt kapod vissza, egyszer csak elsimul minden.
Nem nagyon tudom beleélni magam a helyzetbe, mert nekem nem lenne fontos, hogy magammal rángassam a párom.
Nem tudtok valamilyen kompromisszumot kötni? Elmész veled, de csak minden második-harmadik alkalommal, vagy ilyesmi? Neki ez fontos. Mindkettőtöknek engednie kellene egy kicsit, ettől működnek a kapcsolatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!