22 éves vagyok. Van angol és német nyelvvizsgám. Nem tudom eldönteni, hogy spanyol vagy japán nyelvet kezdjek tanulni. Ti mit gondoltok? Melyiket érdemes inkább? Mennyire nehezek ezek a nyelvek?
Miert pont japan/spanyol?
Kina hihetetlen mertekben terjeszkedik, rengeteg toke van ott. Sajnos rengeteg tartomanya van, es mindenhol kicsit mashogy beszelik.
Minden esetre en is japant javaslom (a kinai utan :))
A japán egy európainak fura lehet, érdekes a nyelvi logikája, de nehéznek nem mondanám. A kiejtése is könnyű, a nyelvtana sem valami brutál nehéz. Az írást meg akit érdekli tényleg, annak nem lesz nehéz megtanulni.
A spanyol: logikájában közelebb áll az angolhoz és a némethez, és szintén elég könnyű nyelv.
Hogy melyiket tanuld? Attól függ, mi a célod vele. :-)
2009-09-04 00:27-nek csak annyit: ha az ismerősöd csak azért tanult japánul és ment ki oda, hogy jól meggazdagodjon, az elég önző dolog. A japánok szeretnek lemondani a pénzükről az országukért, ezért is tartanak ott ahol. Ezzel a magyar ,,oda megyek, ahol több a lóvé" mentalitással nem hiszem, hogy túl népszerű lesz ott az ismerősöd már bocsánat. Ennyi erővel tanuljon meg németül és menjen ki Luxemburgba, jelenleg ott a legmagasabbak a fizetések. Sajnálom de ez a véleményem.
A kérdezőnek: a spanyol nagyon könnyű, a japán nagyon nehéz. Míg a spanyol, még ha csak nagyon kicsit is, de valamennyire hasonlít az angolra (nyelvtanban és szavakban egyaránt), addig a japán egyetlen európai nyelvhez sem hasonlít, a nyelvtana is teljesen más, mint az európai nyelveké. Azt éri meg tanulni, amelyiknek a kultúrájához jobban vonzódsz. Ezt pedig nem nekem kell eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!