Kíváncsi vagyok, szerintetek jó ötlet volt-e belevágni egy biztos angol tudás után megtanulni spanyolul? Még valami: mit gondoltok, a PONS spanyol nyelvtanfolyam kezdőknek c. könyve jó kiindulási pont lehet? Vagy mást válasszak?
Abból soha nem lehet bajod, ha nyelvet tanulsz:) Persze az angol tudást se hagyd csak úgy elveszni.
A spanyol tényleg szép, én is tervezem elkezdeni majd.
Amúgy annyira nem lehet nehéz nyelv, barátaim tanulták és valamennyire értettem is pár szöveget, mivel neolatin ez is. A hangzás és a szavak szerintem meg elég jól megragadnak az emberben, legalábbis biztos könnyebb lesz a számomra mint mondjuk a német.
A német és a francia hasznosabb a spanyolnál. A francia és a spanyol kb. ugyanaz a nehézségi szint, teljesen hamis elképzelés, hogy a spanyol könnyű, a francia meg nehéz. A két nyelv roppant hasonló, csak az eltérő hangzás miatt nem látják ezt azok, akik egyiket sem ismerik.
Szóval a helyedben akkor már inkább a franciát tanulnám, ami után a spanyol gyerekjáték lenne. Persze a spanyol tanulását az angol előismeret is megkönnyíti.
Szia!
Én a Colores-ből tanultam. Az első 2 kötete szerintem nagyon jó és tök hasznos szókincs van benne és van hanganyag is.
A kiejtés miatt a spanyolt jóval könnyebb tanulni mint a franciát, magyaroknak legalábbis.
A Pons mindegyik könyve jó kiindulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!