Miért érdemes több milliót elkölteni egy esküvőre?
Nem arra gondolok, ahol kifejezetten jól állnak anyagilag a felek és ez mondjuk egy havi fizetésük csak.
Hanem az átlagemberekre, átlagos bevétellel.
Nem lenne több értelme a későbbi közös életbe fektetni, ingatlanba, leendő gyerekeknek gyűjteni, stb?
Egy napra rákölteni 2-5 millió forintot...miért?
Mert mások vagyunk, nem gondolkodunk egyformán.
Van, aki meg hitelt vesz fel plazmatévére meg különböző kütyükre, aztán alig bírja visszafizetni, na, ez is olyan.
Szerintem nem érdemes, nem is költenénk ennyit egy esküvőre. Nekem ilyen értékrendem van, másoknak meg másmilyen. Nekem nem lesz nagy habos-babos hófehér ruhám, több száz meghívottam, nem visznek engem limóval a templomtól a házasságkötő teremig, helyette hamarabb lesz saját házunk albérlet helyett. Nekünk ez a fontosabb, másoknak meg más. Ennyi. Attól, hogy én butaságnak tartom a több millkás eskövőt, még sokaknak ez az álma, ezzel nincs semmi gond, hisz nem nekem kell mások döntésével együttélni. Attól, hogy valaki erre költi minden vagyonát, nekem nem lesz kevesebb pénzem, max. azt mondhatom, hogy én (szerintem) jobb helyre is tudtam volna költeni ezt az összeget.
Mi inkább átlag alatti pár vagyunk kereset szempontjából, az esküvő pedig nekünk egy egymásnak tett fogadalom, sem gazdasági, sem flancolási szándék nem húzódik mögötte. (ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki nagy esküvőt rendez a számító vagy sztárolni akarja magát - csak a potenciális lepontozóknak mondom.)
Igaz, elég visszataszító, mikor olvasom, hogy hát egy 10,000-et illik adni, a fogyasztást illik kifizetni.
Ahol a vacsorát kifizetem, azt étteremnek hívják.
Egyébként milyen szép lenne a mulatság végén odamenni a párhoz, hogy "Csak levest ettem, meg két pohár üdítőt ittam. Tízesből tudtok visszaadni? Nem, nem kérek áfás számlát."
Nagy esküvői ruhát szeretnék? -igen
4 emberes vacsorát akarok? -nem
Szeretnék virágokat az asztalon? -igen
Szabadtéri esküvőt szeretnék? -igen
És olyan esküvőm lesz amilyet én és a párom szeretnénk, nyilván nem költök ruhára 500ezret és fényképész se a mittudom én ki lesz. De az igényeimből nem akarok alább adni. Amúgy szerintem is bunkóság,hogy van valamennyi pénz amit kötelező vinni. Mint ahogy az is,hogy elmegy 2 szülő, plusz két gyerek (ami mondjuk 15 ezer a kaja) és akkor adnak egy ötezrest. Ismerősöm esküvőjén volt pár család,akik családostól jöttek és kaptak egy pohárkészletet. Nonszent manapság milyen hacacárék vannak az esküvővel. Ja és nem illik felvenni se feketét se fehéret se pirosat...
barátnőm koppant most nagyot,nekik 5'millió volt az esküvő,azóta már elváltak,most újabb pasi van akivel házasodna,de a szülők beintettek,most picsog h akkor milyen esküvője lesz..
nem az a legfontosabb h a szerelmem világ előtt kimondja h csak én és senki más örökkön örökké? a közeli család,barátok ok,nyilván nem hagyom ki őket,de többszáz ember?
anno volt egy műsor-igaz amerika- menyasszörnyek,csaj minden nap picsogva autózott el egy kertes házas környék előtt,h jaj de jó lenne kimenni new york-ból meg jó lenne már gyerek,de az esküvő miatt,majd csak x év mulva lesz ezekre pénz. na ez a gáz.. meg a pasi aki hagyja ezt
Nincs sok értelme. De ebből az embertípusból iszonyatos sok van. Ők azok, akiknek kifolyik a kezükből a pénz, hitelt-hitelre halmoznak, el vannak adósodva, aztán sír a szájuk, hogy miért.
De a hét országra szóló lakodalom az kell... Sajnos számtalan példát látni. Ezek a fajta embere az élet minden területén könnyelműek. Mégis azt mondom, csinálják, de akkor ne sírjon a pofájuk, hogy nincs miből kaját venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!