Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdekelne, hogy ha felveszem...

Érdekelne, hogy ha felveszem a férjem nevét pl. KIspistáné akkor a volt feleség kötelezhető -e arra, hogy ugyanezen név viseléséről mondjon le, és ha igen hol kell ezt kérni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 20. 10:05
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
A rosszindulató kommentelőknek: 21 éve egy pár voltunk majd "valamiért" ő megnősült, én férjhez mentem mindketten elválltunk és újra egymásra találtunk 6éve élünk együtt összeházasodtunk született 2 gyermekünk a neve felvételével a világnak akartam szétkürtölni, hogy együvé tartozunk, de meggyőztetek ez nem olyan fontos csak az ,hogy SZERETJUK egymást .
2012. júl. 20. 14:35
 22/30 anonim ***** válasza:
II. Kis Pistáné. Hmmm? A királyoknak is megfelelt az ilyesmi megoldás. :D
2012. júl. 20. 22:23
 23/30 anonim ***** válasza:

ma 10:51

Hogy megértsd miért tartja meg sok nő a bálás után is az exférj nevét.

1. Amikor összeházasodtak kapta a nevet,és az asszony nevével lett mindenhová regisztrálva. 10-20-30 év házasság után, már megszokta és ragaszkodik a sok sok éven át használt nevéhez.

2. A gyermekek miatt tartja meg,hogy azonos nevük legyen.

3. Anyagilag nem áll úgy a volt feleség hogy levegye a nevet.

Elég sok utána járás,és elég sok pénzbe kerül a névváltoztatás- A mai világban sokan inkább azt mondják,hogy viselik tovább a volt férj nevét,mert a sok ezer forint kell a villanyszámlára,lakbérre vagy kajára.

4. Van aki úgy van vele,hogy szeretne újra férjhez menni egyszer,és akkor majd megváltozik a neve..addig meg jó a régi név is.

Én lassan 10 éve váltam el. Még mindig a volt férjem nevét viselem. Én sokáig a pénz miatt nem változtattam meg,mert mindig kellett valamire a pénz-

Most meg azért nem változtatom meg,mert nemsokára férjhez megyek,így nincs értelme előbb azért fizetni hogy visszakapjam a lánykori nevemet,majd újra fizetni,hogy felvegyem a férjem nevét..

2012. júl. 20. 22:54
 24/30 anonim ***** válasza:
javítok* válás után
2012. júl. 20. 22:54
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Hja, en sem ertem, hogy ''ha mar egyszer elvalni volt penze'' akkor anyam miert inkabb kajat vesz nekem azon a penzen, amin az osszes okiratat megvaltoztathatna... Rejtely.

17L

2012. júl. 21. 12:49
 26/30 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy névváltozás miatti okirat csere (szig. taj-kártya, adókártya, lakcímkártya ingyenes) jogsiért útlevélért fizetni kell
2012. júl. 21. 13:16
 27/30 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Semmi sincsen ingyen. Valahol mindenért fizetünk. És ez így is van jól.

2012. júl. 22. 22:55
 28/30 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező..

Nem jól tudod..Mindenért fizetni kell. Ha nem így lenne akkor már rég átírattam volna mindent. Útlevelet, személyit,tb-t mindent..

2012. júl. 22. 23:15
 29/30 anonim ***** válasza:
Amit meg látszólag mégis ingyen kapsz meg, azért meg mi fizetünk. Mindannyian.
2012. júl. 24. 00:19
 30/30 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy mikor kimondják a válást,akkor jelzi az illető,hogy szeretné visszavenni a régi nevét,akkor ingyenes a személyi,lakcímkártya.

De ha akkor nem kéri,hanem később gondolja úgy,hogy mégis a sajátját akarja,akkor bizony mindenért fizetni kell.

2012. szept. 4. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!