Érdekelne, hogy ha felveszem a férjem nevét pl. KIspistáné akkor a volt feleség kötelezhető -e arra, hogy ugyanezen név viseléséről mondjon le, és ha igen hol kell ezt kérni?
ma 10:51
Hogy megértsd miért tartja meg sok nő a bálás után is az exférj nevét.
1. Amikor összeházasodtak kapta a nevet,és az asszony nevével lett mindenhová regisztrálva. 10-20-30 év házasság után, már megszokta és ragaszkodik a sok sok éven át használt nevéhez.
2. A gyermekek miatt tartja meg,hogy azonos nevük legyen.
3. Anyagilag nem áll úgy a volt feleség hogy levegye a nevet.
Elég sok utána járás,és elég sok pénzbe kerül a névváltoztatás- A mai világban sokan inkább azt mondják,hogy viselik tovább a volt férj nevét,mert a sok ezer forint kell a villanyszámlára,lakbérre vagy kajára.
4. Van aki úgy van vele,hogy szeretne újra férjhez menni egyszer,és akkor majd megváltozik a neve..addig meg jó a régi név is.
Én lassan 10 éve váltam el. Még mindig a volt férjem nevét viselem. Én sokáig a pénz miatt nem változtattam meg,mert mindig kellett valamire a pénz-
Most meg azért nem változtatom meg,mert nemsokára férjhez megyek,így nincs értelme előbb azért fizetni hogy visszakapjam a lánykori nevemet,majd újra fizetni,hogy felvegyem a férjem nevét..
Hja, en sem ertem, hogy ''ha mar egyszer elvalni volt penze'' akkor anyam miert inkabb kajat vesz nekem azon a penzen, amin az osszes okiratat megvaltoztathatna... Rejtely.
17L
Kedves kérdező!
Semmi sincsen ingyen. Valahol mindenért fizetünk. És ez így is van jól.
Kedves kérdező..
Nem jól tudod..Mindenért fizetni kell. Ha nem így lenne akkor már rég átírattam volna mindent. Útlevelet, személyit,tb-t mindent..
Én úgy tudom,hogy mikor kimondják a válást,akkor jelzi az illető,hogy szeretné visszavenni a régi nevét,akkor ingyenes a személyi,lakcímkártya.
De ha akkor nem kéri,hanem később gondolja úgy,hogy mégis a sajátját akarja,akkor bizony mindenért fizetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!