Érdekelne, hogy ha felveszem a férjem nevét pl. KIspistáné akkor a volt feleség kötelezhető -e arra, hogy ugyanezen név viseléséről mondjon le, és ha igen hol kell ezt kérni?
Figyelt kérdés
2012. júl. 20. 10:05
11/30 anonim válasza:
Ha ez Nektek kifejezetten fontos (pl. ritka a neve és egy helyen laktok, a félreértések miatt stb.), akkor szépen megkérhetitek rá, felsorolva az indokaitokat, és felajánlva, hogy minden ezzel kapcsolatos költségét fedeznétek.
Kötelezni viszont semmivel nem tudjátok, arra ahogy előttem is írták, nagyon nyomós ok kéne.
12/30 anonim válasza:
...amúgy elég vicces lenne, ha két azonos nevű találkozna, mindig rávetnék magukat egymásra, hogy az egyik azonnal változtassa meg a nevét, mert!
13/30 A kérdező kommentje:
9-nek üzenem, hogy nem fejmosást kértem hanem segítséget, vagy tapasztaltabbtól információt én úgy gondolom szeretem a férjem inmáron 21 éve a kérdést a kellemetlenségek elkerülése miatt tettem fel , ugyanis még mindig a mi címünkre van bejelentkezve az ex.
2012. júl. 20. 10:42
14/30 anonim válasza:
semmi közöd hozzá h ő milyen néven él. amúgy x másik kispistáné van a világon.. anyukám horváth x-né,most gondold el ki akarná töröltetni az összes horváth x-nét. mi alapon? amúgy meg neked miért fáj h a volt neje is ilyen néven van?
15/30 anonim válasza:
ha 21 éve nem az ő nevével élsz,akkor most minek?? főleg h ez lenne az igazán nagy kavarás mert akkor ha jön egy levél pont nem fogod tudni h kinek. most már végképp nem értem
16/30 anonim válasza:
A nevenek, meg annak, hogy meg mindig hozzatok van bejelentve, semmi koze egymashoz.
17/30 anonim válasza:
Bizonyos közös ügyek miatt az én tartózkodási helyem is az ex férjem lakcíme és ez így is lesz még kb 2 évig. Amúgy nem fogom megváltoztatni a nevem, mert az összes iratom megújítása nem kevés pénzembe kerülne. Ha kifizetné, természetesen gond nélkül megtenném. Mivel annak idején én nem is akartam felvenni az ő nevét, így nem érzem sürgetőnek a dolgot. Igaz, ő még nem nősült újra, lehet, hogy mire újra megházasodik, addigra le is járnak az okmányaim, akkor természetesen az újat már a lánykori nevemre fogom kérni.
18/30 anonim válasza:
De én nem értem, hogy mi jogon tarthatja meg az exfeleség a volt férjének a nevét? Milyen törvény ez? Hát kimondták a válást, semmi köze ahhoz a férfihoz, miért tarthatja meg a nevét akkor? És ez a hülye törvény generálja az olyan eseteket, hogy az exfeleség felveszi pl a volt férjének érkező pénzt a postán, mivel név alapján megteheti. Aztán a férj meg bottal ütheti a nyomát annak az összegnek... (itt is volt ilyen kérdés erről)
19/30 anonim válasza:
én nem értem bármelyik exfeleség miért tartja meg a férje nevét, ha már válás én nem sajnálnám erre a pénzt... kicsit olyan érzésem van, hogy ezzel mutatja meg, hogy azért ő is elkelt... :D
20/30 anonim válasza:
Talán azért (is) tartják meg, mert a gyereknek is ugyanaz a neve? Meg száz helyen szerepel már a név, munkahelyen, bizonyítványokban, intézményeknél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!