Mi a véleményetek arról hogy ha egy férfi az esküvő után alig 2 hónappal agyba -főbe veri a feleségét, és a feleség erre annyit mond hogy ad még egy esélyt a férjének, mert szereti?
gondolom ciki neki, hogy 2 hónap alatt ide jutott a házassága. ezért részben ő is hibás, hiszen nem vette észre a jeleket, hogy agresszív a párja.
nem szereti, csak ragaszkodik hozzá. vagy anyagi okból, vagy a társadalmi elvárások miatt.
ha engem a párom elverne, tuti, h azonnal elszállna minden iránta érzett szeretetem.
Kétlem, hogy a "boldogító" igen után vált agresszívvá a férfi, hiszen az agresszió az ember természetéhez tartozik, és vannak előjelei.
Ez amolyan zsák a foltját effektus. Valamilyen szinten a nő is igényli, hogy domináljanak fölötte, a férfinek pedig kell valaki aki felett uralkodhat - akár ilyen módon is. Ez már mindkét fél számára érezhető volt az esküvő előtt is, nem véletlen, hogy házasság lett belőle. Mindketten érezték, hogy a másikban megtalálhatják a tökéletes ellentétpárukat - ami viszont a legritkább esetben vezet egészséges, jó kapcsolathoz.
Ha egy nő nem elnyomható, akkor bármilyen szerelmes is, otthagyja a férfit, aki bántja (már ha nem fenyegetik...) Itt viszont arról van szó, hogy a nőnek gyakorlatilag ilyen a természete. Ahogy a férfinak is. Tulajdonképpen ez egy kényelmes állapot mindkét félnek, bármilyen morbid is.
Természetesen a szerelem önmagában semmire nem lehet indok, az igazi, érett szerelemnek az a legfőbb ismertetőjele, hogy nem függök a páromtól, hanem szeretem az érdemei miatt, és amiatt, hogy mellette boldog lehetek. Ez egy kiszolgáltatott helyzet, amit a nő megindokol magának azzal, hogy szerelmes, holott valójában gyengeségről van szó. Ezen viszont nem annyira könnyű változtatni - sőt, sokaknak lehetetlen (talán mert nem is próbálnak tenni ellene).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!