Meddig kell várnom, hogy ne csak ANYA, hanem feleség, háziasszony legyen a feleségem?
le kellene ülni beszélgetni...
Az hogy a háztartást ne egyedül csinálja,hanem ketten veled,az oké.
De hogy réd hárul a háztartás,és elfelejt feleségnek lenni,az nem.
Hát nem tudom, én 3 gyerekkel (ebből kettő nagyon pici) próbálok egyszerre mindennek megfelelni. Még a bevásárlásokat is egyedül intézem.
Mindenki más... szeretem meleg étellel, rendezett lakással várni a férjem, hogy az estéink csak kettőnké lehessenek... És nem azért mert elvárja a férjem, hanem mert én így szeretem.
Mindenképpen beszéljetek róla, próbálj ne vádlóan, kioktatóan, hanem érvekkel hatni rá. Ne halogasd a beszélgetést, mert egyre nehezebb lesz neki is visszaállni a régi kerékvágásba.
Régen milyen volt a feleséged? Rendben volt minden, vagy már akkor is elhanyagolta ezeket a dolgokat?
Részint igazad van, mert azzal, hogy gyereketek született, a feleség nem szűnt meg feleség és háziasszony lenni, de azt megértheted, hogy ez mindenképpen megváltoztatja a dolgok sorrendiségét, fontosságát.
2 dolog lehetséges, és ez a kérdésedből nem derül ki:
1.) A gyerekkel való foglalkozás VALÓBAN annyira lefoglalja, hogy semmi másra nem marad ideje. Ez lehetséges sajnos, főleg amíg kicsi, esetleg beteges. Ilyenkor nincs mit tenni, segíteni kell neki, mentesíteni a teendők alól valamennyire. (Anyósok bevonása?)
2.) A gyerekkel való foglalkozás NEM köti le az összes energiáját, csak ÜRÜGY a lustaságra. Erről nem tehetsz, beszélni kell vele, hogy vegye ki a részét a dolgokból, ahogyan eddig is tette, vagy legalábbis végezzen el annyi munkát, amennyire ideje marad, a többiben segítesz.
A probléma az, hogy nem vagy otthon, és nem látod, hogy mi történik, de azért szerintem sejted nagyjából a feleséged előadásaiból, hogy melyik lehet az igazi sztori.
Nálunk négy gyerek van.A bevásárlást a párom intézi.Ő jár kocsival így egyszerűbb.A lakást egyedül tartom rendben és minden nap főzök is.A szennyes sem áll halomba és egy gyors porszívózásra is van minden nap időm.(a kicsi 10hónapos muszáj).
Este 8órakor a gyerekek már ágyban vannak.A párom 9-fél 10 felé ér haza addigra én is rendbe szedem magam.
Beszéltetek már erről? Ha igen, mit mondott?
Én a magam részéről nem vettem észre a tüneteket magamon. Volt szex, úgy gondoltam ez elég. Nem az. Megbeszéltük, változtattunk. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!