Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy a mostani...

Hogy lehet, hogy a mostani anyák ezt nem bírják?

Figyelt kérdés

Nem akarok vitát szítani,de néha nagyon ki tudok akadni.A legtöbb anya (itt az oldalon is) folyton sír,hogy 2 gyerek mellett már semmira sem jut ideje,és ilyenkor mindig eszembe jut én anyukám.

Mi hárman vagyunk testvérek, másfél év különbségekkel.Mikor én 5 voltam, legkisebb tesóm még csak pár hónapos volt.Akkoriban apum 2 helyen dolgozott.Mindig rend volt,mindig volt főtt kaja,tiszta ruha,és minedgyikünkkel tudott törődni.Délutánonként mentünk apum munkahelyére,vittük neki a másik melójához a vasalt inget,nadrágot.Senki nem volt aki segített volna anyumnak,mert rokonok majd 200 km távolságra laktak,mégis minden flottul ment és mindig mosolygott.

Mikor sulisok lettünk munka mellett is mindig minden rendben volt,és még arra is volt ideje,hogy kikérdezze a leckénket,vagy leüljön velünk tanulni.

Nekem nagyon furcsa,hogy a mostani anyák meg folyton "nyafognak".Nincs kaja,szalad a ház,a férjük szemét,mert nem segít semmiben,aztán csodálkoznak,hogy tönkremegy a házasságuk.

Régen miért tudtak a nők egyszerre anyák és feleségek lenni,ha mostani nőknek nem megy?

24/L

2012. júl. 10. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibákért,telóról irók.
2012. júl. 10. 21:43
 2/63 anonim ***** válasza:
65%

Lehet, hogy közben munkahelyen is dolgoznak.

Ha csak otthon van az anyuka, akkor simán kitelik az idejéből mindez.

2012. júl. 10. 21:44
 3/63 anonim ***** válasza:
83%
A mostani anyukák is megfőznek, háztartást vezetnek, dolgoznak attól hogy nyafognak. Szerinted a te anyukád nem akadt ki soha? Nem nyafogott soha? Az egy dolog, hogy nem előttetek csinálta. Az anyák is emberek pont úgy mint mindenki más.
2012. júl. 10. 21:47
 4/63 A kérdező kommentje:

A gyerek 1-3 éves koráig szerintem nem dolgoznak...általában.De miután kisebbik tesóm is betöltötte a hármat én anyum is dolgozott.

Miért sír mostanában mindenki segítségért?

2012. júl. 10. 21:49
 5/63 A kérdező kommentje:

Természetesen nem azokról az anyukákról beszélek,akik mindent megcsinálnak,hanem azokról,akik már egy gyerekhez is anya-apa-nagynéni-nagybácsi segítséget kérnek,mert ők ùgy ki vannak merülve.

tudom,hogy én anyum sem szuperember :-)

2012. júl. 10. 21:52
 6/63 anonim ***** válasza:
77%

Hát nem tudom... de egyébként van igazad.

Bár a nővérem és köztem 5 év korkülönbség van, anyám mindig mindent meg tudott csinálni. Azt hozzá teszem, hogy amikor kicsi voltam állandóan sírtam és nem lehetett elhallgattatni sehogy. Úgyhogy anyámnak egy üvöltő gyerekkel a kezében kellett főzni, mosni és bármit csinálni úgy, hogy mellette figyelnie kellett egy 4-5 éves gyerekre is. Mégis minden rendben volt. Apám szombat este jött, vasárnap délután ment és mai napig szeretik egymást.

Tény, hogy van olyan amikor tényleg nehéz egy nőnek egyedül 1 vagy több gyerekkel, de a legtöbb esetben nem így van.

Amúgy én ilyenkor a háborús időkre szoktam gondolni, mennyi halott férj/apuka és fiúgyermek volt és legtöbbször mégis tudtak boldogulni. Pedig akkor nem volt olyan dolgok mint most.

2012. júl. 10. 21:54
 7/63 anonim ***** válasza:
45%

1. Mert most ez a divat

2. Mert az anyukák nem próbálják a gyereket nevelni, hanem napi 24 órában körülugrálják öket.

3. Mert az apát eleve kizárják a gyerek körüli dolgokból, öt csak a pénzszerzésre tartják.

4. Eleve nem tudnak dolgozni, sem háztartást vezetni.

5. Régebben a nöknek meg kellett csinálni a munkájukat, nem sajnálta senki azt az anyát, aki azon nyafog, hogy a férje a 8-12 órai munka UTÁN nem segit a háztartásban - akkoriban az ilyen nöt lenézték, hogy ennyire lusta.

8/63 anonim válasza:
92%
Régen nem volt ilyen hely, ahol lehet (nem akarok senkit se megbántani) ennyit picsogni :D Mindenkinek nehéz, de vannak aki jobban tudja magát tartani, vannak aki nehezebben viseli a terheket. Csak itt szembetűnőbb, hogy sokan panaszkodnak. Nyilván aki elvan az nem jön fel ide, hogy Jajj túl jól csinálok mindent hogyan rontsam el? :D Egyébként meg lehet, hogy pont az segít valakin, hogy itt kipanaszkodhatja magát és mondjuk nem a férjével veszik össze helyette. Persze vannak nagyon durva esetek is, akik nem képesek felemelni a popójukat és tenni valamit magukért, hanem csak nyafogni tudnak.
 9/63 anonim ***** válasza:
78%
Én mondjuk nem sírok. Én reggel elviszem őket a suliba oviba aztán ledolgozok 8 órát megyek értük utána bevásárlás vacsora főzés beszélgetés játszás velük utána alvás éjfél hajnal 1-kor fekszünk le. Én bírom mert bírnom kell.
2012. júl. 10. 21:55
 10/63 anonim ***** válasza:
74%

Majd akkor ird ki a kerdesed mikor olyan hiperszuper anyuka leszel, mint a tied.Mert ha jol sejtem neked nincs egy gyereked se.

Egyebkent nehez elkepzelnem, hogy nem faradt bele ebbe soha anyukad csak nem mutatta ki, ami nagyon jo.

Szoval lanykent szerintem ne torj egy anyuka felett sem palcat.

2012. júl. 10. 21:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!