Hogy lehet, hogy a mostani anyák ezt nem bírják?
Nem akarok vitát szítani,de néha nagyon ki tudok akadni.A legtöbb anya (itt az oldalon is) folyton sír,hogy 2 gyerek mellett már semmira sem jut ideje,és ilyenkor mindig eszembe jut én anyukám.
Mi hárman vagyunk testvérek, másfél év különbségekkel.Mikor én 5 voltam, legkisebb tesóm még csak pár hónapos volt.Akkoriban apum 2 helyen dolgozott.Mindig rend volt,mindig volt főtt kaja,tiszta ruha,és minedgyikünkkel tudott törődni.Délutánonként mentünk apum munkahelyére,vittük neki a másik melójához a vasalt inget,nadrágot.Senki nem volt aki segített volna anyumnak,mert rokonok majd 200 km távolságra laktak,mégis minden flottul ment és mindig mosolygott.
Mikor sulisok lettünk munka mellett is mindig minden rendben volt,és még arra is volt ideje,hogy kikérdezze a leckénket,vagy leüljön velünk tanulni.
Nekem nagyon furcsa,hogy a mostani anyák meg folyton "nyafognak".Nincs kaja,szalad a ház,a férjük szemét,mert nem segít semmiben,aztán csodálkoznak,hogy tönkremegy a házasságuk.
Régen miért tudtak a nők egyszerre anyák és feleségek lenni,ha mostani nőknek nem megy?
24/L
Off (valasz erre az offra):
"1, a gazdagok már régen is bent tartották az állataikat.
2, az, hogy az állat megélt, nem egyenlő azzal, hogy boldog volt és hosszú életet tudhatott maga mögött. Az ember is megél szeméten ha úgy hozta a sort, mégsem az a jó, nem gondolod?
3, neked nem kötelező semmilyen állatot tartani, de azért nálad hozzáértőbb emberek is mondják, hogy az állatoknak vannak bizonyos igényeik hiába te nem értesz egyet, ez így van. Én sem értek egyet, hogy 1+1=2, ettől még így van... Ettől függetlenül más had tartson már. Mit fáj az neked? Senki nem írja elő, hogy nekem az afrikai árvákat kell segítenem. Nehogymár mindjárt az állattartók hibája legyen a Föld nyomorűsága. Régen is ugyanilyen bajok voltak ha nem nagyobbak, akkor mire fogod?
4, szerintem több tucat állatot naponta ellátni egy parasztháznál sokkal nagyobb munka mint egy kutyát elvinni sétálni."
Mindehhez (1, 2, 4 es reszben a 3 pontodhoz) nem fer ketseg, viszont En nem azt allitottam, hogy nem ertek egyet azzal, hogy az allatoknak vannak bizonyos igenyeik, es ezert ne tartsd a lakasban! Paraszthazrol meg nem is irtam. :) Teljesen igazad van abban is, hogy "senki nem írja elő, hogy neked az afrikai árvákat kell segítened" es valoban, nem "az állattartók hibája legyen a Föld nyomorűsága". Nem irja elö senki, hanem mindenki maga dönti el, a sajat felelösssegere, hogy mire fontosabb penzt kiadni: emberelet vagy allatelet? Egy embernek megadni az elet lehetöseget, vagy egy allatnak (=a sajat kedvtelesre). Sajnos, az nem old meg semmit, hogy "régen is ugyanilyen bajok voltak ha nem nagyobbak", a baj inkabb felhivja a figyelmet arra, hogy valamit mashogy kene.
23.13.
off
Mahogy gondolkodunk erröl, ez van. Mindenki maga dönti el, milyen örömforrast valasz, es mire mennyi penzt ad, mennyit aldoz. En irrealisnak talalom ezt a sok varosi (kert nelküli) allatot, es a prognozis, hogy ebbe az iranyba valtozik a vilag, ahogy az elmult evtizedekben egyre több lett, elörelathatoan egyre több lesz. Lehetne mashogy, csak egyeni döntesektöl függ. (Ezt "nem irjak elö", ahogy kifejezted.)
23.13.
Kerdezö,
"A kérdésnél egy kérdés ihletett,ahol anyuka ...és még egyszer leírom,mert nagyon sokan még mindig csak verik a mellüket és nem fogják fel azt,amit olvasnak...Nem avval van a gond,ha nem fertőtleníti pl minden nap a lakást,hanem ha nem csinál semmit,csak a gyereket "látja el",mégis nyávog...
Remélem,így az 126. magyarázatra megértik a kedves szuperanyukák :D"
EGYETLEN kerdesböl altalanositassz? Ebböl meg lehet itelni "a legtöbb anyat itt az oldalon)"? Ennyi elettapasztalattal itelkezel, raadasul azokrol, akik ateltek dolgokat, amiket Te meg nem? Vajon hany gyereknevelesi könyvet olvastal, mennyire astad bele magadat a temaba, es melyik aspektusa erintett annyira, amennyire egy a gyermeken segiteni akaro anyat erintett egy tema?
No comment.
Majd ha lesz egy nyűgös babád és napokig nem alszol akkor emlékezz vissza erre a "panaszkodás" témára."
Ezt annyiban egeszitenem ki, majd ha 17 honapig nem alszol egy huzamban 4 oranal többet, es kedved lenne egy forumon a tenyeket feltarva segitseget kerni (mert a pelda kedveert edesanyad, közeli rokonod sincs, akinek panaszkodhatnal)! Es ha akkor majd panaszkodasnak allitjak be masok, akkor emlekezz ra!
"Egy pici gyerek mellett hulla fáradtam biztos nem az lenne az első dolgom a szabadidőmben, hogy GYK-zzak" - ugyanez a moka. Ha hullafaradtan nincs szemelyesen senki, akire szamithatsz, es igy megy honapokon at, akkor nem kerdezel-e a GYK-n vagy barhol? Hanem mint csinalsz, bedobod a törölközöt es összeesel, es a ferjed majd este 7-kor egy ehes, siro babat talal csak elve a lakasban?
"legtöbb ilyen "nyavalygós" anyukát otthon kiskorában elkényeztették, nem tanították munkára, elég volt nekik otthon ülni és várni, hogy a sült galamb a szájukba repüljön" - az ilyesfajta kijelenteseken csak amulok-bamulok (mas formaban is, többször irtak)! Miert, mindenkinek ugyanolyan a sorsa, körülmenyei? Hogyan lehet itt 1 kalap ala huzni mindenkit? Nincs olyan, hogy az egyiknek több nehezsege van, mint a masiknak?Es minden ujszülött is egyforma? Meg az agyalagyult ujsaghoroszkopokban is 12 csillagjegy van, itt meg csak 1?
"azt mondják sokan, hogy könnyebb most a helyzet, mert mosogatógép, mosógép stb-stb. Igen, de az idősek mégis azt mondják, hogy a mai fiataloknak sokkal nehezebb. Ebben van valami, nem?"
En is ezt hallottam a nagyszüleimtöl, ferjem nagyszüleitöl.
23.13.
Hát ne haragudj, de én azért büszke vagyok magamra, hogy egy állat az örömforrásom és nem bulizni, inni, drogozni, szexelni járok, hanem kirándulni, sétálni vele, könyveket olvasok róla és a többi... Az meg már csak plusz, hogy valójában a kertben egy állatnak általában sokkal rosszabb. Aki a házába veszi az állatot az valamilyen szinten rá van kényszerítve, hogy foglalkozzon vele (persze ott is vannak kivételek), a kerti állatot sokszor magára hagyják, kikötik, nem foglalkoznak vele. Szóval ennek semmi köze ahhoz, hogy hol lakik.
A kérdéshez szólva, az is a mai anyák problémája, hogy túlságosan ki akarják szolgálni a gyereket. Régen nem volt olyan hogy az első nyekkenésére ugrottak. Ma meg még abban is egyetértenek az anyák, hogy a wc-re sem tudnak elmenni a gyerek miatt és ezt természetesne is tartják...
A hőzöngő anyukák nagyon tudják verni a mellüket :P
Azt meg végig kéne gondolni,hogy mióta olyan nagyon sok könyvet olvasnak a helyes nevelésről és mindent a gyerek segge alá raknák,hova tartanak a mai tizenéves fiatalok.
A könyv azt nem írta le,hogy hogyan kell megmondani a gyereknek,hogy megértse,hogy nem kaphat meg valamit?Jaaah,hogy mégsem csinálja mindenki olyan jól?
De a fő probléma még mindig az,hogy egyszerűen képtelenek páran megérteni a kérdést,és azt hangoztatják,hogy én vagyok a hülye,mert ők baromira tökéletesek,és majd megtudom....Csak az a gond,hogy a kérdés nem rájuk vonatkozott,de valahol le kell vezetni a feszültséget,ugye? :D
Nekem meg úgy tűnik,hogy mindenki hülye,aki nem veled ért egyet...
amúgy arra reagálnék,hogy egy kérdés ihletett...Nem olvastam az eredeti kérdést,csak az alapján,amit leírtál...Általában a férjek ha szeretőt tartanak/megcsalják az asszonyt,nem enni járnak,és nem egy rendezett lakás miatt...Nem védem a fent említett kérdező anyukát,nyilván az ő hibája is volt a dolog(bár,kétlem,hogy előtte egy konyhatündér lett volna,csak gondolom akkor dolgozott és nem tűnt fel),de a megcsalások oka általában az,hogy az asszony már nem olyan,amit elvár a férj,nem olyan tiptop,mint előtte,netán fáradt az esti hancúrhoz,Urambocsá',maradt rajta pár/jópár kiló felesleg...
Most megint ki fogja verni nálad a biztosítékot,amit írok,de igen én is elvárnám a férjemtől 9-10óra meló után,hogy segítsen,és itt ne azt képzeld el,hogy vágja puccba a lakást,hanem nekem pl. óriási segítség,ha lefoglalja a gyereket egy órára..Ez is óriási kérés szerinted?hogy ne csak az anyja foglalkozzon a gyerekkel,hanem apa is egy órácskát,ami alatt mondjuk anyuka összerámol,megfőz,sőt,ha minden nap van egy órája,talán még magára is jut ideje?
Ilyen "nyafogós anyuka" vagyok én is,csak nálunk mondjuk nem teher a férjemnek a gyerekkel lenni,mert valami furcsa oknál fogva ő is úgy gondolja,hogy a gyerek kettőnké,és nem csak az enyém...és láss csodát,rend van,kaja van,tornázni járok,van kedvem a szexhez,mert már nem undorodom saját magamtól sem,mert lement az a plusz 20kiló,ami rám került terhesség alatt/szülés után..
Szóval csak arra próbálok célozni,hogy azért minden éremnek két oldala van...
ja,és már csak egy nagyon utolsó gondolat,majd ha Te is olyan leszel,mint az anyukád,akkor lesz jogod másokat megszólni,addig nem..(erre vonatkozott a sok "majd megtudod"válasz szerintem..)
szép estét
Utolsó vagyok még egyszer,bocsánat,de még egy dolog...Veled egyidős vagyok,és ez a hova tartanak a mai fiatalok,ne haragudj,de elég gáz.Egyrészt, mert a mi korosztályunkra is ugyanezt mondták anno,aztán nézzenek oda,mégis emberek lettünk és felnőttünk...
A kamaszkor a lázadásra való,csak annyi a különbség 10évvel ezelőtti meg a mai kamaszok között,hogy minket még nem ért ennyi információ,nem láttunk ennyi mindent a világból,amit az internet ad..Azért ha belegondolsz,mikor mi voltunk15-16évesek menő volt,ha valakinek volt otthon internete,ma már mindenkinek van,menő volt ha a chat.hu-n csetelt az ember,ma már sokkal újabb,jobb formái vannak a kommunikációnak.Ha 15évesen kapott valaki egy fapados mobiltelefont,az de istenkirály volt,ma a 11-12évesek jobban értenek az iphone-hoz,mint én...Nekünk nem állt ennyi eszköz,ennyi stílus ,úgy általában ennyi minden a rendelkezésünkre..pl:Anno 10 éve rapper voltál,vagy rocker,vagy nyálas popper,ennyi,manapság számtalan lehetőség...
Ennyiben lett más a világ 10 év alatt,és ez nem rossz,ezek a kamaszok is ki fogják nőni a hülyeségeiket,ahogy a mi korosztályunk is megtette,csak a jelenlegiek több hülyeség közül választhatnak...
Szóval szerintem ennek semmi köze a szülők könyvből neveléséhez,ami szerintem nagyon pozitív dolog,hogy nem akarják elkövetni a saját szüleik hibáit újra..Mert én is,férjem is tök jó,idilli családból származunk,és mégis vannak dolgok,amiket máshogy akarunk csinálni a gyereknevelésben,mint a szüleink,és ehhez bizony kellenek a könyvek és a sok helyről szerzett tudás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!