Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy a mostani...

Hogy lehet, hogy a mostani anyák ezt nem bírják?

Figyelt kérdés

Nem akarok vitát szítani,de néha nagyon ki tudok akadni.A legtöbb anya (itt az oldalon is) folyton sír,hogy 2 gyerek mellett már semmira sem jut ideje,és ilyenkor mindig eszembe jut én anyukám.

Mi hárman vagyunk testvérek, másfél év különbségekkel.Mikor én 5 voltam, legkisebb tesóm még csak pár hónapos volt.Akkoriban apum 2 helyen dolgozott.Mindig rend volt,mindig volt főtt kaja,tiszta ruha,és minedgyikünkkel tudott törődni.Délutánonként mentünk apum munkahelyére,vittük neki a másik melójához a vasalt inget,nadrágot.Senki nem volt aki segített volna anyumnak,mert rokonok majd 200 km távolságra laktak,mégis minden flottul ment és mindig mosolygott.

Mikor sulisok lettünk munka mellett is mindig minden rendben volt,és még arra is volt ideje,hogy kikérdezze a leckénket,vagy leüljön velünk tanulni.

Nekem nagyon furcsa,hogy a mostani anyák meg folyton "nyafognak".Nincs kaja,szalad a ház,a férjük szemét,mert nem segít semmiben,aztán csodálkoznak,hogy tönkremegy a házasságuk.

Régen miért tudtak a nők egyszerre anyák és feleségek lenni,ha mostani nőknek nem megy?

24/L

2012. júl. 10. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
84%
Én jól bírom a strapát, pedig egyedül nevelem a gyerkőcöket. (a kicsi alig volt egy éves, amikor az apjuk lelécelt) Amíg itthon voltam rengeteget olvastam,mert erre is volt időm.Mostam, főztem, vasaltam, nagyobb gyerek már suliba járt, elkísértük reggel a kicsivel, délután elé mentünk, mindezt esőben is és napsütésben is. (kocsim nincs)A szüleim meghaltak, tehát nekem tényleg nem volt egy hadseregnyi segítségem. Mostmár dolgozom teljes munkaidőben, de mindenre jut továbbra is időm. Nyafogás nem nagyon szokta elhagyni a számat.
2012. júl. 10. 22:00
 12/63 anonim ***** válasza:
72%

Az én anyám is hasonló korú lehet, mint a tiéd. Én 20 éves vagyok, anyám lassan 50...

20 éve itthonvan és apám vállalkozásában segít, ami azt jelenti, hogy "munkaidőben" főz, mos, csinálja a kis dolgait. Mégis az egész ház mindig a feje tetején áll. kaja legtöbbször csak valami gyorsan összeüthető főzelék vagy leves van, a ruhámat szinte mindig magamnak mosom, mert nem lehet rábízni őket, a munkaruhámat nem volt képes 4 nap alatt kimosni, nekem kellett egyik napról a másikra, éjfélkor még mosnom, hogy legyen másnapra tiszta ruhám. Ő meg itthon van napi 24 órában és még neki áll feljebb, ha szólok, hogy miért nem segít legalább ennyiben (pl este 11-kor érek haza munkából, legyen vacsora, legalább szendvicsbe való). De neeem, ő semmit... mégis állandóan sír, egyfolytában stresszes, meg panaszkodik, hogy milyen rossz az élet, meg hogy neki milyen nehéz. Én sem értem, bevallom.

Mondjuk az, aki napi 8-10 órát dolgozik, az más. Én heti 4 napot dolgozom, 8,5 óra munka + 4 óra utazás, hát meg kell mondanom, nekem sincs semmi energiám emellett a házimunkához. A 4 munkanap alatt épp, hogy aludni meg enni van időm, a 3 nap szabad meg elmegy tanulással, pihenéssel, apró-cseprő dolgokkal. Nem tudom, mi lenne velem akkor, ha saját háztartást kellene vezetnem, gyereket nevelnem emellett. Mindenkinek más az egyéni tűrőképessége.

2012. júl. 10. 22:02
 13/63 anonim ***** válasza:
93%
Az én Anyukám sem panaszkodott soha, mindent megcsinált mososolyogva, aztán 63 évesen meghalt...Inkább panaszkodott volna, és segítséget kért volna és biztos élne még....
2012. júl. 10. 22:03
 14/63 A kérdező kommentje:

Volt már dolgom gyerekekkel,hiszen fél évig én voltam 3 pici "anyukája".A szülőknek éjjeli szórakozóhelye volt,így napi 5 percet tudtak csak a gyerekekkel lenni.Én pelenkáztam,fürdettem,megtanítottam a nagyobbat egyedül enni,én keltem fel,mikor a kicsi beteg volt,főztem ,mostam stb...szóval nem egy sima játszós babysitter voltam.

Tudom,hogy 6 hónap nem nagy idő,de volt lehetőségem belelátni a dolgok menetébe,és az a véleményem,hogy egy egyszerű időbeosztással meg lehet csinálni....

2012. júl. 10. 22:06
 15/63 anonim ***** válasza:
79%

Nem minden gyerek egyforma,nem minden ember egyforma,nem mindenki bírja a monotonitást,ami egy gyerekkel jár az első időben...

Emellett,nekem sincs sokszor időm semmire,mert igaz,h csak egy gyerekem van még,de mellette5-6(változó)felnőttről gondoskodom,látom el körülöttük a háztartást(ők dolgoznak,én itthon vagyok,dédnagyapától-dédunokáig élünk együtt)

De nekem szerencsém van,mert itt a férjem sokat segít és a gyerekkel is egyre könnyebb,ahogy nagyobb,de az elején megzakkantam volna segítség nélkül...császár után,rutin nélkül,teli félelemmel,hogy vajon jól csinálom-e,stbstb...

Bár én nem éreztem gáznak,h nem volt mindig makulátlan rend,néha rendeltünk kaját stbstb..

Szóval szerintem is előbb szülj egy gyereket,és majd utána ismét tedd fel a kérdésedet..

2012. júl. 10. 22:08
 16/63 anonim ***** válasza:
57%
Én sem nyafogom, pedig egy 16 hónapos kisfiú mellett dolgozok napi 8 órát + mindennap 30 km-t utazok, oda-vissza 60km-t és azután jön a háztartás és a kert. Szerintem nem lehet általánosítani, hogy a mostani anyák nyafognának. Van aki könnyebben, van aki nehezebben viseli a nehézségeket, nem vagyunk egyformák, de ez így is van jól.
2012. júl. 10. 22:09
 17/63 anonim ***** válasza:
69%

Jaj kérdező ne légy ilyen gyerekes majd ha lesz pár saját visító törpéd akkor papolj,

komolyan gondolod hogy a te anyukád nem tépte a háját mikor az 5 éves lánya féltékenységi dührohamot kapott az üvöltő tesó miatt.

2012. júl. 10. 22:10
 18/63 anonim ***** válasza:
92%
Félig egyetértek veled. Ma már túl nagy dolgot csinálnak az anyaságból. Viszont nézd meg anyukád (nem sértésből), hogy néz ki? Kívül-belül. Nem szívta el teljesen a fiatalságát, kedvét a sok munka? Volt hobbija, volt élete? Vagy csak a munka meg a tökéletes otthoni háztartás. Biztos meg lehet csinálni ahogy anyukád csinálta de ma már nem akarnak úgy élni az emberek. Igazuk van, én sem akarnék.
 19/63 anonim ***** válasza:
31%

A mamám 78 éves. Munka mellett 3 gyereket nevelt fel. A háztartást is ellátta,sőt,néha mentek szórakozni is a papával. Arra is jutott ideje,hogy a gyerekekkel törődjön,ellenőrizze a leckéiket stb. Igaz,nem kényeztette el a gyerekeit,nem etette őket éjjel is,mert másnap nem tudott volna a munkahelyén dolgozni. Még sem panaszkodott soha,hogy de nagyon fáradt.

Természetesnek vette,hogy a család ellátása ezzel jár.

Nem voltak olyan kényesek,mint a mai anyukák.

20/63 A kérdező kommentje:

Milyen érdekes,hogy akik velem értenek egyet,azokat lepontozzák :P Na mindegy...

Amúgy anyum még ma is nagyon csinos,van hobbija,vannak barátai és apummal még mindig nagyon szeretik egymást.. :D

Szeretnék elnézést kérni azoktól,akiket megbántottam esetleg a félreérthető fogalmazásommal...Nem úgy gondoltam,hogy minden mai anyuka siránkozik,hanem hogy sokan!!!Akik tényleg minden nehézség ellenére képesek ellátni a dolgokat,azokat nagyon tisztelem!!!!

2012. júl. 10. 22:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!