Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit reagálnál ha ezt mondaná...

Mit reagálnál ha ezt mondaná a férjed, ha megcsalás a téma?

Figyelt kérdés

Lényegtelen hogy hogy de feljött a megcsalás téma.Rákérdeztem a férjemnél amire igy válaszolt.

"Nem csalnálak meg mert egy másik nő csak két dolgot tudna nyújtani amit te nem,az újdonság varázsát és szerelmet,de egyikért sem éri meg kockáztatni"

2012. júl. 18. 11:17
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
73%
Nincs itt semmi kivetnivaló, nem kell ezt furcsállni, hogy elmúlik a szerelem,mert ez törvényszerű. Úgy nagy általánosságokban is lehet hallani, hogy a szerelem idővel elmúlik,átalakul szeretetté,megszokássá,ragaszkodássá. De erre nagyon jó magyarázatok vannak, csak utána kell járni és nem kell misztikus,természetfellitek beállítani a szerelmet, mert ezt is a természet,az evolúció alakította ki. Az etológiában pl ez már köztudott, a gyermek és anya csak nagyon nehezen képes egyedül az első pár évet átvészelni,kell hozzá férfi is,de hogy éveken keresztül fennmaradjon a vonzódás, ezért kilakult egy ilyen érzet amit szerelemnek hívnak. De ennek nem feltétlenül ez az egyedüli oka, ott van még a jobb közösségösszetartó funkciója is. Na mindegy, aki hisz a mesékben az úgyse fogékony az ilyenekre.
2012. júl. 18. 11:36
 12/40 anonim ***** válasza:
38%

Semmit nem szólnék, láthatóan megegyeztetek korábban, hogy miről szól a kapcsolatotok. Egy életen át?

Ha így jó Nektek, ám legyen.

Sok körülmény van körülöttetek, ami miatt így alakult.És erre van igény.

2012. júl. 18. 11:38
 13/40 A kérdező kommentje:
Érdekes mennyire másként látjuk a világot,számomra ez a mondat pozitiv.Pont ezért tettem fel a kérdést mert kiváncsi voltam más hogyan látja ezt.Már megint az van hogy én vagyok a különc:)
2012. júl. 18. 11:42
 14/40 anonim ***** válasza:
51%

A helyzet az, hogy voltam már ilyen helyzetben, kb. ugyanezt a mondatot megkaptam... és a "nem éri meg kockáztatni" a gyakorlatban azt jelentette, hogy az újdonság varázsa meg a szerelem az kellett neki, de hogy kilépjen a kapcsolatunkból, ahhoz már gyáva volt...

Szóval ez számomra azt jelenti, hogy a férfi ragaszkodik a kényelmes, megszokott életéhez, nem dobná fel, de azért ha jönne egy csinos kis pipi, nem hagyná ki a lehetőséget és még veregetné is a vállát, hogy ő nem tett semmit....

Ja, és hozzá kell tennem, hogy a másik oldalról is voltam ilyenben, amikor a pasi nálam kereste az újdonság varázsát, de nem kockáztatta a megszokott életét...

2012. júl. 18. 11:45
 15/40 anonim ***** válasza:
47%
Egy őszinte ember ,meg kell becsülni! Írja itt a sok rózsaszín lányregényen felnőtt női egyed ,hogy el kell hagyni stb,ne hallgass rájuk.A szerelem érzése elmúlik mindig!Mert ez egy hormonváltozás ,biológia semmi más,lecsökken a termelése és elmúlik a nagy szerelem marad a megszokás a szeretet a ragaszkodás, tisztelet .Lehet hazudni 10éves együttlétben szerelmet ,sok férfi és nő ezt is teszi hagy örüljön a másik fél de még magának sem vallja be hogy hazudik és már rég elmúlt a kezdeti lángolás.De ez nem baj ,ha elmúlik ,ezt kell megérteni.
2012. júl. 18. 11:47
 16/40 anonim ***** válasza:
78%

Az érthető, hogy ennyi év után nem vagytok már fülig szerelmesek, ha a szeretet, törődés megvan, nem akarjátok egymást kinyírni, akkor szerintem ez egy jó kapcsolat.

Első olvasásra azt gondoltam, hogy engem nagyon bántana, ha a férjem (még nincs, de vőlegényem már van) ezt mondaná... Aztán jobban belegondoltam, és végülis tök igaza van. Szerintem egy jól működő kapcsolatban is lehetnek kisebb fellángolások egy 3. fél felé, ami nem is gond addig, amíg nem lesz belőle megcsalás és elmúlik egy idő után.

De én úgy gondolom, hogy fontos az is, hogy a párunkba is időnként újra beleszeressünk, hacsak pár percre is, pl ha olyat mond vagy tesz, ami nagyon jólesik, akkor egy pillanatra érezni kell újra a szerelmet.

2012. júl. 18. 11:48
 17/40 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagy különc. Úgy élsz, ahogy nektek jó. Ha így kerek az életetek, akkor nincs ezzel semmi gond.

Másnak másképp kerek. Másnak másképp szögletes. Ahányan vagyunk, annyiféle megoldás létezik.

2012. júl. 18. 11:48
 18/40 anonim ***** válasza:
45%

szerintem borzalmas, hogy elfogadott, hogy a szerelem elmúlik...persze...jönnek a hétköznapok, jön a megszokás érzése...de miért kéne elmúlnia a szerelemnek? tegnap volt a szüleim 26. házassági évfordulója...és nem csupán szeretik egymást, még mindig SZERELMESEK! szerelmesek egymásba, és ez borzasztó jó érzés...lehet h csak számomra felfoghatatlan, hogy elmúlik...aminek nem is kéne elmúlnia... no mindegy...a lényeg, hogy ha szerintetek már nincs szerelem, és ez igy jo, mert más van, ill a szerelem átalakult, akkor szerintem ez max poziítiv érzést hozna ki belőlem..

23L

2012. júl. 18. 11:54
 19/40 A kérdező kommentje:

Első hallásra én is néztem egy kicsit hogy ez most mi,de továbbgondolva rájöttem hogy nincs ebben semmi rossz.

Szeretem és ő is szeret,elégedetek vagyunk az életünkkel.Állitása szerint mindent megkap tőlem ami számára fontos,a fent emlitett két dolgot is megkapta régen,és csupán ezt a két dologgal kaphatna többet ha másik nő után nézne,de nem éri meg egyikért sem feldobni egy jól működő házasságot,hisz sem a szerelem sem kiismerési szakasz nem tart örökké.

2012. júl. 18. 11:57
 20/40 A kérdező kommentje:

18as válaszoló.

Leirnád számodra mit jelent az hogy szerelmesek?Mert lehet a te megfogalmazásodban mi is azok vagyunk még.

2012. júl. 18. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!