Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? Mit tegyek?...

Ti mit tennétek? Mit tegyek? (bővebben lenn)

Figyelt kérdés
Sógorom elment egy másik városba dolgozni (több 100 km-re innen), amire anyósom beszélte rá, hogy menjen. A sógornőm pedig otthon maradt a gyerekeikkel. Tegnap megtudtuk (párom és én), hogy sógorom félrelépett, ráadásul nem is egyszer. Én szívem szerint elmondanám, mert sógornőm nem ezt érdemli, joga van tudni az igazságot. De benne van a pakliban, ha én mondom el, akkor én leszek a rossz. Viszont anyósom fél, hogyha a történtek a sógornőm tudomására jutnak, akkor nem láthatja majd az unokáit. Sógoromnak pedig eszébe sincs elmondani, folytatná a viszonyát és emellett gondolom nem hagyná el sógornőmet. Fogalmam sincs mit csináljak, csak normális válaszokat várok! Köszönöm a segítséget!

2012. júl. 14. 06:12
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam. Szóval arra várok válaszokat, hogy elmondjam vagy ne? Ha nem mondom el, akkor megvárjam, míg valahogy kiborul a bili? Bár az sem biztos, hogy kiderülne (ha nem mondja el senki).
2012. júl. 14. 06:19
 2/16 anonim ***** válasza:
6%

Ne avatkozz bele a dologba! Ha elmondod,akkor neked jobb lesz? Boldog leszel,ha tönkre teszel egy házasságot?

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve!

Max. a sógoroddal beszélj,de a feleségével ne.

2012. júl. 14. 06:40
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annál megalázóbb nincs, mikor már mindenki tudja, hogy a párod megcsal, csak te nem.

A sógornőd helyében én inkább tudni szeretném, minthogy én legyek az utolsó, aki rájön, miközben a hátam mögött mindenki összesúg...

A házasságot pedig nem TE teszed tönkre, hanem a SÓGOROD, aki félrelép.

Az "amiről nem tudunk, nem fáj" elvét meg tessék elfelejteni! Utólag rohadtul tud fájni, amikor az ember rájön, hogy milyen nevetséges volt mindenki előtt, amikor védte a párját, meg váltig állította, milyen rendes, hogy dolgozik, milyen hűséges, miközben mindenki más már tudja az igazat.

A gyerekek nagymamája pedig mindig is a nagymamájuk marad, ha eddig jó volt a kapcsolat, nem hiszem, hogy eltiltaná az unokákat az anyjuk.

Akkor inkább, ha a falaz a fiának, és szemet huny a megcsalás felett a drága mama.

Szóval mondd el! Jobb az ilyennek minél előbb kiderülni, és előbb-utóbb úgy is borul a bili.

2012. júl. 14. 06:49
 4/16 anonim ***** válasza:
7%
Semmi közöd hozzá, úgyhogy eszedbe ne jusson elmondani!
2012. júl. 14. 06:56
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondanám,fordított helyzetben én is tudni szeretném,ha megcsalnak.

Aki azt írja,hogy ne mondd el,szerintem ha velük történne ilyen,ők is tudni akarnának róla,hiába írják,hogy nem...

És nem Te teszed tönkre a házasságot.

2012. júl. 14. 07:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon nehéz kérdés, hogy mit tennék,de én első körben a sógorommal ülnék le beszélni!

Megmondanám neki, hogy tudtok a megcsalásról, és vagy ő mondja el, vagy pedig ti!

És ha ezek után sem mondja el, akkor tényleg elmondanám!

2012. júl. 14. 07:07
 7/16 anonim ***** válasza:
90%
Nem én mondanám el, miután ez egy kényes téma. Megkérném a férjem, hogy beszéljen a tesójával, hogy vagy szüntesse be a szeretői kapcsolatot, vagy szálljon ki a házásságából. Kapna időt is, de ha nem dönt, akkor ti elmondjátok.
2012. júl. 14. 07:33
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én először a sógorommal beszélnék, hogy ha még egyszer ilyen jut a tudomásomra, azt el fogom mondani. Tessék a házasságát rendben tartani ha már ott vannak a gyerekek, legyen családapa, ha már gyerekeket csinált. Ha nem megy, bizony elmondanám. Akkor talán meg tudják beszélni ketten a dolgokat. Ha titok marad és így folytatódik minden tovább, annak jó vége úgysem lehet.
2012. júl. 14. 07:37
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Voltam hasonlo szituacioban, ezert a javaslatom:

A sogorral kell beszelni, ebredjen ra, hogy a hazassagat epp most nyirja ki. Ha szeretne a feleseget megtartani es nem tonkretenni, akkor kapja ossze magat es hagyja el a szeretot, mindent mondjon el oszinten a felesegnek es imadkozzon, hogy kapjon meg egy eselyt. Ha megkapja, akkor adjon erte halat es becsulje meg, rakja rendbe a hazassagat, legyen mindenben partner es oszinte. Ne lepodjon meg, ha ott kell hagynia azt a munkat es hazakoltozni, hanem csinalja.

Ha ezt nem teszi, ha nem mond semmit, akkor sokaig ne hallgassatok. Ha a pasi nem el az egyetlen lehetosegevel, hogy megmentse a hazassagat, akkor a titkolozas a reszetekrol soman csak falazas lesz es azt tenylg nem erdemli meg a sogornod.

Viszont teny, hogyha toletek tudja meg, akkor kisebb az esely ra, hogy meg tud bocsatani. De egy ido utan akkor is tudnia kell rola.

2012. júl. 14. 07:53
 10/16 anonim ***** válasza:
70%

Én első lépésben a sógornővel ülnék le. Csevegjetek hosszan, és valahogy sződd bele a mondandódba, hogy: "képzeld, egyik ismerősöm mesélte, hogy a barátnője férje félrelépett, többször is, szeretőt tart... Te mit gondolsz erről? Ha ilyen szituba kerülnél, akarnál-e tudni róla?" Szerintem ebből sok minden kiderül.

Nem értek egyet azokkal, akik azt írják, mindenki tudni akarja, hogy megcsalják-e. Sokan nem akarják tudni, sokuknak kényelmesebb így az élet, és még ha sejtik is, inkább meggyőzik magukat, hogy nincs így, és így boldogok. Lehet, hogy nekünk ez álboldogságnak tűnik, de nekik nem, és nincs jogunk ebbe beletaposni csak azért, mert valamit helyesnek vélünk. Akkor összedőlne a világuk, ha többé nem hitegethetnék magukat, és szerintem borzalmas károkat lehetne ezzel okozni.

Ha tudni akarná, akkor el kell neki mondani, világos. De ha nem egyértelműen ezt mondja, ha érződik rajta, hogy jó így neki, akkor én hagynám.

2012. júl. 14. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!