Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mentség a verésre, ha egy...

Mentség a verésre, ha egy gyerek csúnyának születik?

Figyelt kérdés

Ha egy gyerek nem születik szépnek, pl. aszimmetrikus az arca, vagy kisebb születési hibája van,amit símán ki lehet kezelni, pl. csípőficamos, az szerintetek mentség az anyának, arra, hogy verte a gyerekét amióta az megszületett? Az anya tökéltességmániás, nem bír elviselni semmit, ami nem szabályos, nem passzol az átlagba, egy picit is eltér a szabványtól.

Van mentség arra, hogy az anya veri a csecsemőjét, gyerekét, gyűlöli, nem szereti, folyton bántalmazza?

Ha szebb lett volna a gyerek, szerintetek szerette volna az anyja?

2012. júl. 15. 17:32
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
19: Nem védem. Csak jó lett volna tudni, ha szépnek és szabályosnak születek, akkor szeretett volna-e? Nem az én hibám, de nagyon fáj.
2012. júl. 15. 17:58
 22/37 anonim ***** válasza:
13%
Hát már nem azért, de mi honnan tudjuk, hogy mi lett volna, ha szépnek születsz??? Amúgy meg, azért is felesleges a kérdés, mert ezek szerint nem születtél szépnek.
2012. júl. 15. 18:02
 23/37 A kérdező kommentje:

20: Nem költői kérdésnek szántam, de azt nem gondoltam volna álmomban sem, hogy alig van ember, aki tisztességgel meg tudja válaszolni, olyan korban, amikor a gyermekbántalmazás közismert (és nem oylan korban, amikor engem vertek). Ehelyett néhányan majd' letépték a fejemet. :(

Köszönöm a válaszokat. Mivel itt a vihar, most kiszállok.

2012. júl. 15. 18:03
 24/37 anonim ***** válasza:
63%
Nem annyira volt mit megválaszolni.
2012. júl. 15. 18:05
 25/37 anonim válasza:
100%

A verés a szülő kudarca.

Ha a gyermek sérülten, vagy torzan születik a szülő legfeljebb eltávolodik tőle. Ha a szülő nem bírja türelemmel, akkor kérjen segítséget, vagy kapjon a gyerek új nevelőt. Ez éppen elég súlyos teher lesz számára.

A verés az mindig a szülő indulatairól és az önkontrol hiányáról szól. Kudarc.

2012. júl. 15. 18:09
 26/37 anonim ***** válasza:
62%

Nem költői kérdésnek szántam, de azt nem gondoltam volna álmomban sem, hogy alig van ember, aki tisztességgel meg tudja válaszolni, olyan korban, amikor a gyermekbántalmazás közismert

Ha ennyire konkrét elképzelésed van a "jó" válaszokról, miért nem beszélgetsz magaddal?

Rendre utasítod a válaszolókat, mint egy kiskirály. Írd le, pontosan mit szeretnél hallani és elismételjük neked.

A modortalanságodra nem mentség, hogy vert az anyád.

2012. júl. 15. 18:25
 27/37 anonim ***** válasza:
83%

Egy gyerek bántalmazására nincs mentség!

Ha létezik ilyen ember, akit leírtál, akkor a hiba benne van, nem a gyerekben. Ha én nem szeretem a sárga színt, azért nem a sárga szín a hibás, hanem én.

2012. júl. 15. 18:26
 28/37 anonim ***** válasza:
59%

Azt szoktak mondani ''ha mar szep nem vagy, hulye ne legyel''. Erdemes lenne megfogadni, mert ilyen modorral meg a szemelyisegedre sem tamaszkodhatsz, mit ''mentoov''. En sem vagyok egy szepseg, de van humorerzekem, kedves vagyok, meg probalom magambol kihozni a maximumot. Van is parom ket eve. Szerintem ne a kulsoddel foglalkozz, a belsod probald megszepiteni.

Es hogy ''okos'' valasz is erkezzen: nem, nem mentseg.

2012. júl. 15. 18:31
 29/37 A kérdező kommentje:

26: Pontosabban a TE modortalanságodra nem mentség az, hogy bántalmazol olyan embert, akit bántalmaztak, ugye?

Minek írsz nekem választ, ha mást sem tudsz csak hülyeséget beszélni, és olyan embert vádolni, bántani, akit bántalmaztak?

Köszönöm a válaszokat. Különösen annak a néhány válaszolónak köszönöm, akiben van lélek és empátia, és képes védeni azt, akit bántanak, beleélni magát egy áldozat helyébe, és képes okos szóval segíteni. Ők valóban segítettek.

2012. júl. 15. 18:33
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Na, és itt a jó öreg mártírkodás.

Tehát te áldozat vagy, innentől bármilyen modortalan stílust megengedhetsz magadnak, mert érinthetetlen lettél a gyerekkori verések stigmája miatt. Jól mondom?

2012. júl. 15. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!