A párom azt akarja, hogyha fiunk lesz az ő nevét kapja a gyerek. Én nem szeretném a hogy a mi nevünket kapja se ha fiú lesz, se ha lány. Ti mit gondoltok?
Igazad van. Egy szülő nem lehet annyira fantáziaszegény, hogy ne tudjon nevet választani. A volt páromnál is öröklődött apai ágon a keresztnév, is tiszta röhej, ha egy fiatal fiú Ferenc, László, János, Pál, György, stb..
De közösen kell dönteni, szóval, alternatív megoldás, ha két nevet adtok neki, második az apjáé. Az csak a szül. anyakönyvin, meg később a személyijében fog szerepelni, sehol máshol.
Arra meg nem kötelezhet a férjed, hogy azon a néven is szólítsd.
2 lehetőséged van: vagy tiszteletben tartod a férjed akaratát, vagy kiharcolod,hogy ne kapja a nevét a gyerek és találtok mást. De mindenképpen át kel beszélni, hogy senkiben se maradjon tüske.
Amúgy az egyik válaszhoz:
"tiszta röhej, ha egy fiatal fiú Ferenc, László, János, Pál, György, stb.."
Szerintem meg azok a korlátolt emberek tiszta röhejesek, akik kisbabának választanak nevet...amikor az a gyerek felnő, sőőt meg is öregszik. -.-
23N
Én azt gondolom, hogy tökmindegy itt idegen emberek mit írkálnak össze, a férjednek és neked kell ezt megbeszélnetek. Attól hogy mi jól kibeszéljük a férjed, a gond nincs megoldva.
Egyikőtöknek engedni kell, azt gondolom. De hogy ki engedjen? Ez rajtatok múlik. Itt nem a MI személyes véleményünk számít, mert ti ketten éltek házasságban és a gyerek is a tiétek.
"Amúgy az egyik válaszhoz:
"tiszta röhej, ha egy fiatal fiú Ferenc, László, János, Pál, György, stb.."
Szerintem meg azok a korlátolt emberek tiszta röhejesek, akik kisbabának választanak nevet...amikor az a gyerek felnő, sőőt meg is öregszik. -.- "
Ez tetszett :)))
Igen, aki azt írta hogy tiszta röhej, azt hiszi hogy a gyerek nem fog felnőni? Mert akkor adja a gyerekének azt a nevet, hogy Pán Péter :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!