Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom azt akarja, hogyha...

A párom azt akarja, hogyha fiunk lesz az ő nevét kapja a gyerek. Én nem szeretném a hogy a mi nevünket kapja se ha fiú lesz, se ha lány. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 16:41
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
60%

Ti mit gondoltok?

Semmit...

2012. júl. 14. 16:43
 2/29 anonim ***** válasza:
80%
Ezt együtt kell megbeszélnetek a pároddal!
2012. júl. 14. 16:44
 3/29 anonim ***** válasza:
46%

Igazad van. Egy szülő nem lehet annyira fantáziaszegény, hogy ne tudjon nevet választani. A volt páromnál is öröklődött apai ágon a keresztnév, is tiszta röhej, ha egy fiatal fiú Ferenc, László, János, Pál, György, stb..

De közösen kell dönteni, szóval, alternatív megoldás, ha két nevet adtok neki, második az apjáé. Az csak a szül. anyakönyvin, meg később a személyijében fog szerepelni, sehol máshol.

Arra meg nem kötelezhet a férjed, hogy azon a néven is szólítsd.

2012. júl. 14. 16:47
 4/29 anonim ***** válasza:
52%
Az én nagyobbik unokám az apja nevét kapta, másodiknak olyan nevet, ami a menyemnek tetszik, a kisebbik unokám meg a két nagypapa nevét kapta. Én örülök, hogy így hívják őket. /György Farkas, és László István/
2012. júl. 14. 16:50
 5/29 anonim ***** válasza:
68%
Én nem látok ebben semmi rosszat. Én is anyukám nevét kaptam és örülök neki. Csak azt bánom, hogy a második keresztnevét nem adta, mert neki nem tetszik. Nekem igen.
2012. júl. 14. 17:04
 6/29 anonim ***** válasza:
86%
Valahogy meg kell egyeznetek, mert később a gyerek nevelésében sem lehet kétféle álláspont.
2012. júl. 14. 17:06
 7/29 anonim válasza:
22%
a 21. szazadi nevek mar nem nagyon fernek eo a regi nevekkel, pl gyorgy janos, ezek a regebbi idobe jottek be, most legyen peldaul tamas ha fiu:-) mint en
2012. júl. 14. 17:07
 8/29 anonim ***** válasza:
84%

2 lehetőséged van: vagy tiszteletben tartod a férjed akaratát, vagy kiharcolod,hogy ne kapja a nevét a gyerek és találtok mást. De mindenképpen át kel beszélni, hogy senkiben se maradjon tüske.

Amúgy az egyik válaszhoz:

"tiszta röhej, ha egy fiatal fiú Ferenc, László, János, Pál, György, stb.."

Szerintem meg azok a korlátolt emberek tiszta röhejesek, akik kisbabának választanak nevet...amikor az a gyerek felnő, sőőt meg is öregszik. -.-

23N

2012. júl. 14. 17:31
 9/29 anonim ***** válasza:
87%

Én azt gondolom, hogy tökmindegy itt idegen emberek mit írkálnak össze, a férjednek és neked kell ezt megbeszélnetek. Attól hogy mi jól kibeszéljük a férjed, a gond nincs megoldva.

Egyikőtöknek engedni kell, azt gondolom. De hogy ki engedjen? Ez rajtatok múlik. Itt nem a MI személyes véleményünk számít, mert ti ketten éltek házasságban és a gyerek is a tiétek.

2012. júl. 14. 17:40
 10/29 anonim ***** válasza:
89%

"Amúgy az egyik válaszhoz:

"tiszta röhej, ha egy fiatal fiú Ferenc, László, János, Pál, György, stb.."

Szerintem meg azok a korlátolt emberek tiszta röhejesek, akik kisbabának választanak nevet...amikor az a gyerek felnő, sőőt meg is öregszik. -.- "

Ez tetszett :)))

Igen, aki azt írta hogy tiszta röhej, azt hiszi hogy a gyerek nem fog felnőni? Mert akkor adja a gyerekének azt a nevet, hogy Pán Péter :)

2012. júl. 14. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!